Pages

18 October, 2011

behave sangatler ....





this is what she will behave when we eating out :-)



makan x semenggah
notti x sudah2
mari penyakit memanjat
x kira orang marah ke tak

hobi kalo pg makan kat luar
cthnya PIZZA HUT - Alamanda ni
dia suka benar menebeng kat palang yang memisahkan meja antara satu sama lain
suka benar tgk orang lain makan
belum lagi bab tumpahkan air
belum lagi bab berlarik keliling restoran/ kedai
mari nightmarenya-- aci je muntah kat meja makan
grrrrrrrrrrrrrr................
mmg wat aku naik darah

haaiiiii ler anak
macammana mama nak bawak kamu pg 5 star hotel kalo gini gayanya ?

anak2 korang behave x makan di luar?
sila kongsi tip sama yek :-)

8 comments:

ayu said...

huhu..danial pun mcm tu gak..
maka, kurang la kitaorg keluar mkn sangat sejak akhir2 ni..

kecuali,kalau keluar gak, terpaksa minta extra satu pinggan kosong n sudu lagi..so, bagi je dia suap2 sendiri..hehe..tapi, kalau makan pizza tu, order je aiskrim..hehe..mesti sonyappp..

Daddy Ziyyad said...

memang susah kan mendidik anak...hehehe..anak saya dah masuk 3 tahun, sometimes bila dia tak behave, memang menyirap darah dibuatnya! haha..

saya kagum tgk org yg boleh relax melayan karenah anak anak kecik yg berderet deret! :P

farmys said...

semenjak dah beranak pinak ni, aktiviti makan luar memang kena sekat.

tak larat nak layan anak dengan makan tak berapa kenyang..

ibuafiqahhuzaifah said...

jarang bawak anak2 makan luar sbb asyik 'high volume' memanjang bila tgk notti anak..

mau jad 'hulk' aje..
mungkin dah beso skit lagi ok kot...
xtau nak cakap la kan...

Imaan09 said...

erm..dulu ya..skang dah mula tunjuk belang..sm jugak..memanjat..org duk atas kerusi, dia nk duk atas meja..bertuah!

Syahada Ahmad said...

kami x pernah menyesal walaupun setiap kali pegi makan luar meja kami la yang paling 'meriah', xde ruang kosong yang bersih.. satu meja besar pun macam dia sorang je yang conquered.

littlehumblelynn said...

Ayu,

ain boleh thn lgk tp auni mmg buas semcm .x tau ikut sapa daaaa

drdaddy,

fuhhhh mmg salute org leh control anak nih.sy kdg2 dh x larat nk lyn.

Farmys,

tuh ler kan nk mkn pun rasa x kyg dibuatnya.

Irnie,

lyn blk keja memjg lewat,mmg selalu mkn luar jerk.huhuhu

lea,

fuhhhh pening kan nanti dh ada geng lg jenuh kita.

Syahada,

mmg ler bersepah meja mkn.dia mkn mcm dia buat rmh sndr.sabor je lah kan.

Lily@MamaZaraZareef said...

ade ker tips bg anak behave ye? lehla share klu dh dpt nnti..klu zara, alhamdulillah die ok..sebabnye, die ni spesis takut orang..agagagaga..so die jarang nk berani merayau jauh2 sgt dr meja kitorng..stakat bising2 or buat hal kat meja sndirilah..adik die nplak i kecik lagi..so lom nmpak buas..but tk leh stay lama dlm bby chair tu mcm stdlah kan..n yg perasan 2 beradik tuh, klu dok dlm stroller mmg tak behave..asyik mintak kuar jek..=p