Pages

30 June, 2010

30 hari mencari rumah 5--agak2 boleh ke aku belasah org?


masih lagik dgn title di atas

yea ler..rumahnya masih lum confirm lagik



that day aku ada infm

yang aku nak tgk umah

bersungguhler aku call owner

mmg hampeh!!!!!!!!!!



hari yg sama

aku call smp 4x

nak kan confirmation dia

bila sepatutnya aku leh g tgk



first call + ohh puan azlin..saya try tgk ptg nih dulu..nanti sy tel semula



second call + puan azlin,kalo tgk umah ptg sikit mcmana?aku infm by 7pm boleh..dia kata dia check semula...(again!!)



third call +puan azlin, saya ingat x bolehlah..saya ada emergency..



fourth call--simply REJECTING CALL..



ini yg aku BENCI bila berurusan dgn org MELAYU...serious sh*t!!




why dont infm aje..kalo dah ada penyewa lain..janganlah buat aku macam pengemis.

aku x kisah je kalo ko infm macam tuh..ini buat aku tertunggu2..

so this time..aku no choice redah jer berurusan dgn agent bangsa Cina lak



senang kira!!

call MR LAU..agen dr company xx
bila mau tgk itu rumah puan?
ini ptg boleh?

kan senang?????????

takde hanky-panky
ckp drct..

ada duit sumer jadik!!!!!!!





bila tuah datang bergolek 2




sepatutnya smlm aku ke golden horses
utk hotel review
tapi aku x pg
wpun aku MC smlm..
atas2 sbb tertentu


kenapa?


sejak bila pulak aku x minat benda2 percuma nih kan?
sbbnya "mungkin Allah nak tlg hambanya dr kena TIPU"

mmg last nite aku ada janji dgn partner in crime aku
bukanler......."biz partner terbaru"
dia janji nak dtg umah aku kul 9pm
aku pun sms dia..sbbnya konon nak pg hotel tuh kul 7pm


-pg golden horses jugak ke?


+ ehhh ko pg gak ke?


-pnh pg dulu..thn nih diorg panggil dtg lagik sbb pg gak BPEX MV baru2 nih..saya x pg dah..


+kenapa,tipu ke?


-bukan tipu..tp sebelum nak dpt voucher tuh..macam diorg paksa beli package/membership giler babas punya mahal.


+ohh gitu...takmo pglah kalo gt..malas aku




so aku amik keputusan aku xnak pg
nyaris2 nak kena tipu
mmglah HAPPY bila dpt tau nak dpt itu-ini kan..




so entry nih sekadar berkongsi maklumat
jangan ada yg TERPEDAYA
aku nyaris sgt terTIPU
cuma mungkin ALLAH melorongkan hidayah
melalui SMS seorg kawan

a good things


'im learning new tactic from irresponsible person'
so kawan2


BEWARE OF THIS CONMAN!!








28 June, 2010

bila TUAH datang BERGOLEK..


bestnya........x sabor2 nak post dlm entry nih
sbbnya baru jer aku dpt call
dr Miss Mel dr Palace of Golden Horses

puncanya
sbb that day masa aku g BPEX di MidValley
gatal2 tangan
isi form..kononnya nak cuba nasibler gitu


aku dok aim
nak menang percutian di golden horses
selalu berangan nak stay overnite kat situ


nak guna duit sendiri
ala2 x mampulah pulak

paling hampeh pun rm700+ semalam..
giler!!!!!!


berbalik pd tajuk di atas
aku menang hadiah "consolotion " shj
percutian 2 hari 1 malam



tptnya spt berikut:


Country Villa,Kajang

boleh intai
SINI..


tak pun boleh lepak di sini jugak

Ancasa Resort,Port Dickson
websitenya di
SINI

tak pun di sini leh pg gak

Palm Spring Resort Port Dickson

*sesuwei kalo korang suker main golf


xpun melaksanakan misi kak ain yg mengidam nak tgk pokok strawberry

Hotel Equatorial Cameron Highland



dan ini.......antara hotel yg agak jauh
nun di Penang

CENTURY BAY SERVICE APARTMENT,PENANG

dan jugak hotel nih:

PERDANA BEACH RESORT LANGKAWI


kalo korang ..rerasa nak pg mana??

tp esok aku nak g amik vouchernya

dan utk amik voucher tuh

kena g wat hotel review lak

sessi 1jam

di Palace Of The Golden Horses..

xdpt tggl situ xperlah

merasa jugak masuk

berangan jer leh...


