Pages

11 September, 2010

hutang TAG..ponat weiiihh.. tp best jugak layan :)


"Once you have been tag, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, or goal about you. In the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tags you. If I tag you, it’s because I want to know you more."


1-Anak ke 5 dari 8 adik beradik-berasal & dibesarkan di Kuala Lumpur


2-Berkahwin pada usia 26 tahun dan kini dikurniakan 2 org anak perempuan.Married to loving husband.Dan paling x sangka berkahwin dgn suami yg aku rasakan sgt LURUS..suamiku lulusan Ijazah Sarjana Muda Usulludin UM..aku plak rock weeeeeeeii :)


3-Paling takut GELAP..aku tak boleh tido kalo lampu gelap-gelita..boleh nangis,sesak nafas,lelah tiba2


4-Fav food ever-daging masak kicap masakan emak,rendang ayam emak,pulut kuning emak..pendek kata sumer yg mak masakkan..hehehe..


5-Selalu berangan untuk menjadi Full Time House Wife yang kaya..yang senang..yang stylo.aci?


6-Pendidikan awal - tertinggi di Kuala Lumpur..x pernah lagi merantau belajar tempat orang ok..

7-Aku  paling suke warna putih,ungu,turqoise & kuning..


8-Perkara yang paling suke dibuat-selain blogging,membaca majalah,novel,memasak (jika ada masa),mengemas & deko bilik anak..hehehe..


9-Perkara paling menyampah dibuat dari dahulu smp sekarang-iron baju,lipat baju,jemur baju,susun baju dlm almari (cukup lemah bab2 kain baju nih),mengaudit segala perkakas mak-nenek ..sbb x tau mana satu yg nak pakai..mana satu yg patut dispose..sbb at last sumernya aku simpan..heheh..


10-Kepantangan aku orang yang suka cakap besar,belit-belit macam ular sawa,orang yang suka menangguh kerja & x tau nak appreciate kerja org lain...simpang malaikat.....kalo jupe ular @ org macam tu..bunuh dia dulu kata mak..aci?


11-Fav brand ever dr dulu smp sekarang-Guess,Lancome,Elle,Esprit..tp bila dah kwn mula giler EIC,Somerset Bay,GAP,BONIA,Coach..banyak sgt..cant list one by one here..huhuhu..


12-Watak kartun yang paling aku suker Chipmunks,Avatar,layan jugak..kak ain pun tau..kalo ada Avatar kat TV..dia akan jerit panggil mamanya..


13-Fav TV series-Desperate Housewife,Prison Break,Full House,Winter Sonata,SPA Q..sekarang dok layan tgk Betty,Ahmad Durrah,heheh.macam x keja lain daaaaaaaaa...


14-Kalo sesiapa tak kenal aku..diorg akan kata aku nampak sombong..tp bila dah rapat..confirm diorg tahu aku nih sgt easy going ok..u never know me until u close to me..im the one who loved to have long last friendship.kawan yang masih in touch smp skrg dah lebih dr 16tahun..lama kan?


15-Aku mengaku..aku jenis anak mak..apa2 pun mak..sikit2 mak..sakit sikit nak mak..even nak bersalin nak pggl mak dok sebelah..hubby jatuh no 2..ada ke patut?


16-Aku punya habit buruk dr dulu..aku paling suke gigit kuku,susah nak buat keputusan..x tetap pendirian,sgt fussy terutamanya hal2 berkaitan anak2..pilih makan pun aku sgt fussy..suka buang duit beli menda yang bukan2 bila aku tgh marah..tgh down..adoikkhh!!


17-Sifat baik..(betul nih..x tipu) aku sgt LEMBUT HATI..cepat melted..senang SIMPATI kat orang..senang kena pijak kata en papa kalo org buat baik dgn aku sekali..7-8x aku lebih baik ok..x percaya sila cuba..:)


18-Tempat yang aku paling teringin nak pergi selain ke Mekah ialah Singapore,Aussie,London,Jepun..jadiler kan berangan dulu..hehehe..


19-Aku takkan jemu dgn katalog..katalog..katalog......x tau kenapa suka sgt belek katalog..bukan beli pun..suka sgt2..kalo katalog IKEA boleh hafal setiap muka-surat tuh..x tau nape..then aku perasan Ain pun dah mengikut macam aku..hehehe..like mother like daughter


20-Im always wanted to become entrepreneur..aku x minat nak bukak butik,kedai makan @ apa2 yg berkaitan dgn ladies..aku sebenarnya sgt TAKSUB terhadap segala jenis kad invitation..aku boleh belek..yang cantik..yang unik..aku akan simpan..jadi aku selalu berangan nak bukak kedai printing especially untuk kad invitation......kad kwn abg & adik dulu2..aku yg reka ok..heheheh..alahai sukernya..:)


21-Aku teringin nak bungy jumping.....serious..tp x tau kat mana..korang rasa aku leh wat tak?agak2 leh kena heart attack x pas tuh..adoikkhh!!


22-Aku hanya 1 compact powder,1 batang lipstik brand maybelline,celak mekah..dan ianya akan bertahan selama 3 bulan..kesimpulannya aku x suker MEKAP..mekap hanya utk mengelakkan muka macam zombie pg keja aje..hehehe..


23-Dan aku hanya ada 1 psg kasut yg ku kelek ke opis,pasar,mall..hanya 1 ok..aku jenis akan pakai 1 kasut dlm 1 masa..dr dulu nak twist..kena ada atleast 2 kasut...1 kasut g keja..1 lagi g jalan2..tp aku punya perangai selagi x hancur selagi ituler aku heret..kata mak "bapak kedekut kamu nih"..bukan kedekut aku mmg jenis 1 at one time kot..hehehe..


24-aku x pandai makan SAMBAL BELACAN,PETAI,JERING dsbg..mmg x pandai & x suker..


25-last but x least..aku still org yang sgt SENSITIF ok..cengeng,mudah menangis,,hehehe..




utk si cheesy yang tagging


sila puas hati ok..ini sumer from my bottom of my heart nih..


xmo tag sesapa...sesiapa yg suke sila jawab ok...

No comments: