Pages

16 August, 2010

menjadik..(^_^)


semalam yg menjadik
bangun2 dlm kul 5am siapkan juadah bersahur alakadar
pas makan.........aku bantai tido sambil peluk budak masyam bucuk si lil booboo ku itu
subuh.......subuh gajah..(kwang 3x)

kul 8am paksa si lil booboo mandi air suam
paksa kak ain mandi dgn cepatnya
siapkan anak2
bagi makan nasi goreng lagik
(sgt suker........tgk si lil booboo first time mamam nasi goreng..suker lak tuh)

dalam kul 9.00am jugak baru ada dlm keta
misi utama nak pg pasar tani
nak beli barang dapur
kan nak menjamu adik-beradik kan

canx lagik perancangan semalam
sbbnya adik-beradikku ini
jenis makan nasi putih
(agaknya kalo makan nasi minyak x puas makan kot)

so menu ptg semalam yg berjaya aku masak

  • nasi putih (smp 8 pot)
  • kari ikan tenggiri
  • ayam masak tomato
  • sayur petola + suun (fav anakku si ain)

dan aku beli CHOC mousse CAKE kat KINGS CAKE utk si lil booboo

kak long aku bawak lauk daging macam kuzi,kuih popia basah,kuih cubadak .

mak pulak bawak asam pedas ikan,rendang kerang,sayur masak lemak

adik aku lak g bawak KFC

so sgt banyak..........(tp dah dasar piranha darat nih.....licin licau..kecuali kek yg tinggal 1/4 shj)

x sempat snap gambar banyak....ada ler sikit tp as usual bab nak trfr gambar masuk lappy keja yg paling malas.....sabor je lah ok..(pelan2 yek)

**the best thing semalam besday girl si booboo tido sblm sempat potong keknya.....jadi kak ain yg jadik tukang potong & tukang tiup.........alah cian anak mama..mama yg lebih ralat sebenarnya..nanti mama beli kek lain ok..x best xde gambar anak smbt besday nih...

pagi nih en papa demam,flu,batuk & s0re throat

sangat kesian....so aku paksa dia MC hari nih......dan bergegas ke klinik panelku pg td..ini en papa mmg workaholic.......first day MC dlm thn 2010.....(clap for him)

pagi nih keja masuk sikit lewat dlm 10minit
dan pagi nih tgh teragak2 nak apply cuti sbb nak bawak si kecik tuh
g klinik..nak cucuk imunisasi 1 tahun(demam ke ??)

harapnya x demam ler
kang makin lama pulak aku bercuti

apa2 pun utk kawan2


HAPPY MONDAY
JANGAN TIDO OK








4 comments:

mekchu said...

a big clap.... bravo...

tak tido.. tp masih dlm blues....

littlehumblelynn said...

mekchu

blues?kita punyalah sakit kepala start kul 12 tadi.....dah hilang bau GA -diamond..dok ganti bau tiger balm daaaaaaaa...!

Marsha~ said...

hahaha.. bulan2 pose ni tgk cawan antu tu pegang pun nampak sedap...

littlehumblelynn said...

marsha

puhhhhhhh dugaan sungguh kan...!!dah ler mmg kaki minum kopi.....