Pages

25 August, 2010

aku & dugaan ramadhan 2 :(

ya allah..lamanya aku xbukak blog nih
bukan aku sengaja..
banyak benda terjadi dalam tempoh seminggu

last week hari khamis
en papa masuk ward di ampang putri
prior to dengue fever
dia demam sejak isnin xkebah2
so aku paksa dia amik refer letter g hosp lak
dalam masa yg sama auni & ain demam dlm hari yg sama
sinced en papa warded
akuler yg kelam-kabut dgn 2 budak kecik yg meragam tahap dewa
sbb demam panas..batuk..flu nya
dah ler posa..aku mmg penat sesangat
kejap si ain menangis..sat lg pulak si auni pulak melalak..
adoiiiiiiiiiiiiiiiiiihhh!!


en papa discharged hari sabtu petang
si ain & auni x kebah2 lagik
aku sgt risau sbbnya tgk si ain tido menggigil semacam
after en papa discharged
lari pulak ke panel klinik
amik refer letter lagik
ingatnya nak mintak GP wat blood test tp dia leh cakap
"susah nak amik darah budak2..mintak refer terus"

amik darah lak
tunggu result darah...alhamdulillah
platelet that time ok 277

ahad petang aku pulak demam
badan sejuk semacam2
batuk..flu dtg sekali
mmg collapse aku..tp masih posa ahad tuh

hinggakan last monday fever ain & auni still x ok..
makan ubat..demam turun ..batuk jgn cakapler..macam apa lagi teruknya ..
muntah non stop
anak2 aku pun refused makan..susu..
kesian sgt
pas 2-3 jam naik sampai 39.2
allahuakhbar...

so semalam aku nekad g klinik semula
amik refer letter lagik
ke TAWAKAL SPECIALIST
sbbnya anak2 aku hanya rasi di sini sahaja
Paediatric anak2 aku infm mungkin BRONCHITIS & VIRAL FEVER
Paed advc to warded
so pas maghrib semalam aku & family dah berkg semula di tawakal nih
banyak kisahnya sblm nak admit sini
x pernah2 bergaduh dgn admission sblm nih
smlm aku betul2 naik angin
sejakTawakal bertukar di bangunan baru
harga ward pun naik mendadak..
malas ler nak citer........nanti meleret2 jadinya..

so malam tadi anak2 aku on antibiotic (again!!)
ubat demam every 4 hrs
ubat flu & batuk.
kesian anak2 aku...si kecik auni mmg benci makan ubat
lagik2 kena kejut tgh tido untuk makan ubat

pagi nih demam buat pertama kalinya
nampak kurang sikit
berpeluh2..
cuma batuk non stop lagik..

ya allah
ku terima dgn redha dugaan di bulan ramadhan ini
cuma ku mohon kau kuatkan hati ku & suami
utk melalui sedikit ujianmu ini..

utk adik-beradik & ahli keluarga yg lain
terima kasih kerana xputus menanyakan kesihatan kami sekeluarga

utk bos..tq for understanding
saya pun x sabar nak balik opis...keja melambak menunggu tuh

utk kwn2 terima kasih for everything

4 comments:

Suliana said...

kesiannya. aqil & saya pun batuk2.. sian tgk dia batuk mlm2.. dugaan betul la di bulan puasa ni.. get well soon!!

littlehumblelynn said...

su,

tq..nih dok bertapa kat spital lagik nih..

ayu said...

sabar ye lynn...memang dugaan kan , lagi2 dlm bulan puasa ni...ayu pun skrg ni tengah mengalami dugaan juga...prob ketika menyusu, clogged milk duct...rasa tertekan sgt..mmg sampai demam la ari isnin baru2 ni..hari ni baru la rasa berkurangan sikit...get well soon..

kakyong said...

lyn,
kakyong membaca n3 dr yg awal td.. sampai le ke sini... dugaan sungguh utk lyn.. Allah sayang, kerana itu keluarga lyn di duga mcm ni.. Insya Allah, semoga anak2 lyn sembuh & sihat mcm biasa & begitu juga mak lyn.. kdg2 ujian mcm ni akan mendekatkan kita lagi pada Allah.. memang seharus padaNya kita meminta kan.. semoga lyn tabah & kuat..