Pages

14 September, 2010

bencilah :(

perkara yang paling dibenci sejak zaman anak dara hingga skrg dah beranak dua


1-lipat kain baju,susun kain baju dlm almari...(paling menyampah)



2-period(kena lak bila bab mood swing..)


3-sakit GIGI


4-annoying PEOPLE (suker cakap BESAR,suker mengata org,suker rasa dia sorang jer yg BEST..)



5-basuh pinggan-mangkuk,perkakas dapor..adoooooooiii!!


6-boring tak tau nak watper..tgk TV citer macam hampeh..layan Astro ntahapapa yg ada..


7-tak boleh TIDO disaat sumer org tido lena..



8-rumah semak..dapur berminyak..baju bersepah..lantai berminyak...aku leh jadi KING KONG ok kalo nampak sumer tuh..


9-kedai makan THAI tutup sumer pas raya......naper lah diorg cuti raya lama sgt..kebulurlah aku..lebih2 lagi hari kena keja..aku mmg kelam-kabut nak memasak..kalo bulan posa leh balik awal..dah bukan bulan posa..maghrib nanti baru smp umah nampaknya..


10-QUEUE (kat bank,kat toll,kat kaunter,kat LRT..x suker tau..)

dan skrg aku tgh SAKIT GIGI.......adoiiiiiiiiiiiii...bencinya :(



paling menyampah nak mengadap Dentist

paling x suker sbnrnya

aku ngilu ngan perkakas2 dentist nih..



rasanya gummyku swollen nih

ari tuh tgk en papa terkumat-kamit sakit gigi

alih2 aku lak yg kena..



petua mak:



swollen gummy------- bancuh 2 sudu garam & air suam kumur 3x sehari..lebihkan berkumur di tpt yang sakit



gigi berlubang -------- letak bunga cengkih yang ditumbuk di tpt yg berlubang



petua aku:


telan PONSTAN 500mg aci x??

kalo x tahan sangat baru g jupe Dentist ok..


petua en papa:


kita g cabut jerlah gigi tuh..........xde kena mengena ok..takkan nak cabut gummy ku ini pulak..idea2 malas nak dgr wife membebel sakit..sakit..



sabor jer lah!!





















4 comments:

DrSinga said...

basuh baju ...hokey..
sidai baju... hokey lagi....
angkat baju kat ampai.. pun hokey...
lipat dan simpan...
benciiiiiiii........
.
pssssst...
habis dah cuti raya???
:)

CgMas said...

Semua kerja perempuan CgMas x suka.. Semuanya TERPAKSA buat... kecuali krusye, tu pun skrg mata dah x brp nampak...

Gusi bengkak kena bagi susut dl, baru dentist berani cabut.. pesan nurse la..

Rina Sharif said...

me suggesting put bonjela on the gummy yg sakit tu. mujarab! advised by my doctor :D

littlehumblelynn said...

Dr,

***jangan bagitau org,jangankan cuti raya..cuti AL pun dah abis tau..huhuhu!!

CgMas

tq for drop by....tuh ler mmg tahap malas ,,tp dah terpaksa hadap jugak!!tq for the tips.

Rina Sharif

wahh tq for the tips..1st time dgr..