30 hari mencari rumah 4


aku continue cerita mem"bosan"kan aku nih

last friday

aku dpt contact 1 house owner

area-------undisclosed!!

dah dpt aku inform ok..!!



kononnya aku req nak pg tgk umah dia

hari sabtu lepas

tp dia call back infm yg x boleh tgk lak

sbbnya rumah tuh tgh serabut

under maintenance--katanya tgh re-paint

aku harap dia x tipu aku ler!!



so ingatnya malam nih

baru nak pg tgk umah dia

kali nih aku nekad ler

aku akan pg tgk umah tuh

bwk sekali duit deposit

aku malas nak hunting lagik

sgt susah sbnrnya

wpun sewa rumah bulanan yg owner nih mtk

terlebih dr bajet asal ku

tp katanya boleh nego lagik....

(harapnya dptlah kembali ke bajet kami..)



so kwn2

doakanlah smg kali nih

pencarian aku akan berakhir malam nih



wish me luck!!











27 June, 2010

ain haircut..


last nite
selepas dinner di bangkok station
ampang waterfront tuh
kami menuju ke sini

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



yang bestnya kak ain naik kete nih..



dan beginilah rupa kak ain semasa rambutnya ala2 topi keledar tuh dipotong
the best thing kak ain sgt tertib ok..








tempatnya di CARREFOUR AMPANG

harganya hanya RM13

MENARIK GAK KAN IDEA kedai nih

baruler bdk2 x takut nak gunting rambut kat luar!!

so leh try kalo sesapa yg ada dkt ampang nih
kedainya nama KWIKCUT..





auni milestones..

semalam bwk si booboo
g follow-up appointment
di tawakal hospital
jupe paednya DR B KISHORE

semalam agak ramai
smp si booboo tertido
tetiba time misi panggil utk timbang berat
dan inilah hasilnya

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


bukan main lena
smp misi kata
biarlah dia tido dulu sementara tggu giliran dia..


hasilnya...berat si booboo nih di umur 10 bulan+



baru 7.6kg
nampak sgt susut si booboo sejak sakit hari tuh
sian anak mama....

25 June, 2010

rumah korang ada benda alah nih tak?


rumah aku mmg xde walker
dan aku mmg xmo BELI pun
banyak keburukan dari kebaikan
banyak yg aku baca
DAN lagi banyak aku baca
lagi membuatkan aku fikir say no to WALKER
tp semalam kak ain bagitau aku
kat taska ada pembantu taska tuh
letak booboo dlm walker
terus aku tersentap
bukan aku cerewet sgt
bagi aku
keselamatan anakku..cannot take for granted..NEVER!!
so pg2 buta tadi
aku dah cakap dgn pembantu taska
"ada letak auni dkt walker ke?"
dia jawab
"ada kak,kenapa?"
"maaf yea..akak x izinkanlah kalo lepas ni nak letak lagi
akak mmg x ajar letak dlm walker"
dia pun mintak maaf & aku harapkan ianya x berulang lagik
its good to have kak ain around with booboo
kak ain dah pandai report pada mama dia..
good girl!!
sinced aku mmg xmo ajar anak aku pun
naik WALKER
pd ibu2 lain yg letak anak diorg dlm WALKER
itu hak masing2
kenapa WALKER tak diperlukan:
disn aku listkan jawapannya:
-walker membataskan anak2 meneroka sdgkan diketika inilah masa paling sesuai bayi itu meneroka & mencuba banyak perkara baru..let them explore!!
-walker juga boleh mengakibatkan kerencatan melibatkan tulang spina/tengkuk bayi..masih belum matang @ boleh dikatakan masih lembut-boleh merencatkan pertumbuhan tulang
-meningkatkan risiko kemalangan
-melambatkan lagi proses anak2 membesar..dari mula meniarap,menyulur,merangkak,duduk,berdiri meniti,berdiri sendiri & belajar berjalan secara semulajadi..kerana adanya walker assist--SHORTCUT kan??
aku dah nampak kesan x eloknya
bila kesalahan aku meletakkan Kak Ain dlm walker dahulu
dan hasilnya Kak Ain lambat berjalan..umurnya 16bulan baru mula berjalan
(almaklumlah kak ain anak sulungku..segala menda aku belikan utk dia..konon nak merasa..amik ko..)
so utk this booboo
aku xmo ulang lagi kesilapan yg sama
booboo dah pandai meniti di usia umurnya baru 9m+
sgt takjub ok...
dan aku xkan condemn
sapa pun nak pakaikan walker pd anak sndr
dah duit masing2
but pls double take care of THEM
jangan amik jalan mudah
sbb nak senang wat keja lain
anak letak dlm walker
"sharing is caring"
peace no WAR!!

