Pages

08 October, 2010

azam di akhir SYAWAL..

esok kalo sapa x tau merupakan hari terakhir bulan Syawal
jadi sayu semacam
macam dah x best lak
org kat Msia posa sebulan raya pun sebulan kan...
wpun dah keja raya ke 4
still seronok g keja sbb masih mood raya kan :)

kalo masa raya
tetiap minggu penuh jemputan open house
kekadang ada yg terpaksa menguzurkan diri
sbb tak terkejar dr 1 umah ke 1 umah
tp kalo boleh sumer nak terjah
sekadar meraikan tuan rumah

start malam nih pun
agaknya last minute nak wat open house
terutamanya open house boss baru ku ini
esok pun ada gak
wahhh sgt meriah kan org msia beraya :)

azam di akhir syawal tahun ini
utk raya tahun depan
no more planning shopping last minute
kena start saving untuk raya dr sekarang
(x mo lagik berharap belas ihsan kerajaan lagik..huhuhu !! )
kena mula train dgn insentif utk kak ain berpuasa separuh penuh
dan yang paling penting lebih jaga kesihatan the whole family
supaya bulan posa tahun depan kami x berkg di hospital lagik
insyaallah :)

dan the best thing tahun depan raya dgn family ku pulak
so en papa sila ALERT dan jangan buat idea2 hampeh dihujung ramadhan thn depan ok :(
dah 2 tahun x beraya dgn adik-beradik terchinta
wpun dok dekat2 feel raya takkan sama dgn hari biasa tau !!

kawan2;
masih ada open house lagik?
banyak lagi kuih raya kat umah ?

kuih raya kat umah tinggal serdak
tp yg serdak ituler yg paling nikmat

till then daaaaaaaaaaaaa.......


***i/allah panjang umur berjumpa kita Ramadhan tahun depan begitu jugak dengan kemeriahan Syawal

7 comments:

ComeyBelako said...

halooo dear. baru 1st time singgah sini and blog anda memang boleh dilayan sesungguhnya. dengan itu saya telah me'molo' anda dan meng'add'kan anda di blog saya. sekian ;)

littlehumblelynn said...

ComeyBelako,

wah tq..tq..kerana tergodek blog ntahapantah ku ini..

suamihanyisterizuki said...

kaklynnn, betol tuh psl bab shopping last minit.

hrtu sy ada dgr dr some1, dia husband n wife, simpan rm100sorg just utk raya nye perbelanjaan.... bagus gak cara dia tuh.

tapi, sy xstart pon lg ahhahaa cmno tuh

littlehumblelynn said...

ComeyBelako,

wah tq..tq..kerana tergodek blog ntahapantah ku ini..nanti ku pg melawat disana pulak ok :)

littlehumblelynn said...

hany,

member akak gitu gak..simpan sebulan suami isteri rm100 sorang..at least plg hampeh pun kita nak pakai rm2k nak raya..by then nak raya tuh kita dah ada saving..ini lgsg x menyimpan utk raya--x kan nak pakai saving yg bulan 5% dr gj tuh..(itu masa sesak shj nak godek pun )tp saving raya mmg kena ada asing sepatutnya..

bab shopping.....adoiikk dah serik shopping last minute..tobat!!

DrSinga said...

sempat posa nam tak??
:)

littlehumblelynn said...

dr,

x sempat..sehari pun x dapat :( sgt memalukan ok..!!