Pages

22 June, 2010

30 hari mencari rumah 2


masih lagik citer ttg umah
semalam aku dok godek
mudah.my



mmg lah banyak yg aku berkenan
bukan shj berkenan di mata..berkenan di poket & aku rasakan selesa
apartment with lift..3b,2b..ada covered parking,ada pool ,ada guard
bulanan baru rm700--aku setuju sgtlah

aku sms..aku called house owner
konon2 nak mintak pg review rumah malam tadi
x smp 2 jam after confirmation

tetiba owner umah tuh sms semula

"maaf yeaa..alrdy rented out"

aikhhhhhhhhhh..gt pulak...

ke carik rumah macam nih..
kena g siap bi deposit rumah baru leh review ke?


aku rasa susahnya aku nak carik rumah

aku mmg sblm nih x pnh ada masalah nak cari umah sewa
sblm nih senang jer kalo aku nak cari rumah sewa
call2 dapat...
bayar deposit..dpt kunci

so skrg nih aku banned nak carik rumah kat area ampang @ seantero dgnnya
sbbnya aku rasa dgn bajet yg aku ada not > than rm800p/m
aku xkan mampu jupe rumah yg selesa
rumah yg elok
dgn harga yg reasonable



daaaaaan aku x tau kenapa
aku mmg xnak menyewa dgn bangsa C***
wpun selalunya umah bangsa nih
selalunya dah fully renovated
ada ac..ada heater
tp aku still x nak jugak

bagi aku biarlah ia basic pun
kalo nak selesa
kenalah dok umah sendiri kan..


agaknya pasal condition ituler
yg buat pencarian aku masih gagal lagik
xpe smg Allah permudahkan pencarian aku nih












4 comments:

Rozy said...

wahhh!!!! mahalnyaaa sewa umah kat sana...
sibeklaa saya dok area yg murah..sewa umah pun cuma 250ja umah teres 3 bilik..

ayu said...

rozy,

area ampang mmg mahal..
sebab tu la ayu n suami pilih beli rumah drpd sewa...ye la, kalau beli rumah pun, tambah lebih sikit dah mmg rumah tu kita punya...cuma tu la...nak huluq deposit tu yg ketaq lutut skeet...


lynn, try cari area cheras...

ayu bg link kat sini ye..

www.iproperty.com

littlehumblelynn said...

rozy

tuh ler dok KL sumer mahal..nak wat m/mana..en suami keja kat ampang..masuk mengajar kul 7am..nak tak nak kena carik yg dekat..ada umah flat macam nak roboh pun rm900+..pengsan..

ayu,

tq for the link.mmg ada godek gak kat situ..nggak berjupe yg sng dihati..yg sng dipoket..tgh pusing2 nak carik umah kat uk perdana lak...harapnya ada lah..i/allah!!

Wan said...

lyn cari ampang area mana ni?kalo area pandan mewah/indah ke? cam byk gak apt situ.. takpun, cuba luaskan skop kawasan, try area cheras lak ke? happy hunting!