Pages

05 July, 2010

PINDAH



semalam aku sgt penat
penat sesangat
aku dah mula packing barang2 utk berpindah
dah mula dispose apa yg aku xnak
bayangkan 2 tahun kat umah tuh
barang2 yg xmo guna ada ler 3-4 plastic bag hitam saiz XL
segala macm benda mak-nenek ada
dr flyers ke segala macam benda
so mana yg boleh aku jual ke recycle
aku ketepikan
sgt banyak

cthnya:
kertas2...(diingatkan en papa kan seorg pendidik..so kertas sgt byk kat umah aku)
flyers( ini hobi luar bidang aku..x tau nape aku suker amik flyers)
barang2 elektrik yg dah rosak (kettle,rice cooker,deck PC,table fan)
belum lg bab perabot yg aku x mo ( PC desk,office desk (en papa punya) & almari 3 pintu bilik utama yg dah rosak..(itupun pening mana lak aku nak campak..-area rumah mmg takde tpt dispose yg besar..ada pun cinonit dpn umah..-aci ke campak kat situ?

semalam en papa bertungkus-lumus
bukak katill queen bilik tamu
dah mula packing segala buku2 koleksi en papa & aku
dah start packing cadar & langsir -campak dlm plastik hitam
aku dah mula balut pinggan-mangkuk
(yg macam ada x ado tuh..diingatkan..aku jenis jarang membeli)
dah campak dlm satu kontena (yg beroda)
aku beli kat TESCO..(agak besar jugak ) RM24.90
tp barang2 kat dapur baru 30% berusik
ada lagi 70% lagi nak khatam
aku pening...........

bila sebut bab barang dapur
mmg aku selalu pening
dan selalunya tpt nih ler
yg last sekali aku pikir
dari bab pinggan-mangkuk
cawan-gelas
periuk2 kuali2
barang2 plastik
botol2..
adoiiiiiiiiiiikk...segala benda mak-nenek ada kat dapur tuh
help!!!!!!!!!!!!!!!!

belum lagi bab nak clearkan barang2 dlm ice box tuh
boleh muntah "hijo" ok..
aku pening...

so mula malam nih
aku akan settlekan
asing kain-baju aku,en papa,ain & booboo
mana yg rasa x mo pakai lagik
campakkan dlm plastik hitam
boleh htr terus ke umah baru tuh

talking abt umah baru tuh
kami baru aje amik kunci umah last saturday
tp umah tuh still belum install lampu & kipas
katanya by tonite dah siap
so malam nih
baru nak pg tgk balik progressnya
ttg grill
mmg ada lil bit problem dgn maintenance
tp aku berkeras dgn owner
we need the grill
as they have promised before

owner mmg nak pasang
tp building maintenance
sgtler kurang ajar ok..
mintak deposit rm1050 from owner & to hold it up to 6 month
just bcoz owner want to install gril to their own house
aku pun x paham conflict of interest dr pihak maintenance nih?

anyhow as a tenant
aku bukan nak rumah dia aje..aku nakkan security
aku bayar bukan murah
lagipun dia dah janji kan
so aku pun peganglah pd janji dia..

tenancy agreement
mmg simple
tp macam2 klausa

anyhow hopefully everything goin smoothly
aku malas nak pikir byk2
banyak lg benda nak pikir...

3 comments:

En iLham said...

selamat berpindah
memang macam2 perkara nak di setelkan untuk pindah ni
penat tu jangan cakaplah
huhu
bersabarlah yer mengemas
hehe

littlehumblelynn said...

en ilham

tq for dropping by..
fuhhh pening nak pindah...mmg pening!

Elyn said...

jenuh nk berpindah ni!!