Pages

29 September, 2014

Being ignorance!

Minggu lepas ada isu sikit dengan bos
Soal kecik sgt
Dia kecoh2 & membesarkan isu yang remeh temeh


Aku mmg tak suka gaduh2
Aku biar dia merepek
Aku biar dia cakap apa yang dia nak
Cukup time aku angkut beg cabut
Tinggalkan dia terkebil2

Balik rumah
Meleleh airmata kat pipi
Aku istighfar byk2 sepanjang jalan
Aku solat istikharah malam tuh
Ikut hati mmg aku nak tender resignation 24jam
Aku rasa teraniaya

Tapi aku bagi masa utk bertenang pada diri sendiri
Keesokkannya aku masuk opis
Buat macam biasa
Senyum & kerja macam tiada apa yang berlaku

Pukul 2:30pm
Boss panggil masuk bilik
Kali nih dia lebih cool
Dan percaya tak?

Dia cakap sorry!
Dia kata dia tak patut jerkah herdik aku semalam for nothing
Dia tak professional katanya

Aku ucap alhamdulillah dalam hati
Tak putus2 aku panjatkan syukur pada Allah

Allah itu maha adil 
Dia takkan aniaya hamba yang tak bersalah suka2

Bekerja mmg pilihan aku
Aku ada komitmen yang perlu aku bayar
Dan ada t/jawab nak bantu ekonomi keluarga
Aku ikhlas bekerja lillahitaala
Takkanlah aku nak buat keja suka hati 
Duit gaji bawak balik rumah nih nak suap anak2 makan
Aku nak duit itu halal serba serbi
Smg membentuk sahsiah baik pada anak2

Aku ada prinsip yang aku pegang dari dulu
Bos tetap bos
Jangan mimpi ko nak tgk aku nak berbaik dgn bos lebih dari soal kerja
Pg lunch sama?
Pg breakfast?

Aku tak suker mengendeng2
Aku tak nak orang mengata bukan2
Add fb/ig-jangan harap nak add bagai wpun dia request 
Aku respek dia sbg bos
Makanya dia juga harus respek aku sbg pekerja yang bekerja di bawah bidang kuasa aku

Aku tak tau orang lain
Aku ada peel 

Selagimana aku buat keja aku
Tak campur hal org
Ikutlah org nak kata apa
Lantak pi..

Moral of the story
Jgn menjawab bila kita tgh marah
Biarkan sebelah pihak merempan
Cari masa bertenang
Serahkan 100% pada Allah

Bos,you're not always right


Choyyy!!




1 comment:

AMIIZAA said...

alhamdllhah...doa org yg teraniaya selalu didengari:)