aku rasa sgt BERSALAH pg nih!!


selamat hari jumaat
as usual hari paling best dlm seminggu hari bekerja
aku sgt suker
tapi pg nih mood aku swing sikit
semalam balik keja
en papa bg tau
yg kak ain demam
aku mmg cuak sikit
sbbnya
last week si booboo kan kena HFMD
takut kak ain bjangkit lak
so semalam berapa kali pusing dkt ampang point
cari klinik & cari parking yg susah sgt nak jupe
maklumlah org sumer baru gaji
penuh parking
at last jupe 1..itupun en papa dah membebel bagai
pg klinik gp kata x worries
mungkin demam biasa jer
no sign of HFMD..
alhamdulillah!!
pg2 nih
aku kejutkan kak ain
sbbnya nak mandikan dia dgn air suam
aku x tergamak dia mandi air sejuk kat taska
tgh demam2 gt
tentu dia menggigil
tetiba ain tanya
"hari nih mama jaga kakak ke?"
tersentap aku
mmg selalunya kalo kakak demam
aku akan jaga dia sendiri kat umah
x tergamak nak htr taska
tapi memandangkan mggu lepas
seminggu aku terpaksa EL
jaga si booboo di ward
xkan aku nak cuti lagik
kesian anakku
jenuh aku memujuk dia
aku suapkan dia ubat
"kakak sabar yek..tghr nanti pas jumaat papa amik yea"
"kakak makan ubat ,makan nasik,hari nih x yah minum susu yea..kakak minum sirap,minum air suam je banyak2..biar cepat sejuk badan kakak..nanti kalo x elok lagi 2 hari mama bwk g klinik lagi yea"
"petang nih mama bawak g jusco AU2 kakak leh main keta control,beli bear baru ok"
baru ler kak ain senyum...(tp sgt kesian tgk dia pg nih)
dan apa terjadi pada aku
sepanjang nak ke opis pg nih
aku rasa bersalah sangat...
hanya ALLAH yg tau
aku serba-salah
sgt serba-salah
aku hanya berdoa
smg demam kak ain x melarat
smg kak ain cepat sembuh!!
dedicated to kak ain & si booboo

An Angel Left Her Wings
© Tina M. Marascia

I have this little angel.
For me she left her wings.
She has no idea how much happiness she truly brings.
She brightens up my days with her smiles and her laughs.
She helps me to remember all the blessings that I have.
Her face, it is so perfect, she's sweet and soft and pure.
Sometimes she can be willful and sometimes she is demure.
She tries her very hardest to please and do what's right.
She gives the greatest hugs from morning until night.
Every person that has known her sees this light within her soul
I know that in this whole great world, she has a special role
She's helpful and considerate to everyone she knows
This light in her shines brighter as my angel grows.
When she sees someone is sad, it opens up her heart.
She wants to do all that she can; she wants to do her part.
She'll squeeze away the sorrow and make me forget about my pain.
She shows me where the sun is when we're hiding from the rain.
I know that God must love me, He showed me with His Grace
I knew just how completely when I saw my angel's face.
And in that very moment when she came into my world,
I knew that she was so much more than just my baby girl
She would be my sunshine, with a sweetness that won't end.
And when she grows up one day she would be my closest friend.
She would be the reason I would always try my best.
For my little angel baby girl would be my greatest test.
When God entrusts to you an angel, who has left her wings for you.
Encircle her with love with everything you do.
Let her know God made her, and that He trusts you with her care.
Be sure to make time for special moments with her to share.
And when at night she finally says her prayers
and goes to sleepI Thank Him for my angel,
and ask for him to always keep
A watchful eye and hand to protect her from this world.
Protect my little angel; protect my baby girl.

