Pages

26 September, 2014

JJCM-TEH TARIK PLACE PUTRAJAYA-2nd tried

Semalam aku pegi makan malam kat Teh Tarik Place Putrajaya
Dah ada orang nak belanja kan

Order bihun singapore,mee kari & roti canai
Teh tarik,teh ais & sirap limau serta air suam

Last time masa pegi
Makanannya ok lagik
Takdelah langsi sgt macam semalam
Serious rasa..adoikhh!!

Restoran ni konsepnya macam Kopitiam
Style macam Old Town
Cuma kalo Old town lebih pada kopi ini diorang punya trademark adalah Teh Tarik-Malaysian style

Rega expectedlah
Teh tarik aje RM3.60
Roti Canai RM2.50
Mee Kari/Bihun RM7.50
Air suam RM 0.70


Yang aku ralat tuh
Mee kari serius macam ko tak tau nak masak tapi ko nak masak jugak



Tasteless
Takde rencah 
Kerang takde,ayam takde

Ada fishcake 4-5 hiris
Tauhu kering 2 bijik-itupun stok yang celur baru letak atas mangkuk-keras 
Kacang panjang stok potong2 campak dalam mangkuk
Dan jupe seekor udang sederhana yang dicelur celah2 mee
Ada telur rebus sebiji belah dua

Tawar ghebeh orang kata
Cair macam ko makan sup
Cuma kat sini dia letak santan

Aku tak kisah orang nak hentam ke apa
Cuma siapa yang pernah makan Mee Kari kat old town?
They can differentiate how was a taste its like

Lain sangat
They really put efforts to make it a food worth to try & orang puas hati wpun byr mahal
Rega lebih kurang
Tapi serius sedap Old Town punya

Aku rasa TTP must revamp atau buat sesuatu
Diorang bisnes mode-franchising
Same as Old Town
Tapi kualiti food mmg ke laut

Aku jenis suka makan
I dont mind being charge for pricey food as long as the food is worth to try!
Orang yang suka makan,dia akan tau appreciate makanan-they know how to value a food

To Teh Tarik Place
There is a space for improvement
Invest for better chef
And do invest for RnD

Makanan best,tempat cozy,layanan mesra

Confirm akan ada repeat customer!!












3 comments:

AMIIZAA said...

kalau kak mieja, sekali jerklah pastu black listkan hiksssss

Ibu n Abah said...

Lynn
Lemau laaa kalau kedai macam ni
Kalau taktahu masak sesuatu dish tu, jgnlaa jual...
Kena juga pi cari kedai makan yg masak macam
Mak sedara kita masak utk jamu kita anak sedara kesayangannya..

Marsyithah Khidzir said...

saya pegi skali je sbb ramai duk sebut-sebut.
nyesal... bab harga ye lah.. as expacted. tapi makanan kelaut.
roti bakar keras sakit gusi nak kunyah.

http://apelagibest.blogspot.com