Pages

04 October, 2011

Kitchen Cabinet - small budget :-D

ini antara entry hutang aku dgn my old buddies
dia yg sibuk sgt bertanya ttg kitchen cabinet
almaklumler dia baru siap rumah banglo kat kampung halaman tercinta
so mmg niat nak fit in the kitchen cabinet katanya
mana nak sama rumah kecik coet gaya rumah aku


actually spt entry sblm ni
mmg aku & lohkong ada sedikit bajet utk fit in kitchen cabinet
as long ianya tahan lama,tahan lasak & berpadanan dgn bajet kami
so kitorang carik kontraktor melalui website je pun
cuba tgk  nih
almaklumler aku mmg xde keja lain kan..
mengadap internet 24jam kalo boleh..
huhuhuhu


as usual sbg penggemar warna putih
dah ler encikvios warna putih
kitchen cabinet juga harus putih
kalo boleh sumer benda nak warna putih tp x complement kalo putih sumer so kitorg mix match dgn black colour concrete top


mula2nya pelan asal x membolehkan kitorang wat L shape macam ni
sbbnya kedudukan singki yang menghala  ke tingkap & disebelahnya adalah pintu dapor
tp kontraktor bg suggestion utk pindahkan singki dr kedudukan asal
so terbentukler L shape kami
actually dapor kami x luas mana
comel jerk  dlm 9' x 6'
so utk design KC yang comfortable & practical
sgtler payah ok!!


it took 2 hours discussion on design,material,budgetting
it took 2 week before hand over to us
it took 2 months utk tuan rumah kemas molek2..
and it will take 20 years kot ...utk tuan rumah tukar kitchen cabinet baru kot!!

cost us about 5k+
so far alhamdulillah berpuas hati dgn end finished
padanler dgn kos yang kami kuar
so x leh demand melampau2


tp kalo rajin survey
mmg ada yg lagi murah kot

pesanan khidmat masyarakat :-

sila wat survey banyak2
survey design,material,harga
tentukan konsep yang anda suka
jangan lupa ukur dapor anda dulu
siapkan bajet anda betul2 dan fix to that budget
dan paling2 penting find the reliable contractor
kalo boleh contractor yang paham kehendak kita
dan bukan dgr cakap dia aje







abaikan gambar x semenggah dr hp cokia aku

utk Siti Rohani my dear laling
bwk2ler dtg rumah aku ok
dah lama kita x jupe chit chat kan..

smg ko puas hati yek
dgn entry tertunggak selama 3 bulan lamanya

ampun banyak2

10 comments:

Suliana said...

cantik!!!!!

zailamohamad said...

cantik!!

rumah zaila tu owner lama dah pasang siap dah KC tu..herm, biasalah beli rumah atas orang kan..pasni harap2 ada rezeki lebih dapat beli rumah (atau buat sendiri) ikut citarasa sendiri..hehehehe:P

apa2 pon..lega husben Lynn dah ok..pasni ambillah supplement ke apa..kesihatan tu penting juga so take care;)

mama maman said...

beshnyer..:)

bila la nak dpt.. hhuuu

Imaan09 said...

gambar tu gambar KC kt umah kak lin ek??cantik!!n murah (5k kan??) ada kwn buat, 7k..tp sy suka tgk y kak lin nye lg.. mgkin sbb ketemu kotraktor besh..

ayu said...

chanteq la lynn!!!

littlehumblelynn said...

sue;

alhamdulillah..biasa jek..

zaila;

ada duit mmg best nak wat ctk2..ni wat gaya paling simple..padanler dgn bajet ciput

ituler tgh paksa hubby makan supplement..dia ni ssh makan ubat..

mama_maman;

insyallah..ada rezeki pelan2 tuh..amin

lea ;

rumah buruk kita ler tuh lea..jadiler murah jek kita wat..x mampu nak pasang mahal2..xde duit ..

ayu;

alhamdulillah..itu je yg mampu ayu..

Amiizaa2001 said...

cantekkk:):)

ibuafiqahhuzaifah said...

cantik KC awak lin..
kelasss.....

littlehumblelynn said...

Amiiza2001 & irniq;

tima kasih..x ctk mana pun..biasa je nih :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss pun pilih melamine abs tapi nak granite jugak utk top tu psl tak jumpa lagi yang murah :p ni berapa kaki erk?