Pages

28 July, 2010

Do not take GRANTED for your child SAFETY


pagi nih aku berkesempatan layan HotFM

otw g opis tadi

citer pg nih pasal kes kereta dilarikan bersama 2 org anak

ketika mak& ayah mereka ke kedai gambar

yg ceritanya terpampang front page kebanyakan akhbar hr nih


serious.......sadis ok!!

itu kes yg melibatkan anak yg dah besar panjang(kalo umur 17tahun kan,.)

alhamdulillah anak2 itu selamat tanpa diapa2kan..


tapi bila ada caller seorang perempuan @ ibu yg called infm tgglkan anak yg berusia 6 tahun selama 1 jam (maybe frequent done) hanya utk pg shopping..just use a simple & annoyed reason yg dia dah trained anak dia locked the door properly,open window for air circulation & only open when see her around..


hello wth***


pls dont use this kind of silly EXCUSES!!!!!!!!!


aku x tau org lain

bagi aku..keselamatan anak2 mmg ditangan /pemantauan kita sbg ibubapa

kita dah cuba segala yg terbaik

kalo ALLAH kata nak jadi,jadi jugak!!

at least kita cuba pastikan keselamatan mereka


tp bila ada yg amik mudah

inilah yg akan terjadi


kereta boleh beli..kalo hilang insuran leh cover

anak hilang..anak kena apa2..

insuran berjuta pun xkan mampu cover nyawa si kecil kesayangan kita!!


**sedikit emo pagi nih..**


tak dapat bayangkan kalo anak2ku yg terlibat atas kecuaian sendiri


for those yg x sempat belek paper

sila jengok SINI


6 comments:

liyana said...

dgr jugak hotfm pagi td. rase mcm bodohnye tinggalkan anak die dlm kete pastu g shopping sejam. boleh tenang ke selama sejam die shopping tu? adeh..ade jugak org mcm tu. seolah2 bangga die dah well trained anak tu.huh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adeh..mcm2 kan? bahaya tau tinggal anak dlm kete..mmgla selamat dah kunci bagai. if tetiba ade gas tak sepatutnye bocor..leh lemas mati anak dlm tuh..ish2

Suliana said...

ada dgr juga.. boleh plak si ibu tu tergelak2 kan.. tak de otak ke nak fikir, mmg la budak tu ngantuk, tapi jgn la sebab alasan nak bershoping leh tgl anak dlm keta.. hari lain tak leh ke shoping tanpa anak tu.. *emo*

littlehumblelynn said...

liyana,rose & suliana,

im admit mmg mendidih jer darah pg2 dgr ada caller gitu..anak cranky macammana pun..x pnh lagi terFIKIR nak tggl anak dlm keta even seminit......

apa punya mak daaaaaaaaaa...!!

DrSinga said...

depa tak pesan kunci kereta ke lepas depa keluar?

littlehumblelynn said...

Dr,

agaknya anak2 dia tgh tido time tuh..dan mungkin x expect benda nak jadik..tp langsung x de precaution..

kalo apa2 jadi...menyesal x sudah ler..!!