24 June, 2010

deco umah........mesti cuba!!

slps waktu rehat
tetiba aku terasa nak kongsi 1 info menarik
dedicated to zaila
"kan baru pindah umah baru"--tgh semangat nak deco tuh!!

skrg kan trend "wall deco"
tgk cth dicn:











sebenarnya kotak2 yg anda tgk tuh..
boleh di print gambar sendiri @ gambar family yg menarik
ada banyak saiz & harganya
sangat menarik ok.
bolehlah terjah dlm website kat cn
nak lagi menarik kena ler panggil diorg punyer fotographer yg amik gambar
lebih berkualiti katanya
with cost ok>>>
aku teringin gak
tapi nak yg 9 kotak tuh jer
menarik kan..
leh print banyak gambar
harganya aku rasa masih dibwh "kemampuan " lagik
extra dicn---bila siap dia akan htr terus ke rumah
bestkan..bestkan...!!
selamat mendeco ruang tamu rumah kita yek!!

hutang dgn DIA!!


hari nih malas nak update ttg isu rumah sewa ku itu
sbbnya smp skrg lum ke temu
dan skrg dlm usaha nak carik agent macam rkn2 war2kan
so nanti ku update lgk yekkkkkkk

aku sebenarnya
tgh bz menqada' hutang dgnNYA
hutang posa
last year aku berpantang semasa bulan puasa
jadi mmg kira2 dlm 26hari aku kena ganti


adaler dah aku ganti sikit2......(sikit jer tau)
so skrg tgh pulun lah
dah ler aku malas nak bangun sahur
bila smp opis muka kalah pancakes(lapornya sebut pancakes)
pancakes pun gebu gitu........
melepek tahap gaban..(sbbnya aku mmg terbiasa amik bfast)

tapi bila dah takat kul 12tghr tuh
kalo dah lepas kul 1pm
selalunya ok balik..........
(dah lepas waktu kritikal)

hehehhe............

korang berapa hari lagik nak qada' hutang?

ada sebanyak aku ke?

yg bestnya posa
adalah bab nak bukak posa
selalunya terpaksa bukak posa dlm keta
otw ke rumah
then mesti sggh kdi makan
huhuhu................x yah masak lagik..........!!

and today im craving of this

v
v
v
v
v
v
v
v


or this


(all pic crdt to google)

jadik.........moral of the story mmg hari nih nak makan ketam
kan hari nih hari gaji...leh ler aku merepek meraban sikit dgn en papa..

boleh yek...........bolehlah!!!!!!!!!!!

(kurang pahala.........dok ingat makan pg2 nih..)ampun............cant help it!!


23 June, 2010

30 hari mencari rumah 3

pic crdt to google

banyak pulak part nih
sbbnya smp ke sudah x jupe lagik
semalam pencarian rumah ku
masih lagik melalui
pelbagai/aneka website aku terjah
dari mudah.my/iproperty/star classified
haram x ketemu


yg sedap dimata,sedap dipoket & kebanyakannnya rented out

kekdg geram lak aku tgk adv sumer tuh

patutnya ada lah satu "column" utk inform that house alrdy rented out/available

ini takde..hampir 90% call yg aku buat memanjang "alrdy rented out"

yg 10% lagik..ada yg kata on KIV confirmation


ada yg infm nak high deposit..sewa bulanan yg x munasabah..

