Pages

26 July, 2010

takziah buat seorang SAHABAT


aku copy & paste

kisah kemalangan ngeri jumaat lepas 23/7

yg tersiar didada akhbar


ianya melibatkan adik2 kesayangan seorang sahabat:

kemalangan melibatkan 3beradik

1 org koma di HSZH K.tganu

2 lagi meninggal dunia di tempat kejadian

Innalillahhiwainailaihirojiun


semoga Na & Family tabah hendaknya;


Dua beradik maut, satu koma
Laporan dan foto KHAIRUL HAMIZY RAMLEEam@hmetro.com.my2010/07/25

KUALA TERENGGANU: Dua terbunuh manakala seorang lagi koma apabila motosikal dinaiki tiga beradik itu dirempuh sebuah kereta yang gagal dikawal selepas mengelak sekumpulan lembu di Kampung Padang Machang, dekat sini, malam kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 8 malam, motosikal ditunggang Mohd Masri Mat Ludin, 14, bersama dua adiknya, Mohd Arif, 12 dan Mohd Firdaus, 4, selaku pembonceng dalam perjalanan ke Sekolah Kebangsaan (SK) Beladau Kolam.
Semua mangsa yang dalam perjalanan menghantar Mohd Arif ke kem kelas malam di sekolah itu dan tidak dapat mengelak selepas kenderaan dari arah bertentangan hilang kawalan sebaik mengelak sekumpulan lembu yang melintas.
Mohd Arif dan Mohd Firdaus yang parah di kepala dan badan meninggal dunia di tempat kejadian manakala Mohd Masri parah dan masih koma di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ).
Ibu mangsa, Ramlah Ismail, 41, yang tinggal di Padang Tengir ketika ditemui berkata dia tidak sedap hati apabila anaknya tidak pulang selepas hampir satu jam keluar dari rumah.
Menurutnya, perjalanan ke rumah ke sekolah yang terletak kira-kira tiga kilometer hanya memakan masa setengah jam, namun pada hari kejadian anaknya tidak sampai ke rumah seperti biasanya.
Ibu kepada lapan anak itu berkata, hatinya hancur apabila jiran rumah memberitahu dua anaknya terbunuh dalam kemalangan dan bergegas ke tempat kejadian untuk memastikan keadaan sebenar.
“Sebelum kejadian, anak saya bertekak kerana mereka berdua enggan mengajak Mohd Firdaus kerana bimbang keselamatan, namun tidak siapa menduga tindakan Mohd Masri yang enggan mengajak adik kecilnya itu sebenarnya mempunyai hikmah tersendiri,” katanya.

No comments: