Pages

09 July, 2010

ain buat aku sakit jantung!!!!!!

semalam aku kelam-kabut balik umah
sbbnya dh janji dgn sorang buyer nama "fara"
yg dtg nak beli playpen ku
kesian gak kat dia mari dr selayang malam2

so selamat ler..playpen dak booboo bertukar tangan
wpun ada rasa sedikit sayu
tapi sekurang2nya aku dah bantu org lain
yg perlukan playpen tuh pada harga yg murah
nak beli yg baru mmg mahal sikit..

so fara..tq so much
diatas kesudian membeli playpen kami
so aku hadiahkan kat dia "bouncinett" sweet cherry
si booboo mmg xmo duduk lagik
(ini budak mmg kasi mama dia naik darah jerkk)
kalo x jual pun..aku x guna jugak
buat tpt gantung towel kak ain jerkk..

so semalam aku smpt lah masak
masak bodos2 jerkk
sup ayam,ikan kembung goreng,kobis tumis air + udang
suapkan si booboo mamam
si booboo mmg kuat makan
pantang nampak org makan
dia dah meluru memaut kaki ..
dan si booboo makan dgn selera sekali..( x macam umur10 bulan ko nih booboo..)

so pas makan aku susukan si booboo
then dia tido.......

main2 dgn kak ain
smbil melayan lappy
smp pukul 10.30mlm
aku tutup tv,pujuk kak ain suruh tido
bawak dia g toilet
suruh dia kncg dulu ..
sbbnya x mo dia kencing tilam lagik

elok jer pas dia kncg
dia nangis bukan main kuat
aku berlari tgk dia
katanya tut' dia sakit.........

allahuakhbar
as a mom.......aku sgt "TAKUT" ok
macam2 benda x baik dlm kepala aku nih
terlalu banyak perkara yg terlintas masa tuh

aku terus tanya kak ain bertalu2
"ada org usik tut' ain ke"
+ takde mama
"ain wat apa smp sakit macam nih"
+dia geleng kepala smbl menangis teresak2/....then muntah......
"tadi sakit tak"
+dia jawab takde.........

haiiiiiiiii...takutnya aku...

aku bawak ain kuar
aku baringkan dia
tgk apa terjadi kat tut' dia tuh

lailahaillah..
ada luka kecik mmg pada tut' dia
tapi sebelah atas........tgh berdarah lagik
kasihan anak aku..........
(from that aku leh assume anak aku mungkin jatuh/tergesel apa..nampak macam external wound)

kak ain mmg lasak bdknya..x reti dok diam

tanya punya tanya
baru teringat masa aku balik keja tadi
dia tgh ralit sangat
dok main cak-cak..panjat keluar..panjat masuk
playpen si booboo
mmg seronok main tuh aje..

agaknya kaki dia x sepanjang mana
nak berbanding ketinggian playpen tuh
bila main langkah kuar-masuk playpen tuh
mmg sakit tergesel smp luka gamaknya

astaghfirullah.........
mengucap panjang aku...
ko mmg wat mama sakit jantung ain...........

aku rasa mungkin naluri seorg "ibu"
aku very paranoid

skrg kan macam2 kes pencabulan kanak2

kalo korang m/mana?
ada kelam-kelibut macam aku ke?

aku nih mmg mcm nih
mmg cepat RISAU!!!


YA ALLAH,
LINDUNGILAH ANAK2KU
DARI SEGALA PERBUATAN KHIANAT
DARI SEGALA PERBUATAN KEJI & MUNGKAR
PERMUDAHKANLAH SEGALANYA BUAT ANAK2KU..






5 comments:

Elyn said...

puh aku baca pun suspen. seb baik la ain ok je!!

littlehumblelynn said...

elyn,

tuh ler,,nyaris aku tak berlari ke klinik malam td..serius takut!!

ayu said...

lynn,

entry yg sgt menakutkan..
tak de pengalaman lg..maklum la, dua2 anak teruna..huhu...

nnt, nak timba ilmu ngan lynn laaa..
btw, mmg dari skrg lg kena protect budak2 kan..
bahaya..bahaya...

zailamohamad said...

ya ALLAH Zaila yang membaca ni pon seriau, kita yang ada anak pompuan ni memang cukup risau kan, tapi minta ALLAH jauhkan segala benda yang tak baik dari anak-anak kita..

dah pindah rumah baru ek??

littlehumblelynn said...

ayu & zaila

mmg bila jadi ibu nih....lebih2 lagi ada anak pompuan nih........risaunya 1 macam..kdg2 x mo pikir yg buruk2 tp terlintas jugak...

zaila,
lynn nak pindah nih..mungkin dlm 23/7 nih baru nak fully move..pening kepala mengemas nih..jom tlg ngemas!!!!!!!