Pages

27 October, 2011

Above 6118 feet - KOTA KERIANGAN GENTING HIGHLAND

sebagaimana aku merepek sblm nih..
aku & family selamat menjejakkan kaki di Kota Keriangan Genting
pagi2 dah bangun
bersiap..mengemas baju bajan anak2
pukul 830am dah bertolak
bukan main berkabus hway MEX

singgah makan kat Old Town
baru masuk hway Karak ke Genting
as 1st time naik dgn lohkong
kitorang naik cable car
x berani nak drive smp atas

harga tiket skyway umur 3 tahun ke atas RM10 pergi & balik

sgt suka gambar ni - just before naik skyway tuh

suka sgt topi sweater ni..

cable car

di atas cable car


like..like..like..

see..sgt berkabus masa ni..sgt SEJUK

aku mmg dah browse website genting earlier
mmg aimed nak beli tiket indoor shj
so aku , lohkong & ain shj yang kena tiket
auni is free of charge
all together ticket adult rm30- child rm28
main smp lebam
kena bayar rm88 shj


while waiting mama buy the indoor ticket

ukur tinggi dulu -above 90cm kena bayar ok

antara yang sempat main - horse riding

si kak ain on horse riding

x tahu apa nama mainan ni..kak ain sorang je naik..auni dah melalak-meraung nak masuk tp aku yg x berani..takut dia melalak tgh2 benda alah ni berjalan..haruu


si auni yang tertido kepenatan - while we waiting to taking rio floating

melihat apa ntah ?

ini antara keja bila mama tgh sibuk on Tabby - update FB..dia pun sibuk jugak
banyak jugak menda yg sempat aku naik & anak2
tp orang mmg ramai semalam
mmg kena queue
tp xdelah lama sgt on queue
cuma aku x tahan dukung auni yang 12kg tuh
dia ni kalo org ramai jangan harap dia nak berjalan
so mama yang gagah perkasa ni ler yang kena dukung
kalo bawak stroller lagi leceh
orang dah ler ramai, x mau kalo bwk stroller mahu terlenyek kaki org
so x convenience jugak!!

aku nak share satu tempat yang bagi aku sgt menarik di Genting
the place call Rainforest Splash Pool
utk sesiapa yang beli tiket indoor so tpt ni leh masuk secara percuma
ianya adalah kolam mandi air panas
sgt menarik
dari jauh aku tgk berwap..dlm hati risau gak kot sejuk
dah ler hujan..sejuk kan main
rupanya air panas

aku mmg dah prepare baju mandi anak2
sbb tau nih mmg favorite anak2 aku



inilah jadinya bila tak mo dgr cakap kak ain..dibantainya baring dlm kolam..bertuah punya anak :-)

punyalah suka..

this is what happen bila mama heret bawak naik..x mo naik.melalak-meraung masa angkat tuh

time to leave the pool

apapun seronok & penat bawak budak2 kesini
tp sekali-sekala apa salahnya
aku rasa ini kali pertama aku naik setelah naik 10thn yang lepas
giler jakun ok!

pesanan khidmat masyarakat'
nak pegi GH kena bawak duit banyak2
sbb sumer benda mahal
air kotak pun RM4.50..gulp *
mujur toilet FOC
mujur parking kat Skyway pun FOC
makanan pun mahal sikit..semalam makan Pizza Hut set utk 2org makan
harga kalo biasa dlm rm30
kat atas rm38.90 + tax bagai..( x perasan berapa lak)
so kalo nak jimat bwk siap2 makan dr rumah
tp aku yang pemalas ni..mmg x sempat nak wat menda
lagipun leceh nak bawak bekal bagai..beg aje dh ada berapa jenis

insyallah kalo ada rezeki lain
mau naik lagik..
semalam x sempat nak g Outdoor memandangkan hari hujan
nak window shopping pun x sempat

utk kawan2 yang akan pergi
have fun ok !!

7 comments:

Suliana said...

seronoknya tgk budak2 tu happy.. hasben su tak mo bawa pegi genting.. huhu.. merasa time kecik dulu je :-)

ayu said...

1st..

cantiknya gambo!! terror suami snap gambar ye..bokeh nya menjadi betul!!!

suka semuaaaaaaaa gambar..hehe..

2nd..

waaaaa...bestnyaaaaa..tapi, tu la..tengah berkira2..kalau pi bawa budak2 ni pun, belum tentu diaorg nak naik.dua2 penakut..huhu

Dalila Hamid said...

seronok jalan dengan anak2.... lama akak x naik genting ni... haritu naik bawa mak mertua.. :)

zailamohamad said...

seumur hidup zaila tak pernah lg naik genting..huhuhu jakun tak?? huhuhu

Lily@MamaZaraZareef said...

besnhyeeeeeee..enjoy sgt tgk kak ain n auni kat genting..kak ain btol2 cam amoilah ngn rmbut mcm tuh..hehehe..sy last naik genting time zara umur setahun lebey kot..maik kat indoor jek..tp time tu tk tau pon ada splash pool tuh..tpt salji pon tk masuk sbb zara tk lepas ketinggian..entah bile nk repeat pegi ntah..huhuhu

Imaan09 said...

uhuuuu..manyak best! auni..tu sweater bau kedai ke tu cayang! comel aje, puting mmg xlepas!

littlehumblelynn said...

sue;

pujukler hubby tuh pelan2..seronok naik genting nih :)

ayu;

ini mmg tgh menjadi kegilaan hubby skrg..dia guila kamera..xper jangan giler benda lain sudah..
jom ayu,next time kita naik genting ...huhuhuhu


Dalila hamid;

tq drop by yek..seronok yea jugak..penat pun yea jugak..heehhehe


zaila;

mu kena g gak sekali....seronok bwk bdk2..tggu si kecik tuh leh jalan sikit nanti..

lily;

seronok gak lily..bdk2 mmg enjoy sgt2 ..cuma penat sikitlah..ain muka mmg macam cina..gara2 terkenan bos cina dulu masa mgdgkan dia..huhuhu

Lea,

sweater tuh papa dia yang belikan..mama mmg x sempat nak g beli..huhuhu..tuhler masalah auni..x mo buang puting lagik..sabar je lah...