Pages

14 October, 2010

my BIG loves........layan weiii!!


semalam aku golek2 ngan kak ain
layan tgk CITRA pakej mustika ASTRO
ada citer filipina nih
MY BIG LOVES

citernya simple
kisah seorang lelaki obes MACKY
yang jatuh hati dgn pompuan cantik bernama NIN
pg blind date..smp patah kerusi
scene terjatuh,dibantu pompuan cantik & then terhenyak pompuan tuh
telah dijadikan bahan lawak & upload dlm you tube

so the man name Macky
sgt frust....patah hati..sgt malu
sbb utama badannya yg besar..
tp dia nih educated,ada kerjaya,ada kereta,ada umah sendiri & pandai memasak

ada satu watak lain bernama AIRA
dia ni trainer kat gym
kawan kepada watak NIN
sgt bersimpati dgn si Macky nih

dia offer jadi personal trainer
tp Macky tuh rasa dimalukan pulak dgn offer tuh
ntah m/mana dia lembut hati
pg lak cari si Aira nih smp ke rumah

then jadiler si Aira nih personal trainer Macky
yang menariknya:

si Aira ni perkenalkan 5 langkah utk berjaya kuruskan badan:

1-SET YOUR TARGET

2-START TODAY

3-SAY NO TO SHORT CUT

4-FIND YOUR INSPIRATION

5-BE HAPPY

dalam citer tuh 1 step tuh--lebih kurang kenapa nak kurangkan berat badan?adakah sbb nak tackle semula si NIN tuh atau sbb lebih sayangkan diri sendiri..nak badan sihat..

step 2- jangan bertangguh2..mulakan secepat mungkin..start diet early,exercises

step 3-xde penggunaan pil,sedut lemak..sumer kena running manually..

step 4-nak jadikan siapa sbg role model?

step 5-after few week berat turun,pls reward yourself..indulge to what you heart most..

dlm dok sibuk2 train si Macky-tanpa sedar saling in loves tp si Aira leaving to Japan due to her sister lak..baru nak bercintan-cintun dan kena berpisah lak..siap janji bagai nak email setiap hari

when time's running.......si Macky dah kurus ..dah hensem giler
si Aira rupanya dah lost contact smp terjumpa secara co-incidence(malas nak citer pjg lebar)--lost contact sbb Aira mungkir janji utk keep email dgn Macky..(banyak sgt sbbnya)


si Macky tuh rupanya dah couple dgn si Nin..tp dipendekkan cerita ending story nih..Aira couple semula dgn Macky bila Macky realise yg sbnrnya hanya Aira yg dia suker..dan hanya Aira yg betul2 sukakan siapa dia sbnrnya even dia obese suatu ketika dahulu..

moral of the story aku merepek disini:

STEP 1-5 kat atas tuh kita leh aplikasikan utk sumer benda yg kita nak buat..bukan shj nak kurus badan,nak amik lesen,nak study,nak naik pangkat.......

sgt memberikan KESAN cerita ini pd aku

so entertaining & inspiring me...

kwn2 ada tgk?
best kan...........

kalo belum..dont worry Astro mmg suker sgt wat citer ulang tayang nih..save cost agaknya?

No comments: