Pages

13 July, 2010

mengidam?


lunch hour nih
aku berangan best giler
dah nama pun org posa kan
dalam kepala
cepatlah kul 7pm kan

ntah sempat ntah tidak aku nak masak
ntah2 masak kat kedai thai macam selalu
huhuhu.......

tetiba aku terasa nak makan nih

siakap masak tiga rasa

sotong goreng tepung

tomyam pok tek

so balik keja

nak ajak en papa & anak2 ke SINAR MESRA

mama confirm smp lambat,x sempat masak ok..

kasi can lah mama cuti masak..kan posa..........

alasan ok..wink*wink*

aku merupakan pengemar tegar makanan thai

siap boleh list kat mana sedap,kat mana x

(nampak sgt kuat makan..)

kalo korang tau area mana yg best boleh share2 kat sini..

any recommendation ?

5 comments:

cheqna said...

salam kak
kita punya minat yang sama r bab2 makan ni..hehehe
beshnya tom yam tu...lapo la plop....
salam kenal =)

littlehumblelynn said...

cheqna


tq for drop by...wahh best nih ada geng kaki makan ..i like!!!!!!!!!

ayu said...

lynn,

wallaaahhhh..sama la kita..
penggemar makan masakan thai la..

listkan la kat mana area kedai makan thai kat area ampang ni..

boleh ayu plak terjah..hehe

btw, sejak jumpa bangkok station tu,
mmg suka la makan kat sana..
sedap n harga pun ok..
try la ikan tiga rasa..
cuma jgn try ikan sweet sour (kureng skeet)

dulu kat area bank islam kat tesco ampang, ada satu lagi kedai thai namanya sri wangsa seafood.. tapi rasanya dah bungkus kut kedai tu.. asyik tutup je...kalau tak , mmg makan kat situ jeee..dekat sikit..

btw, SINAR MESRA tu kat area mana plak ni..

littlehumblelynn said...

ayu,

sinar mesra kat pandan indah,kalo dr area masjid pandan indah jalan terus sblh kedai tayar..nak exact dia sblh kondo LE JARDINE

kalo kat KL..rerajin g ampang park try COZY HOUSE..yummy2x..kat ampang waterfront 2 ada 1 lg kedai namanya TANJONG SEAFOOD..sedap jugak (tp mahal sikit)

kat bangi ada 1 gak ..namanya x tau pulak..tp macam kat ss 1 dpn kdi briyani...walllllllaah!!

banyaklah tptnya..kena roger kalo terdrop somewhere nak carik tpt makan..

ku mmg kaki MAKAN...huhuhu..

ayu said...

mak ai...
bestnyaaaaaa....

jauh2 plak tu..hehe..
kalau area pandan indah tu, ok lagi la..
kalau jauh2 ni, selalu klu nak try pun hari cuti laa...

tp, kt ampang waterfront yg tanjong seafood tu dh tgk dah..ada masuk kat jalan2 cari makan..

pernah makan kat intai-intai tak??

tak pun bora ombak ke??

baru2 ni pergi makan kat doli kat TTDI, act doli ni mmg asal dari tpg, so ada la anak dia buka cawangan kat TTDI plak..rasa kuew teoy goreng dia ok la..cuma lg sedap la kat tpg lagi..hehe..

tapi SERIUS teringin nya nak pi makan kat BORA ASMARA kat sg penchala...