ada takde pun rumah flat xde lif tgkt 4

mau pengsan aku dgn anak kecik 2 org nih

bukan aku memilih sgt

tp agak2lah..aku mencari rumah utk anak2ku yg sdg membesar

kesian anak2ku


skop mencari rumah

aku memikirkan banyak perkara

selain lokasi & bajet yg paling penting

aku jugak mencari rumah yg elok

bukan bila masuk

aku pulak yg kelam-kelibut kuar duit

betul itu..betul ini

dan aku jugak mencari rumah yg ownernya x fussy ttg deposit yg ala2 melampau

2+1 deposit mmglah normal kat KL nih

tapi kalo bab access card kena bayar rm100,utility kena byr dep smp rm700

kena bayar sticker smp rm30 ..sapa x hangin...

belum lagi bab kalo nak kena wat kontrak..lawyer fee rm200 kita kena bayar

x boleh itu x boleh ini

mmg hampeh!!


aku bukan nak dabik dada

tp bila aku menyewa rumah sejak kawin dulu

aku jaga umah org macam hak milik sendiri

kalo kak ain mula nak menconteng

aku jentik tangannya

aku nak owner tau

aku bukan shj menyewa..aku tlg jaga rumah dia

itukan harta owner


bab lokasi..mmg aku banned AMPANG

aku dah xmo carik umah kat AMPANG

mmg menyakitkan hati & jiwa raga ku


so aku rasa aku nak cari rumah di UKAY PERDANA

mungkinlah dr segi public transport mmg xde

jauh serba-serbi

dok kat langit ke 7..tinggi kan..(mmg area bukit antarabangsa)


tapi kalo still xde gak

aku mungkin akan cari smp ke setiawangsa

atau mungkin smp ke gombak


kenapa pilih area sana

pertama aku rasakan lokasi terhampir dgn tpt keja en papa

almaklumlah apapun kena pikirkan dia dulu

dia masuk keja pukul 7am

dan aku lak wlu jauh manapun aku tggl nanti

aku ttp nak htr si booboo & kak ain

di taska yg sama jugak

mslhnya si booboo xleh dok dgn org yg dia x kenal

dia akan menangis..melalak x hingat punyer..

terpaksalah sementara nak tggu dia besar sikit!!


ya allah

permudahkanlah pencarianku ini

hanya pdMU aku berserah & bermohon

smg ada belas ihsan thdpku & keluarga










22 June, 2010

30 hari mencari rumah 2


masih lagik citer ttg umah
semalam aku dok godek
mudah.my



mmg lah banyak yg aku berkenan
bukan shj berkenan di mata..berkenan di poket & aku rasakan selesa
apartment with lift..3b,2b..ada covered parking,ada pool ,ada guard
bulanan baru rm700--aku setuju sgtlah

aku sms..aku called house owner
konon2 nak mintak pg review rumah malam tadi
x smp 2 jam after confirmation

tetiba owner umah tuh sms semula

"maaf yeaa..alrdy rented out"

aikhhhhhhhhhh..gt pulak...

ke carik rumah macam nih..
kena g siap bi deposit rumah baru leh review ke?


aku rasa susahnya aku nak carik rumah

aku mmg sblm nih x pnh ada masalah nak cari umah sewa
sblm nih senang jer kalo aku nak cari rumah sewa
call2 dapat...
bayar deposit..dpt kunci

so skrg nih aku banned nak carik rumah kat area ampang @ seantero dgnnya
sbbnya aku rasa dgn bajet yg aku ada not > than rm800p/m
aku xkan mampu jupe rumah yg selesa
rumah yg elok
dgn harga yg reasonable



daaaaaan aku x tau kenapa
aku mmg xnak menyewa dgn bangsa C***
wpun selalunya umah bangsa nih
selalunya dah fully renovated
ada ac..ada heater
tp aku still x nak jugak

bagi aku biarlah ia basic pun
kalo nak selesa
kenalah dok umah sendiri kan..


agaknya pasal condition ituler
yg buat pencarian aku masih gagal lagik
xpe smg Allah permudahkan pencarian aku nih












21 June, 2010

30 hari mencari cinta??opps...mencari RUMAH LER..





