Pages

28 October, 2010

update KPI di hari ke 28 bulan oktober yang penuh tragedi


di hari ke 28 nih
mmg wajar aku rasa macam nih
down teramat sangat
KPI yang aku harapkan berganjak sedikit
tetap statik malah lebih menghampakan dr yg aku harapkan
aku betul2 down hari nih


esok tanggal 29/10
dan esok hari terakhir bertungkus-lumus utk KPI ku ini
dan esok aku hanya mengharapkan miracle
atau mengharapkan beberapa proposal yg aku buat

akan sangkut wpun hanya 1
aku dah puas berusaha
dan smp peak limit rasa aku
keja 24/7 ..doa x berhenti..


tp aku x berharap sgt
kala ini nak mengharapkan sesuatu yg bakal terjadi

macam menunggu bulan jatuh ke riba
macam mengharap hujan di musim kemarau

itu katik memanjang email tanya itu tanya ini
aku malas nak layan

dia tau sumer nih salah dia
dan dia mmg rasa sgt bersalah pd aku
tapi alangkah baiknya kalo dr awal dia macam tuh..

sekarang x guna dah
ibarat menyiram air di daun keladi
apa yg lekat?


ya allah permudahkanlah pekerjaan ku di penghujung oktober ini
smg KPI berganjak sedikit esoknya
smg ada sinar utk tersenyum di penghujung bulan

kasihanilah hambamu ini..




5 comments:

gadisBunga said...

Allam maha mendengar....kita doa sama2 ok. :)

Nia said...

insha'Allah, banyak2 tawakal padaNya ya!!

littlehumblelynn said...

gb & nia

tq for drop by :)ini final month,bila apa yg kita harapkan menjadi x menjadi..so mmg down!!tp bertawakal shj setelah berhempas-pulas selama sebulan..

ComeyBelako said...

sabaq dear...take care. enjoy the school holidays.

Marsha~ said...

ihs.. berat bunyinya ni.. semoga segalanya dipermudahkan & seperti yg diharapkan... teruskan berdoa ye..