Pages

05 October, 2011

im totally left behind -shameless :-\

aku tahu aku sedikit ketinggalan
gara2 mau ke PD hujung minggu ni
jenuh aku google sana- sinun
utk cari best hotel..yang boleh accomodate 4 of the family seselesa mungkin
yang ada offer breakfast sekali
dan jugak fasciliti yang baik


mula2 mmg mau ke TBR
sbbnya pool dia yang sgt mesra kanak2
bila aku go through the web- standard studio view aje dh rm420
gulp!! telan air liur berkoyan2






sedangkan tahun lepas sblm diorg upgrade pool
rega bilik yang sama adalah rm150 shj
sgtler mahal kan?
gulp!! telan air liur berkoyan2


so google lagik..
so aku ingat nak carik style apartment
yang ada 2 bedroom
in case kot ada adik beradik mau join sekali
lagi best kan


aku try carik melalui sini
compared dgn harga reservation thru website hotel & agoda
mmg jauh macam langit & bumi
so aku pun prepare  kad visa debit aku
booked hotel Glory Beach Resort
hanya RM207 semalam..
ianya ada 2 bedroom apartment with breakfast
this is awesome ok !!


sila tgk sini kalo x percaya


so next time aku akan booking hotel macam ni
lagi mudah


antara cara2nya :-


  • kita search hotel- tarikh- tentukan berapa ramai yg akan pergi termasuk kanak2
  • pilih hotel- pilih jenis bilik macammana yang kita nak
  • dah puas hati..confirm harga semuanya termasuk tax bagai
  • then proceed dgn booking process
  • masa ni sedia utk mengisi maklumat peribadi, mode of payment & confirmkan sumer detailnya
  • selepas 30minit  tggu email pengesahan sampai & print voucher yang ada-voucher itu proceed upon check in di hotel nanti


walllllaaaaaaaaaaaa...this is super easy peasy..napelah selama ni masih menggunakan sistem manual ...sgtler ketinggalan tren aku ni..


so GBR


here we come


cant wait to golek2 , terjun pool sama kanak2


alhamdulillah..ada rezeki claim masuk yang x disangka2


rezeki Allah..siapa nak jangka.


nak bercuti dekat2 jadiler
as long as recharge ok !!

Glory Beach Resort Port Dickson - Swimming Pool
x sabar mahu berendam sama anak2 disini..
Glory Beach Resort Port Dickson - Banana Boat
atau banana boating ke?




smg perancangan ini akan berjalan lancar
dr malam td  kak ain x berhenti bertanya
bila nak sabtu mama?


so sweet :-)


ada sesiapa mau join ke PD jugak hujung mggu ni ?
boleh kita berjimba sama2

6 comments:

@e_da said...

bestnya cuti2... kena survey bebtul nanti percutian menjadi indah..hihi selamat bercuti...

ibuafiqahhuzaifah said...

TQ so much info2 diatas..
berguna dihari muka..
xleh nak bercuti lorrr..

next year la dapat bercuti dgn anak2..
anak2 request balik kg xhenti2 skrg nie..
hmmmm...

Kunang-Kunang said...

Selamat bercuti dan semoga enjoy yer

gadisBunga said...

enjoy puas-puas ok!!

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnye nak pi bercutiiiiii...!!hope sume enjoy nnti k..booking thru agoda mmg senang..harga mmg much cheaper..dh few times gak booking mcm tuh..=)

Imaan09 said...

pegi sabtu ni ke?selamat bercuti...beshnyaaa...
xsabar2 kak ain!