Pages

01 October, 2010

bertukar ?

setelah di+-x bagai
aku nekad utk dptkan hp baru hari nih
paling lewat pun esok
en papa pun nak hp yg lain jugak

aku dah tak larat pinjam hp org nih
en papa punya hp dah hancur
bila call-haram x dengar suara
sms pg nih..-ptg esok lak baru dpt
dr bergaduh bagai pasal hp nih
nak tak nak terpaksa beli gak yg lain
pejam mata aje masa bayar tuh
pas tuh baru picit kepala tanda pening..pening

en papa mau itu Blackberry Curve 8520
tgk promo CELCOM aku haram x paham
berapa harga sebenarnya..aku betul2 blur
aku paste kat
SINI
BB curve harga paling murah RM688 tp ada kontrak billing 12bulan
betul ke?
sat g baru nak tel hotline celcom tuh..nak tanya betul2

tak pun redah
SINI
tgh ada promotion BB serendah RM1099
guna card leh dpt 0% interest
menarik gak kan...
xde commitment billing

ikut aku.....suka jugak BB tuh
tapi memandangkan aku pki prepaid dr 10 tahun sudah
aku x kuasa lak nak tukar ke postpaid
apa jadah pakai BB kalo nak on FB kena caj per minit thru prepaid
sgt x berbaloi kan..

so aku prefer normal 3G hp
supaya bila aku jauh dgn anak2
boleh tgk muka anak2 yg sgt dirindu itu

aku ingat nak amik nih aje

Nokia E72

atau

NOKIA E5

tp NOKIA E5 nih sama lak dgn boss punya...(kang bos malu lak staf pakai sama jenis..hehehe)

pas nih janji kat diri sendiri,janji sungguh2 nih.......

xmo lalai lagik,x mo leka lagik.......(dah x kuasa nak hunting new hp lagik)--dan bukan ada RM nya lagik pun...........huhuhu :(
ikutkan aku prefer Sony Ericsson tp memandangkan dah 2 hp nih hilang dlm tempoh 3 bulan..aku jadi serik lak!!(ada lak gt kan?)

aku x tau which one is worth buying..

apapun bg aku nak beli hp macam beli baju,sesuai ke padan ke..cantik ke,longgar ke?jgn main beli,haram x sesuai..serba x kena..takat beli sbb org lain pakai..tp sendiri nak pakai..haram x tau..baik x payah kan!!

bukan semua aplikasi yg canggih-manggih dlm hp,aku selalu guna ( dgn limited usage..maklumler pakai prepaid aje kan..) so x mo jadik tukun lak kalo beli pun..apapun sat g balik kang nak bincang lagik sama en papa..mana yg patut dibeli @ mana yg patut MIMPI dulu ke..huhuhu..

setakat leh check email ke,FB sekali-sekala,online banking bila terdesak..agaknya sesuai kot hp atas nih..aku prefer hp yg simple.senang aku godek,senang aku kelek dan yg penting cantik kat mata aku!!aku suke tangkap gambar anak2,rakam video budak2 nih..bila tensen tgk muka bos boleh layan video klip nih..aku leh gelak sorang2..hilang stress sikit!!

aku nih sebenarnya xde masa nak review banyak brand hp..dah kuar awal pagi..balik malam hari..nak hadap lappy tgk dlm google pun x banyak masa..keja kalah PM ok..

kalo ada rakan blogger yg tergodek korang rasa ok x pilihan aku nih?ke ada pilihan lain yg lebih baik,lebih murah & kat mana aku nak beli yek?

bajet muktamad RM1200 nett..aci?


7 comments:

DrSinga said...

tak suka touch screen eh??
HTC ok.. boleh touch touch..
.
kita nak tunggu N8 Nokia

littlehumblelynn said...

DR,

dah try HTC member..jenuh nak menekannya..sgt hyper sensitif..ntahapaapa yg jadik bila jari gemuk ku ini yg touch sana-sini..huhuhu

ayu said...

hp ayu rosak juga..huhu..hubby baru belikan hp utk dia blackberry..so, kena tunggu turn laaa...rasanya ayu lambat lagi la kut nak tukar...ni pun pinjam hp dia yg lama dulu laa..

littlehumblelynn said...

ayu

terpaksa beli gak nih..bulan posa lepas hp lin & hubby 2-2 hilang..selang 2 minggu lak tuh..nih dok pakai hp adik ipar..pinjam dulu..en papa pakai hp x leh dgr..sian dia!!

Elyn said...

kalau budget gitu amik E72 la. function dh macam BB. tp tak la secanggih BB. puas hati sebab qwerty then pakai prepaid pun ok je. i pun masih setia dgn norkiah e71. sbb i gile bervideo call hehehe

Elyn said...

eh lupe nk ckp ngan u... blog i dh tukar add ek. http://faizlyn.blogspot.com

littlehumblelynn said...

elyn

tuh ler ingat nak amik E72..macam lawa jer kan..sama ler mmg suker 3G call