Pages

06 September, 2014

Day 2- CAH

Adeeb nampak ok sikit berbanding semalam
Mana taknya neb tiap 4 jam
Cuma demam masih tak settle lagi
Low grade fever

Makan bubur sikit2
Minum susu pun x berapa mahu
Mungkin sbb hidung clogged -selesema kan

Neb still nightmare utk dia
Menangis meraung macam kena rotan
Pagi2 tadi paed set line untuk antibiotik
Tapi sampai skrg paed tak perscribe apa2 lagi antibiotik

Result xray
PNEUMONIA
rasa macam kena tampar!

Betullah..wpun berhabis duit amik pneumococoal 
Still terkena jugak
Tapi bila baca artikel dalam webMD
untuk mereka yang amik vaksin
Still ada chances utk terkena cuma kebarangkalian pesakit untuk suffer teruk tuh adalah rendah
So vaksin still option terbaik setakat ini

Dan bila q & a dgn paed
Dia mmg tanya soalan asas
Sejarah asthma ahli keluarga
Dan yang soalan cepumas
Tido guna kipas @ aircond?

Kebetulan mmg aircond bilik rosak disebabkan compressornya
Dah 2-3 bln tak betul2
Mmg tido berkipas ajelah
Stand fan/ceiling fan sekali

The truth is killing me
Penggunaan kipas rupanya tak elok
Mengundang habuk
Dan disebabkan habuk inilah
Disedut oleh pesakit & menyebabkan pesakit bakal mengalami penyakit berulang terutamanya yg melibatkan paru2

So mahu @ tak
Kena usaha utk beli aircond baru sebiji
Kesian kat anak..


Apapun mama doa semoga Adeeb cepat2 sembuh
Dan boleh balik rumah kita

Lagipun mama pulak yang rasa tak sedap badan dok hospital lama2
Sejuk semacam wad kat sini

Sekarang tgh membosan
Sebab Adeeb tido
Papa & kakak2 tak sampai2 lagik
Kat CAH nih tak seronok
Berkampung dalam wad ajelah
Takde aktiviti menarik
Playground takde
Kafe ada satu itupun kecik sgt
Pendek kata mmg bosan tahap gaban!

Haaiiii lah anak
Cepatlah sihat yea..





1 comment:

Daddy Ziyyad said...

moga adeeb cepat sembuh...Insya Allah..

vaccination tak boleh bagi guarantee 100% tak kena, but mmg kalau kena, Insya Allah chances for complication to happen dikurangkan ..