Pages

13 August, 2010

1/2 hati :(

bestnya hari nih hari jumaat
walaupun balik keja sama macam hari x posa pun
tp aku still suker hari jumaat yg mulia ini

macammana posa semalam?
semalam balik keja
larik macam ribut
siap bos geleng2 kepala (wth*)
kan boleh balik awal...........lagik mau geleng2 ..
janji aku dtg & balik on time
smp umah kelam-kelibut
takut x sempat nak menyiapkan juadah berbuka
semalam canx masak sambal sotong
x sempat sesgt..yealer manusia hanya merancang jer kan

semalam jugak x dpt g terawikh
as en papa mmg betul2 flat semalam
dia awal2 bgtau pas maghrib
dia betul2 x larat berbanding 1st day posa
(ada lak gt yek..huhuhu..)
semalam jugak selamat RM dr menjengah pasar ramadhan
mulanya ada hati nak pg menjengah tp tgk jalan nak ke pasar tuh jammed gilos..
so canx niat tuh ..

dan malam tadi konon2 nak layan citer hantu kat TV3
dgn kak ain ......beria bentang tilam bagai depan tv
as usual kak ain mmg suker tido dpn tv
baru jer nak mula
aku dah ngantok
si lil booboo tido dlm bilik atas katil dr kul 8.30pm

dalam kul 1am
dgr bunyi si lil booboo merengek tp x nangis
aku berlari masuk bilik
tgk dia dah berdiri tepi katil
aku tgk..........alah2 sian anak mama
"adik jatuh ke sayang"
aku dukung dia,letak atas katil
dia tido balik...
tp jenuh gak ku belek2 anak aku
takut luka mana2
takut benjol mana2
alhamdulillah dia tido dgn lena..xde muntah2
kalo muntah mmg kena bwk klinik jupe GP nampaknya
risau gak..
pesan mak..kalo anak jatuh terus lekas2 bagi minum air
so aku terus bg dia susu jerk..

sahur en papa kejutkan kul 5am
panaskan gulai ayam & goreng ikan bilis
bancuh nescafe seteko
jadiler........

hari nih pg keja 1/2 hati
1/2 lagi tertinggal kat taska anak2
semoga lil booboo xde apa2 hdknya

cepatlah ptg.........nak terbang jupe anak2
kesian anakku..........

till then selamat berpuasa utk hari ke 3







4 comments:

DrSinga said...

insyaAllah ok tu..
just monitor in 24 jam..
lynn... nuffnang tu memblok entry le....
terjenguk2 kita nak baca ...

mekchu said...

mcm gitu lah kaum ibu bulan puasa ni.. x tentu arah mana satu nak kejar..
to lil booboo, semoga x de apa2..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui..suami sy pon kemarin dia flat giler .tak g terawih.rasa nak g terawih suh dia jaga nak je..wakakak tapi if dia tettido..nnti dia tido mati kang ape2 plak si rafiq buat sorang2..ahaha

littlehumblelynn said...

DR,

tq sbb infm pasal en nuffnang ku itu..nanti ku betul semula..rasa nak wat 2 column jer..sabo yea..

mekchu,

adui..tahun nih mmg worse ever lah posa..kalo tahun lepas kita tgh cuti pantang..relax sikit..tahun nih kaki jadi kepala..kepala jadi kaki..

rose,

ituler mmg tak mo tggl anak2 kat en papa kalo dia kata dia penat..confirm x kan layan anak2 nya..