Pages

03 January, 2012

my own review of GRAND LEXIS PD :-))

Grand Lexis-aku yakin ramai yang tau ttg hotel superb ni
dan sejak dari nama lamanya
PD International Water Homes lagi aku dah berangan nak ke sini
sikit punya lama tuh berangan!!

agaknya rezeki Allah nak bagi
dgn rezeki itulah aku booked tempat ke Grand Lexis  
alhamdulillah!!

bagi orang lain
mungkin akan kata
"alah PD je pun"
tapi bagi aku its too luxury for me
yang aku x pernah mimpi akan pegi kalo guna duit poket sendiri
bayangkan harga semalam rm500+
phuhhh!!

dan aku pun booked yang paling murah kot
Deluxe Suite Garden Wings


with that cost - of course we expect more than ordinary
1st impression :-
the hotel is up to that standard
with huge room
with superb fascility-nice view-
assembled with modern design & furniture
but the best thing it was the private pool inside the room!!
such a great place to hang out for weekend getaway
kalo duit berjuta2 berkoyan2

mula2 rasa mesti x berapa nak ramai
but bila dtg masa check in
mak aiiikhhh the queue is killing me
nak check in pun ramai but the service was quite ok
pantas & just nice!!

so sila layan gambar
dah  x larat mau membebel
kang ada yang fengsan!!


the view of the huge room !

small kitchenete

see..got 2 king bed

that "private pool "

its really huge

us-infront of hotel

having buffet breakfast

smile :))

aku rasa mmg seronok disini
sebabnya sukahati nak berendam dgn anak2
terjerit2 sama anak2
anak2 pun enjoy the water activity

x perlu nak segan2 kalo aurat terdedah
even pakai baju renang muslimah tuh pun
aku rasa still malu sbb baju melekap2 kat badan
bagi aku ler..orang lain mungkin ok jek..

next time boleh pergi lagik
itupun kalo ada rezeki lebih Allah nak bagi
kali nih mau paksa adik-beradik join sekali
kita tido ramai2
pakat bawak toto masuk bilik...lepak ramai2

utk yang teragak2
kalo  anda berkemampuan
dan terfikir2 patut @ tak booking hotel ni?
anda patut mencuba

reward yourself ok!

sekali-sekala takper kot..

apapun recommended utk sapa2 nak honeymoon
mmg sgt sesuai..lagi2 water villa itu

14 comments:

mekchu said...

kalo mekchu nak ke sana kena ada kertas kerja yg terrrramat bagus.. rumah dekat2 ni susah jugak kalo nak stay hotel best2 kat pd..

teringin sangat nak tido situ..

ayu said...

seriusssssssssss..teringin nak stay sana...tapi tu la, banyak lagi benda nak buat..enjoy tengok gambar2 lynn..

littlehumblelynn said...

Mekchu,

aha dkt sgt dgn seremban tuh.sure papa jitt x bg.hahaha.tp kalo kena mandremnya ok kot.

Ayu,

xper ayu,kita berangan dulu.ada rezeki kita pg.huhuhu

OneWan said...

yeah. the best hotel so far, mmg syiok jer berendam kan.. mmg betul2 relaxing. :)

p.s: bila g ni? kitorg ke sana before xmas aritu

Lily@MamaZaraZareef said...

Grand Lexis ni = Legend water chalet dulu2 tu ker..prnah stay legend tp kat deluxe water chalet die jek..just ada jakuzi takde private pool mcm nih..jelesssss ok membayangkan kak lynn n anak2 berendam dlm private pool tuh..nak riki2 en hubby mintak bwk ke cni jugak one day leh tak..kompem seronok giler dpt spent time sepenuhnye kat bilik besarrrrrr camnih..=D

me_czar said...

Salam, hi!

Ini pun antara tempat yang masuk dalam wish list saya. Tapi entah bila dapat bercuti kat sini pun tak tahu. Terbeliak biji mata Hubby tengok room rate tu agaknya. Hihi

Daddy Ziyyad said...

berapa kos semalam utk bilik tu?

buffet b/fast dia best tak?

littlehumblelynn said...

Drwan,
tuh ada terbaca kat blog dr hr tuh.sy pg new year baru nih.mmg bestlah situ.

Lily.
X pasti plak samada ianya sama dgn legend water chalet @ x?sbb nama lamanya dulu ialah pd international water homes.jgn jeles dik.ajak hubby pg ler.sure zara,zareef xmo kuar pool.

me_czar,

boleh pg nanti,kumpul duit pelan2.hjg thn indulge ke sini plak.

Drdaddy,

rm500+ & buffet breakfast was awesome! !!!byk pilihan.

DrSinga said...

malam-malam jangan ngigau masuk kolan yerrr...

kakyong said...

wah... mcm percutian mewah jer..

selamat tahun baru lynn

Imaan09 said...

legend water homes n legend water chalet 2 tpt yang berlainan..

anyway..jelesssnyaaa.. huhuu..membership tu tgh pikiaq2 balik, ingat nk cancel.. sbb byk sgt hotel bes2 d gugurkan.. tinggal y xbes je..hehe.

happy for you dpt g ctu..

HudaMJ said...

teringin benar huda nak ke sini... ramai og kata best tempatnya...
http://hudamj.blogspot.com

Roslida M Jani said...

besar bilikkk...thanks untuk review ni...nanti boleh bawak anak2...

mokjadeandell said...

mmg best.berkat anak anak sponsor dptlah makcik berendam dlm kolam...ist time ever.Segankan nak masuk public pool tua tua ni.Lebih lebih ada code of dressing.Selalunya jadi guard tepi kolam .