Pages

07 October, 2011

" feeling free friday "


di hari jumaat yang mulia
di mulakan dgn pagi yang kelam- kabut
anak2 mula kembali ke nurseri/ kindy hari ni stlh papanya kembali bekerja pg ni
dlm nak keluar rumah cepat pukul 640am jugak baru masuk keta
mujur si auni x meragam wpun dah seminggu x ke nurseri

hari ni bekerja dgn senang hati
wpun keja x pernahnya habis
mungkin fenomena feeling free friday
dan mungkin jugak sbb hari ni balik keja pukul 4pm
atau mungkin jugak sbb x sabar nak streaming online tgk pembentangan bajet 2012
atau jugak sebab dah berjaya melantak pizza 2 keping pagi ni dgn jayanya
muahhahahaha

esok perancangannya akan bertolak ke PD
semoga x de aral melintang hdknya
anak2 sgt excited dgn baju renang baru yang papa diorang belikan
mak-pak lagi excited nak terjun laut dr mandi pool
smg cuaca baik2 hdknya

esok..kita wat review bajet berhemah kerajaan katanya tahun 2012
tgk apa yang PM nak bentang petang ni
kita senyum aje kalo terlibat
dan jangan lupa banyak2 bersyukur kan

apapun smg ada penambahbaikan dr tahun lepas
wpun tahun lepas sedikit menyampah dgn kenaikan kadar GST
yang sedikit membebankan rakyat marhaen macam aku
kalo tahun lepas, fokus utk pembelian rumah pertama
alhamdulillah,we manage to fully utilise last year budget to own our 1st house
so tahun ni aku berharap kenaikan gaji yang berpatutan
utk menampung kenaikan sara hidup yang x tahu bila akan berakhir
penghapusan cukai yang x sepatutnya kalo boleh

itupun kalo ada kan?

anyhow kindly wait & see ok :-)

what they can offer to us
is that as promised " rakyat didahulukan , pencapaian diutamakan"

till then  happy weekend to all frens
TQ FOR DROPPING BY :-)

2 comments:

ayu said...

harap2 mcm tu la kan lynn..

tak sabar nak tunggu ptg ni..

btw, selamat bercuti ke PD ye

zailamohamad said...

kalau orang gomen naik gaji..seronoknyelah korang..

kami yg keje swasta ni jugalah ketinggalan..huhuhu

apa2 pon selamat bercuti;)