Pages

11 January, 2012

kemujuran disebalik setiap kesusahan :-))

gilerbabaspunyatajukentry*

abaikan shj

disebabkan banyak sebab yang x dapat aku rungkaikan satu-persatu
cukuplah aku katakan sejak januari yang baru masuk hari ke 11
hidup aku betul2 miserable

wpun banyak kemujuran di awal tahun

kemujuran #1 - papa pindah sekolah depan rumah..jalan kaki pun boleh!

kemujuran #2- tak serabut pasal sekolah si ain- pergi balik jiran tolong jemput siap transit bagai rumah dia-tapi aku susah hati lak dia tak mau bila aku hulur duit..katanya ikhlas nak menolong--aku x ragukan keikhlasan dia tapi aku pulak yang x sedap hati sbb x bayar apapun ..tentulah aku rasa something x best jugak!!

kemujuran #3-keguguran - rahmatnya aku mmg tgh up & down di office- mmg belum masa sesuai nak preggy kot @ mmg bukan rezeki aku lagik.

kemujuran #4- anak2 alhamdulillah sihat setakat ini- so aku masih berjaya tidak apply apa2 cuti EL/ AL buat masa ini..esok-lusa wallahuallam!!

aku rasa sejak awal tahun @ mungkin sejak keguguran baru2 ni

badan rasa x fit macam dulu- cepat mengah & cepat letih
nak lipat baju sebakul pun dah mengeluh
nak masak--lagilah

hampir tiap malam makan kat kedai
aku sampai rumah lewat, badan letih yaa rabbi
selalunya pukul 10pm aku dah ngantuk sgt2

pagi2 bangun macam lipas kudung
mandi bersiap gosok @ pakai baju ikut suka aku
kadang2 stok malas pakai baju x payah gosok
gosok tudung je..hahahaa
siapkan beg baju anak2

solat subuh..terus turun bawah buat nescafe sejug-
bawak kuar butter/jammed makan dgn roti
mmg x sempat nak bangun lebih awal nak masak bagai
aku mmg x sempat
then terus cabut pg keja-anak2 pun x bangun lagik
kesian lohkong terkontang-kanting menguruskan anak2

tp ituler realitinya
hidup aku mmg miserable betul rasanya

aku rasa ini pasti kena mengena dgn jarak rumah - tempat keja yang jauh
ikut hati mau tender resignation 24jam pulak
tp itu ikut hati..kalo ikut akal mmg x dapeklah

aku harap dapat turning point aku semula
selewat2nya bulan Mac- April nanti
nak mengharapkan seawal bulan Feb-- rasa mcm x sempat jek

kemujuran #5--aku berSYUKUR dapat suami macam lohkong
dia x pernah komplen kalo aku x masak
dia x pernah komplen rumah bersepah
dia x pernah komplen kalo tgk aku TIDO lama sikit
dia x pernah komplen kalo malam2 anak mintak susu-dia yang akan bangun bancuhkan susu..dah wifetidotaksedardiri


because what..
dia tau aku penat travel keja back to back
hop in hop off here & there
kalo sapa2 yang add di FB sure tau mana2 tpt aku check in thru foursquare
mmg meletihkan menjadi aku!!

tq lohkong for being UNDERSTANDING hubby
for being my 2nd hand


balik rumah semalam terharu tgk dapor berkilat2
nak harap aku..mmg x sempatlah!!

i lap u lah papa :-))

5 comments:

zailamohamad said...

aku semalam dah kena cuti dek Haziq tak sihat;(

bukan setakat ko..aku pon terkejar-kejar ngan new life tahun ni..Haziq sekolah pagi so nak tak nak dalam 7.30pg dah kn hantar dia ke nurseri..aku ni lagilah mana sempat nak sediakan air walau semug pon..sian anak-anak..

pastu even balik awal pon tak masak..tahun ni boleh kira berapa kali aku masak..

owh thanks Lynn..entri ni buat aku rasa bersalah je..nak kena motivasi diri nak jadi yang terbaik ni..

littlehumblelynn said...

zaila

mmg serabut betul tahun ni..aku kalo pikir2 mmg nak resign sgt2..tp sayang keja..

mmg x sempat nak buat apa..masak malam mmg lgsg x buat..balik kepenatan sgt2..komplen sakit sana-sakit sini..

anak2 pun dah pandai komplen asik makan kdi je..tp nk wat m/mana..mmg akhir2 ni penat tahap x tau nak kata..rasanya kena start makan jamu bagai..

entry sbnrnya lebih kpd rasa bersalah aku..susah nak cakap ..hnaya ALLAH yang tau..i want to be a good mom..good wife & this task not as easy as im wish..

uwaaaa :-(

Lily@MamaZaraZareef said...

huhu..gamaknye klu anak2 sy start skolah pon bizi mcm ni kot..honestly, tu antara salah satu sbb tk antar zara sekolah lagi taun ni..lom bersedia nk tukar rutin jadual harian..nk rehat setahun dulu then next yr baru nk ngadap..iskkkkk

apepon, untung akak dpt suami yg sgt memahami n rajin membantu..=)

littlehumblelynn said...

Lily,

kalo zara start sek lg serabutlah.lily sorg2 kat sini plak.mmg up & down sjk januari nih.msh x dpt cara nk atasi lgk .huhuhi

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

awal2 lagi dah cuti sbb anak demam...
bulan januari mmg up n down sbb nak uruskan si kakak ke tadika dan uruskan adik ke taska..
lagi haru bila budak2 nangis jer..
stresssss!

sama la,beli makanan kedai jer sbb dah xlarat nak masak..budak2 pun protes sbb asyik beli kat kedai jer..haha

moga bulan2 mendatang kita akan jadi lebih ok dan terurus kan?..haha