as previous entry
aku mentioned tgh bz carik umah sewa
sementara menunggu tahun 2012
so last weekend
aku & en papa
memang x dok diam
memanjang memusing seantero ampang
carik umah sewa

kami bajet sewa paling mahal pon rm800 sebulan
tapi most tempat yg kami pg
sewanya sgt melampau
even flat hampeh pun dia req rm900
merepek betulllllllll..............
belum lagi bab deposit smp rm3000 dia mintak
masuk kali nih..
ini adalah kali ke 4 aku & family akan berpindah randah lagik
masa mula2 kawin dulu
aku tggl di apartment taman desa serdang
sewanya baru rm370
then bila dpt offer dr cousin mak
kitorg tggl di apartment di pandan mewah lak
sgt dekat dgn tpt keja en papa
sewanya baru rm350
dkt setahun lebih tggl kat situ
dpt offer lak tggl di ampang indah
itu pun atas dasar kawan en papa
mtk tlg sgt2 dgn en papa
jagakan umah dia sementara dia ke overseas
kononnya utk 3tahun
sewanya rm500++ dan kitorg bayarkan sekali cukai tanah & cukai pintunya
tp suddenly x smp 2 thn dia nak balik pulak
(xkan aku nak marah lak kan..wpun ada rasa ralat jugak.....next time jgnlah mention 3 tahun...kan..mention jer lah..bebila saya nak balik saya akan infm..x gitu)


aku & en papa ada gak apply quarters d pjy

memandangkan adik-beradik aku ramai yg menetap di sana

so skrg tgh mtk tlg abg aku adjust kan

sbb nak masuk urgently

even dpt gred below gred D pun x kisahlah

nape x beli umah?

yesssssssssss...kitorg tgh dlm usaha nak beli umah

last weekend g BPEX kat Mid Valley

ada berkenan 1 umah
nun di puncak ALAM
under ijmland

dah bayar pun booking fees

tgh tggu proceed utk loan shj

agak2 korang ok x umah nih?
leh tgk kat cn
maybe jauh dgn pusat bandar
tp aku dr dulu lagik
nak hidup membesarkan anak2ku di pinggir bandar
dan aku jatuh hati dgn scenery tpt tuh
en papa mmg xde masalah nak tukar tpt keja
aku jer kena travel ke pj
jaraknya lebih kurang dr ampang-pj
sama jerkkkkkkkkkk

cuma takde LRT..takde KOMUTER

harapnya xde masalah dgn loan kami

smg dipermudahkan sglnya

rumah itu dijangka siap MARCH 2012

x lama lagik kan??

so kwn2 yg budiman

kalo ternampak ada sign umah sewa di kawasan kejiranan kalian

boleh x tlg aku..post comment dbwh tuh..

kesian kat aku!!

jasamu tetap diKENANG!!

uhuks...








happy fathers day


aku bukan terlupa @ buat2 lupa

nak wishes @ celebrate fathers day

utk en papa aka my beloved hubby

sbbnya selain aku

yg baru shj

balik dr berkg di tawakal

kami suami-isteri tgh sibuk mencari rumah sewa yg baru

sementara menunggu 2012


bcoz tuan umah

yg aku menyewa skrg

nak balik ke msia penghujung aug nih

wpun mengikut perjanjian awalnya

kami akan menyewa selama 3 tahun

(wpun secara verbal)

kalo lembu berpegang pada tali

manusia kenalah berpegang pada janji kan..


ttp suddenly nak balik awal

so sapa lah aku kan........

x kan nak argue lak?

itukan umah dia.........


back to title above

sinced aku & en papa

sama2 xde ayah

so this entry specially dedicated utk en papa


en papa

tq for everything

tq sbb jadi papa yg paling baik utk kedua2 anak kami

en papa seorg ayah yg sgt penyayang

bab nak jaga anak..nak kemas umah

mmg boleh HARAP ler..

bab masak jer........KURENG sikitt...


en papa lebih sabar sikit dr aku

terutamanya bab melayan anak2 dia

mama nih..emo lebih

dgn kak ain pun leh gaduh........huhuhu...


