Pages

14 August, 2010

dah x selamat....... :(

yesterday was disaster i think
jalan jammed gilos
nama jer balik awal
sangkut kat jalan ampang
at last smp dkt kul 7pm
so menu semalam

sangat meriah ok..

utk aku : nasi tomato ayam merah
utk en papa :nasi kerabu + daging bakar
utk kak ain : mee goreng

murtabak daging (beli smp 3 ingat nak bawak g umah adik..tp xde rezeki dia ..aku x sempat sgt..jalan mmg jammed..mungkin sbb pertama hari jumaat,sbb kedua org sumer balik awal,ketiga hari hujan lak tuh)

kuih tepung pelita (3 bijik)

so semalam RM dah x selamat....(tp kira ok ler,hari ke 3 baru lebur..)

nasi tomato satu set :RM5.00
nasi kerabu :RM5.00
mee goreng :RM 2.00
murtabak 3pcs :RM 9.00
kuih tepung pelita :RM 1.20
=======
RM 22.20
=======
rata2 pengamatan ku..sumer mahal2..ingat nak beli puding semalam..tgk ada 1 stall jual macam2 jenis.......tapi potongnya kecik sgt......(halussssssssss bak kata harith iskandar)..so aku x jadi nak beli..

sahur pg tadi bangun kul 5.00am

menu paling sempoi utk aku & suami

goreng daging kunyit
tumis kubis air
teh seteko

jadiler kan..............ingat ada hati nak qada' tido pas subuh.....x jadik jugak
si lil booboo dah bangun
ajak mamanya main.......dia pulak yg mengagah aku
alah2 busyuk2 nih.....notti sgt!!

dan skrg korang jangan gelak tau
aku kat opis nih
kul 1030am td aku smp
mengejar keja yg x sudah2
takper sat g aku nak cabut balik dah......

petang nih
x tau lagik nak masak ,makan kat umah ke
atau nak g wat muka kesian makan kat umah mak
(ikut mak..dia suka jer anak2 bukak posa tetiap hari ngan dia..tp sejak dh kwn beranak pinak nih jadi segan pun yea jugak..asik2 muka nih yg bertenggek kat umah dia..ada ke gt??huhuhu)
insyaallah esok turn umah aku
as usual tradisi setiap tahun
sejak ramai adik beradik yg dah berkawin
so kitorg selalu rotate umah sapa yg akan jadik tuan umah
utk potluck bukak posa
so aku amik kesempatan sekali
nak wat majlis kecil-kecilan
sempena masuk umah baru (even bukan umah sendiri)
sambut besday si lil booboo yg akan berusia 1TAHUN wpun awal 2 hari
besday anakku itu 17/8/2010 nih
tp alang2 dah ramai tuh buat sekali harung jer lah
dan jugak meraikan en papa yg dpt APC baru2 nih..
alhamdulillah..syukur ke hadratNYA,

so hari nih aku dok merancang menu utk esok
agak2 aku nak masak menu nih;

  • nasi minyak/nasi beriani
  • kari daging+ kentang
  • ayam masak merah & ayam goreng rempah (utk kanak2)
  • dalca timun + nenas
  • puding marble ( ini first time attempt..jenuh ku belek resepi dlm blog..)harapnya menjadik

dan nak beli kek sebijik utk lil booboo ku..(nak order pada kak naz ,suntuk sgt)

Kalo adik-beradik nak wat pot luck pun akan ku paksa mereka bawak buah2 ke..atau makanan yg lain (janji x berat sgt)

kang sapa lak nak makan yg banyak2 ku masak tuh.....

semoga perancangan & niat aku nih....dipermudahkan hendaknya...









4 comments:

Wan said...

tu la kan, dah lama tak balik tetiba cam terkezut gak tgk harga2 food kat kl nih...mmg melambung2 tinggi! isk..isk.. tp sbb nak makan terpaksa beli gak la kan..

DrSinga said...

pssst...
nak jadik adik beradik angkat boleh????
*kedip-kedip mata*

mekchu said...

wah.. husband pun dpt APC ye.. tahniah utk dia & happy becoming bday utk lynn..

mmg byk jimat ni kalo kita masak sndiri kan.. kalo setakat kuih tu bleh la beli.. lauk tu not a good idea..

littlehumblelynn said...

DrWan
Welcome back to msia..bila balik?selamat JJCM..

DrSinga
yea....boleh jer..nak jadi kakak ke nak jadik adik?huhuhu @

Mekchu
tuh ler en papa yg dpt APC..wife yg lebih2..actually besday si kecik tuh (si lil booboo AUNI IRDINA ) esok 17/8..masuk 1 TAHUN..saja diawalkan sambutannya..