Pages

28 September, 2010

bila aku mula merempit...DISASTER!!

dah agak lama aku x merempit( naik motor)
utk perjalanan yg agak jauh
kalo aku naik moto pun mungkin dr umah ke kedai kat area kg shj
tp pg nih setelah beberapa tahun x membonceng motor
abg long aku kata dia nak drop aku kat m.jamek putra lrt shj
instead dropkan aku ke STAR area umah mak tuh..

bayangkan jalan besar depan umah mak
menghala ke istana negara
keta bumper to bumper
sesak sgt jalan tuh
aku nyaris nak menjerit bila tgk abg long nih
cilok kiri-cilok kanan
rasa nak putus nyawa

phuhhhhhhhhhhh...bahana dah lama x merempit
smp masjid jamek putra lrt
kul 7.50am
dlm 15minit aje atas motor

tp aku dpt rasakan muka aku kebas
kaki aku sejuk
muka pucat lesi...........

tp masa zaman dulu2
mmg aku asyik merempit aje
smp mengandung kak ain 8 bulan
still naik motor lagik
punyalah lasak dulu..even mengandung pun masih bwk motor tuh..
percayalah..aku x tipu..

takpe ada 3 hari lagik
abg long nak ajak merempit......
layankan aje

alah BISA tegal BIASA..!!!

relaxlah.kan......:)



foot note:

pagi td kak ain & auni menangis secara berjemaah masa aku nak g keja..tensennya bila keja anak menangis gitu...the best part--mak tapaukan nasik lemak sampai 2 bekas..so makan smp lebam..huhuhu!!


2 comments:

DrSinga said...

hahahaha!!!!!!!!!
tu baru membonceng merempit!!!
.
aku syak lah...
abanglong sengaja berbuat demikian agar tidak perlu memboncengkan anda lagi...
(pehal ayat skema aku ni... :) )

littlehumblelynn said...

Dr,

jangan x percaya mengandung sulung..bawak motor tuh...huahua..abg long ada duty menghantar adiknya ke lrt setiap hari smp jumaat nih..(kalo x mak membebel)en papa x leh htr sbb pg2 buta dia dah kuar rumah..