to en papa

we loves you so much

and we always will

may ALLAH bless u

always & forever






18 June, 2010

hari nih cik mem booboo dah leh discharge ward


setelah berkampung 5 hari
di tawakal hospital ward 2b paediatric
hari nih mem ku daah boleh discharge
skrg aku tgh menunggu dgn sabor
reply dr tuan INSURAN
yang selalunya mencurik masa emasku paling kurang pun 3-4jam

aku pun x tau kenapa lama sgt
insuran company nak kuar release letter
aku amat yakin
bill hospital si booboo x kan lebih 4k rasanya

what is good about private hospital
pada aku
bg sesiapa yg mampu
try to opt of prvt hospital
utk fast action taken ,service & hospitality

govt hospital
in term of quality--aku mmg xkan sangkal
tp dgn workload govt hospital
jgn expect service ala king-queen
patient beribu dlm sehari
so sndr mau ingtlh kannnnnnnnnnnn.....

bestnya nak balik umah daaaaaaaaa....
smg booboo x sakit lgk...

17 June, 2010

layan pic's booboo...





y
a

gambar2 cik booboo
waktu kami berumah & bertangga di WARD 2B PAEDIATRIC
Hospital Tawakal Jalan Pahang











dah lama aku x upload gambar booboo..
here gambar si booboo before sakit..

yang aktif..yg buas ,yg manja
"kesayangan ku,papa & kak ain"

insyaallah ptg nih kalo booboo dah leh makan dgn baik
dah boleh menyusu without assistance
kami boleh say bubye kat ward nih
dah boleh discaj

booboo nampak aktif hr nih
dah mula menyusu,dah mula makan
fever dah xde
ulser yg bernanah tuh dah pecah kata doktor
tggl merah2 jer(tp kata doktor dah x merbahaya)
antibiotik doktor dah suruh stop
water drip pun stop

syukur,alhamdulillah!!
aku redha dgn ujianMU ya ALLAH
aku yakin terselit 1001 hikmah disebalik semua ini




16 June, 2010

bila kak ain merajuk




dah beberapa hari kak ain
x jupe mama
dia konon2 nak bermanja2 dgn mama
tp mamanya sibuk kelek adik booboo ke hulu-hilir
adik sejak demam asyik mintak dukung
tido pun atas riba
jadi nak x nak memang 24j mengadap mem kecik ku ini jer

tadi tghr kak ain tanya
"mama x sayang ain dah ke"

aiyokkkkkkhhhh

m/mana anak aku leh wat ayat gitu

"nape ain cakap mcm tuh?"
+ mama asyik marah ain je..asyik marah kalo adik tido..
"kan mama ckp adik booboo tgh tido,x leh bising"
+ain nak main sama adik..mama asyik2 marah jer

kesian anakku
sbnrnya mama tgh serabut
adik booboo sakit
mama susah hati
bukan mama sengaja
kalo kak ain sakit pon
mama akan jaga kak ain sama macam mama jaga booboo

mama sayang kakak tau!!




xleh balik lgk,,,,

wpun booboo punya body temp dh turun 35.3
tp kata paed x leh balik lgk
sbbnya ulser di mulut & lelangitnya banyak
dan dah mula bernanah
kemungkinan besar akan pecah kata paed
(x dpt aku bayangkan m/mana sakitnya)

skrg booboo dibantu
dgn sejenis ubat
utk melegakan ketidakselesaan dlm mulutnya
mulut booboo sentiasa penuh dgn air liur
aku x tanya apa nama ubat tuh
tp fungsi ubat tuh
utk menjadikan mulutnya kebas /kebal
spy dia boleh menyusu & makan

booboo baru boleh minum susu 2oz ptg smlm
dan berdikit2 pg nih..max 3oz
dan dh mkn nestum
kerana booboo xleh telan bubur yg selalu aku masak tuh
bcoz of texture
itupun dpt makan x smp 3suap.jadiler.........
alahai.......anak manjaku!!

apapun smg booboo cepat baik..
antibiotik kena running 2 hari lagik
kesian booboo!!