Pages

24 October, 2011

Satay oh satay !!

for those yg add di FB
mesti tau aku meroyan nak makan satay sejak sabtu lepas
kebetulan mak ada kat rumah that time
tp malam minggu tuh pulak hujan bukan main lebat
mak pun x berapa nak sihat
so  cancel pulak

so malam td
selepas balik dr rumah kak long yg wat besday anak sedara ku itu
bergegas ke Alamanda utk beli flask
sbbkan flask kat rumah dah pecah dikerjakan si auni
instead of beli flask kitorang beli benda lain
nak cakap pun x tau tp jenis kettle elektrik yg boleh dispense hot water instantly
kena on 24jam  dasar pemalas ^___^
tp this is good bargain ler rm110 termasuk renew membership senQ & warranty tukar baru kalo rosak dlm tempoh 2 tahun
antara banyak sbb kenapa suker beli barang kat SenQ sbb warrantinya
so balik dr Alamanda
terus shoot ke Taman Warisan Pertanian P16
makan satay Hj Samuri disitu

apapun org membebel ttg satay hj samuri
bagi aku its still the best satay
sbbkan kuah cilinya yang sgt yummeh!!
so makan mmg x pandang kiri-kanan



menunggu satay :-)


sebelum kejadian :-)
ada sesiapa yang terliur?

deepavali leh g cari satay nanti

- takziah utk nofa yang baru kehilangan abang kandungnya & tq utk lily azliyana yg sudi dtg rumah semalam.

smlm x dpt jugak nak attend blogger gathering- mungkin next time :-(

6 comments:

Daddy Ziyyad said...

Sate Samuri sedap, tapi dah tak sesedap dulu...saya sedih tgk pattern org Melayu berniaga...bila dah untung, suka cut cost...semua pekerja pun Indon aja...rasa macam makan sate kat Indon! Hahah...

Cuba makan sate RK kat Seremban...saya rasa satenya lagi best dari Samuri..ikut tekak saya la..

kakyong said...

lama juga dah tak makan satay samuri nih...

btw, kat Ipoh ni satay yg dekat dgn Ramli Mee Rebus juga menjadi pilihan hati.. sejak awal dok Ipoh, awal tahun 1990'an, hinggalah kini.. dari harga 30 sen, now dah 50sen secucuk..

zailamohamad said...

zaila pernah makan kat situ sekali masa zaman belajar kat UPM dulu..

blogger gathering yang mana ni??

Lilly Azliyana si blogger mama Zara Zareef tu ke??

zailamohamad said...

zaila pernah makan kat situ sekali masa zaman belajar kat UPM dulu..

blogger gathering yang mana ni??

Lilly Azliyana si blogger mama Zara Zareef tu ke??

littlehumblelynn said...

Dr daddy,

sate rk?katner tuh,kot pg seremban boleh sggh.

Kakyong,
skrg sate 0.60sen dah kak kat samuri.huhuhu

zaila,

blogger gathering rumah kakcik seroja tuh.ada pernah bacs x blog dia?
Aha,lily mama zara and zareef.dtg amik safety gates,auni punya pki x smp 6 bln.aku let go pd lily.

Lily@MamaZaraZareef said...

akhirnya dpt jugak makan satay yek..heheheh..nway, takziah pada kawan akak tu yek...pasal safety gate, nanti sy letak post tunjuk gmbar zareef posing kat safety gate..ingat nak nanes sbb tangga dh berpagar tp leh sengih2 plak..aagagagaga