Pages

13 July, 2010

PINDAH 5



wahh pg2 malas nak wat title
hari nih masih posa..(ganti hutang dgn DIA)
mmg marathon lagik...bukan KL MARATHON ok.
dan yg paling x boleh blah
pg td kul 5am aku bangun sahur
siap makan nasi + tomyam (semalam beli pas balik keja)telur mata +nescafe+roti butter
siap telan B COMPLEX lagik
(meriah kan...........!!huhuhu..)





sebabnya lately kalo posa
lembik semacam..nak keja pun x best
so aku merajinkan diri bangun sahur
kang disebabkan POSA aku produktiviti hancur!!
xmo ler kan...........(nanti org kata mentang2 posa..keja x jalan,x best lak kan>>)





back to enty merepek-meraban ku semalam


en papa dah called house owner
kononnya baru nak ajak jupe
then house owner tuh inform
dia dtg umah ptg semalam
dah deal dgn maintenance people
will try to install jugak
(agaknya dia terMALU sendiri..sbb that day mmg dia yg berIA2 janji dgn kami..)





so aku harapkan good NEWS ptg nih


sbnrnya this owner refused to pay maintenance deposit
he told before " why he need to pay deposit if he want to fix in gril to his own property"
tapi sbnrnya the truth story behind the scene
he refused to use maintenance installer which is cost rm1800
dia nak wat sumer benda sendiri..murah katanya
tp in this case mmg kena bayar deposit pd maintenance lah gt..





pada aku
the same goes around
ko bayar luar rm1200 kena tambah bayar DEPOSIT pada maintenance rm1050=rm2250
kalo amik dgn maintenance kena bayar rm1800
pandai math ke tidak owner nih??bodo** tahap gaban!!





walaupun ramai jerk yg offer to move in their house(dulu masa aku susah2 hunting umah xde pun org nak offer)
sabar jer lah......
ada yg suh masuk x payah bayar deposit pun ada
tp aku jadi x sedap pulak





pertama : aku betul berpegang pd janji owner & aku yakin kalo aku canx contract tuh.,.deposit kali yg nearly rm4k tuh burned macam tuh jer..( diingatkan aku bukan org kaya ok..nak sedekah buta2 pd dia..no way jose!!)



kedua: aku x suka nak wat MUSUH dgn org--->>x mo lah bermasam-muka dgn owner..ampang bukan besar sangat..pusing2 jupe jugak!!x best kan..



ketiga: aku mmg suke umah tuh..penat aku cuci..nak tau apa yg aku suker sgt kat umah tuh..view KLCC,end lot apartment,dan lampu2nya..........alahai comel lote!!



keempat: penatnya mendapatkan umah x abis lagik....aku banyak benda nak pikir lagik..thats why seboleh mungkin aku akan stay gak umah tuh..(hopefully dptlah maintenance tuh install grill tuh within this 2 week time)

so sekarang aku MALAS nk pikir banyak2
malam tadi dah req quotation mover
aku ingat nak amik pro mover


SUBALIPACK.COM





aku harap xde lah mahal melampau sgt
kenapa aku amik dia?

sbbnya ownernya MELAYU
kdg2 mmg aku nak tlg org MELAYU
tp kdg2 tuh MELAYU jugak yg kenakan org MELAYU
x paham aku..

pada aku
kalo org melayu x tlg bangsa sndr
sapa lagik nak tolong kan..



aku bukan racist
tapi sbg umat islam,aku nak tgk perniagaan org ISLAM kita naik jugak
tp dgn harapan peniaga ISLAM
berniaga secara berhemah,servis tip top & jujur hdknya






























No comments: