Pages

27 September, 2010

bila STRESS dtg..sumer keja x menjadik!!


setelah beberapa hari terpaksa EL

menjaga si buah hati nan sorang tuh

hari nih aku dah mula kembali bekerja

tp as usual 1/2 hati jerk..

melihatkan self KPI yg hancus compared to other colleagues

lagik buat aku tensen!!

(mungkin bulan ni..akan menerima nasib yg sama spt bulan lepas)


malas nak pikirlah..

aku lebih fikir m/mana nak maintain kesihatan auni

malam tadi aku & family

tido kat umah mak

sbbnya the whole week nih aku akan tgglkan ain & auni dibawah jagaan mak

aku x nak auni get exposed dgn kanak2 di taska sgt

ikutkan aku nak dok umah mak sebulan

tp kesian lak kat en papa tuh..

en papa terpaksa travel jauh ke tpt keja dr umah mak nih..

tp dekat sikit utk aku ke tpt ke keja


seronok dok umah mak

pg2 dah dgr org mengaji

pg nih mak siap gorengkan nasi..siap bawak tapau pg opis lagik

en papa yg jarang breakfast sblm pg keja

pun makan nasik pg2 tadi..


tp yg x best kesian kat mak

aku rasa jadi burden pulak pd dia

nak jaga anak2 aku..nak masak bagai pulak

aku lak keja pg2 dah kuar..ptg kang lak baru smp umah

so muktamad hari nih-jumaat shj berkg di umah mak..

apapun tima kasih mak sbb sudi jaga anak2 lin..


auni pg tadi masa aku nak g keja

dia nangis bagai nak rak

tp aku betul2 x leh nak wat apa

harapnya dia x melarat2 menangis.

ini lagik buat aku stress

pg keja pun rasa 1/2 hati...sian anakku auni


stressnya !!!








2 comments:

mekchu said...

dah call auni lom? hati ibu mmg cam tu.. kasik auni panas dulu, nnti ok lah dia tu..

littlehumblelynn said...

mekchu,

dah tel td..nasib baik..agaknya penat sgt nangis terus titun...