Pages

28 September, 2014

Misi cabut dari KL,jenahak bakar & review Langit Langi Hotel-weekend getaway Port Dickson

Serious lama tak pergi PD
Dari sebelum mengandung si Adeeb sampailah Adeeb nak masuk 11 bulan
Campur tolak dekat 2 tahun

Rabu lepas dah mula cari2 hotel thru agoda,booking.com
Tapi yang biasa aku booked sebelum nih-full house & yang tinggal pun-yang mahal2-rate rm500 onwards
A big NO lah sbb takde bajet byk macam tuh

Sampai Jumaat mmg x jupe lgsg yang berkenan di mata & di poket
So decided-cancel ajelah
Dok rumah ajelah weekend konon2nya

Pagi2 Sabtu
En papa volunteer nak carik hotel kat PD thru agoda lagi sekali
Ikut ko lah abang,mama nak tido
Kebetulan malam sabtu tuh
Adeeb meragam kaw2
Makanya mmg aku tak cukup tido 
Aku kata g cari,kang kul 12tghr kejut aku balik

Kul 11:55am dia kejut bagitau 
Dah jupe hotel & dia nak book hotel nama Langit Langi.
Oitttt hotel yang ada gambar lembu tuh ke?
Kebetulan aku ada ternampak dalam agoda tapi macam tak take notes sgt sbb ternampak gambar lembu..sbb wpun search PD-agoda selalunya akan tunjuk jugak area Sepang,KLIA

Jadi disebabkan en papa confirmed mmg kat PD
aku pun bangun kemas baju sorang 4 pasang
Baju adeeb byk sikit
Dan makanan utk adeeb yang paling penting
Dalam sejam-siap packing,bdk2 pun dah siap-terus masuk keta -jalan!

Memusing jugak cari hotel nih
Rupanya kat Batu 1 sbb Corus Paradise
Dan percayalah -hotel nih sgt baru
Masa kitorang sampai diberitahu hotel baru seminggu launching


Rupanya deretan shop lot -4 lot dari tepi kanan mmg hotel semua


Zoom dekat sikit!

En papa decide booked sbb hotel nih murah dalam RM85 termasuk breakfast & ada outdoor pool



See-ada pool okey.
Sila impress-sbb aku pun tak sangka hotel shoplot blh buat outdoor pool jugak
Merasa jugak berendam sama kanak2


Ini dalam bilik,ada katil queen satu jerk
Tapi kitorang standby bawak toto satu- bantal kecik2 3 bijik
Pakat bersempit-sempitan kat bawah
Ain/auni tido atas katil
Mama,adeeb & papa tido bawah
Fully aircond
Ada free wifi
Heater & coffee bar pun ada

Giler ahhh!!
Murah kan.. 

Selesai mandi anak2 mengaruk lapar
Mari kita ke Seri Mesra Seafood
Ini tempat wajib singgah kalo aku g PD




Percayalah Jenahak bakar kat sini serious worth to try
Sedap giler!
Rega RM 7.50 per 100g
Dan ada nasi lemak bungkus yang sgt sedap
Lupa pulak nak snap gambar
Ain suker betul
Total loss:RM84 
order ikan jenahak,tomyam campur,kailan ikan masin,nasi lemak,otak2-air buah 4 gelas,telur dadar..

Balik malam tuh-mmg pengsan awal
Motip-bosan takde apa nak layan kat tv
Dah papa tgk bola

Esok pagi
Bawak budak2 g breakfast buffet
Takdelah meriah sgt tapi still ok
Selamatlah duit rm20 kalo g breakfast kat luar kan
Ada nasi lemak,kuih 2/3 jenis,mushroom soup,kopi/teh,roti,cereal
Jadikler..lupa nak amik gambar
Bersilat dgn si Adeeb

Pas breakfast g pantai teluk kemang
Mmg nak suh budak2 mandi laut pun
Sampai aje orang tak berapa nak ramai Mmg nak kuar pagi pun spy tak panas sgt
Sewa hut aka kanopi sekali kerusi meja rega RM30
Dah lupa bawak tikar maka nak selesa kenalah sewa kan


Gambar jauh guna henfon jerk
Mama tak terjun laut
Sebab jadi "jaga" beg
Tukang beli makan

Abis mandi dlm 11.15am
Bersiap & balik ke hotel
Utk check out!

Kos peghabis cuti2 marhaen nih
Tak sampai RM250

Jadikler kan
Nak bagi anak2 happy 
Mama papa pun tumpang release stress sekali sekala

Bagi aku nak bercuti hujung2 minggu nih
Kena cari tempat yang dekat2
Ada proper plan
Dan jangan banyak sgt tempat nak melencong
Lagi2 yang ada anak kecik macam aku
Diorang cepat penat tak macam kita kan..
Kena amik kira time tido anak2
Dan yang paling penting
Timing betul2


Dan paling penting
Stroller wajib ada
Anak kecik nih tido tak tentu masa 

Ok,selamat merancang bercuti2 Malaysia

5 comments:

Ibu n Abah said...

Alhamdulillah
Dapat info tmpt makan di PD
Akak selalu pekena nasi lauk kampung jer kalau di PD

Hafiq Salmah said...

TQ. Bagus info ni. Sgt bguna

nurafzan7779 said...

nak tanya langit2 hotel ni jauh ke dr pantai?

miaqaisarah.com said...

Memang menarik tempat ni.. saya sekeluarga pun dah stay kat sini weekend yang lepas.. amat berbaloi dan fully recommended..

Jemput baca pengalaman kami ber'jakuzi' kat sini.. :)

http://miaqaisarah.com/2015/05/10/langit-langi-butik-hotel-yang-best-di-port-dickson/

eima said...

mmg murah ok la hotel ni ....