Pages

25 May, 2012

hantu malam jumaat =)


hantu mak limah :))


malam tadi balik kerja
as usual keletung-keletang kat dapor
memasak utk dinner
dah sudah masak- sibuk bagi kanak2 makan
mengangkat kain kat luar- jemur pulak baju yang sudah basuh
baru naik atas - mandi
itupun dah kul 930pm

sudah mandi - mengajar kak ain membaca
tolong assist dia buat homework
dah siap sumer..paksa kanak2 tido sbb dah 1030pm
sambil kelentong malam jumaat
malam hantu kuar jalan2 cari kawan
heheheheh

turun bawah tgk lohkong tido
katanya banyak keja nak buat
ajak naik bilik-dia kata sat g nak bangun balik
nak siapkan keja dia

aku pun naik bilik-ngekot tido sblh auni
tido sampai ke pagi
pukul 6am dah bangun-ain pun bangun bukan main senang pagi ni
x payah mama bising2
excited agaknya hari terakhir sekolah kan ..

dalam keta tanya lohkong
siapkan keja dia semalam ?
dia jawab tak siap
larik naik tido dlm bilik..

tanya lagi , kenapa x siap?
papa mimpi hantu
siap mimpi hantu rozita che wan lagik
papa larik naik tido dlm bilik

muahahhahhaa
mengekek aku gelak!!

lohkong mmg x suka tgk citer hantu
tahap penakut dia kalah kak ain

aku kata mujur rozita che wan
kot mimpi macam hantu pocong stok golek2 tuh

itu sure larik tak cukup tanah!!!!

*moral of the story- sblm tido amik wudhuk dulu :))

24 May, 2012

sayang kamu :))

sayang kamu sangat2 !!

tetiap hari tanya
bila nak cuti panjang mama?
itu dialog pagi2 sama kak ain

tetiap pagi kena kira
pagi nih kena bagitau
"esok last day sekolah"
baru bangun pagi dgn mudah
terus mandi tanpa drama sok-sek-sok-sek

kali nih dia excited mengira cuti
sebab dia tau mama pun akan cuti panjang jugak

kalo anak dah x sabar nak bercuti
mama apatah lagik

hari ni
mood ke laut dalam
lagi2 dah gaji kan?

takper..tinggal esok je..esok je tau!!

surely blog ni akan berhabuk
almaklumlah tuannya sibuk bercuti-cuti malaysia

doakan semuanya selamat
jaga diri baik2

akan BW bila sempat

:))

sssssssayang kamu!!

psst: sudah dapat keputusan muktamad stlh berbincang panjang dgn lohkong--im took the offer :))doakan yg baik2 yea ..amin..

23 May, 2012

rezeki ?

pening kepala :(


aku x tau kenapa
tapi yang pasti
bila en boss panggil td
offer something yang agak menarik
kalo dulu...mmg aku rasa aku nak sgt2
even few times aku applied
tp few times jugak kena rejected

hari ni bila peluang tuh bergolek2 kat kaki
aku xde rasa apa2
suka tak, excited pun tak ?
pelik kan??

lebih kurang perumpamaan macam orang pregnant yang mengidam
kalo terasa nak makan mangga
dok kecur air liur time2 tuh jugak
kalo boleh pelahap time tuh jugak nak hadap
kalo dapat seminggu lepas tuh-- excitement tuh dah kurang
dalam hati suka dapat makan tp x spt masa mula2 mengidam tuh!!

mungkin sbb aku dah selesa dgn kerja skrg
walaupun stress tetap ada
tapi mana2 kerja pun stress tu ttp ada kan?
even keja sendiri pun
stress mmg  x dpt elak

accepting the offer
means bertukar department
tukar boss lain
tukar job scope
tukar title
tukar scale gaji
gain something but loss something

tetiba rasa blur !!

kena buat istikharah cepat2
kena tggu bersih-suci dulu
smg Allah tunjukkan jalan terbaik
dan permudahkan setiap pilihan yang bakal aku buat

kata kawan2 rezeki
lepas ditimpa hujan
yealah..rezeki sejurus lepas accident

lohkong belum tahu
balik ni kena bincang dgn lebih serius
restu suami lebih penting kan ?

* tetiba demam aku makin panas ; /

struggle till the end :))

berjaya jugak melawan sakit wpun still flu & sakit bila berjalan
pg2 dah bangun
tumis air sayur bayam utk lohkong
lauk dah masak siap2 mlm td


bersiap & mengejutkan kak ain
utk ke sekolah
smpt catch up ERL 7.05am
dan alhamdulillah-pagi ni dapat seat dlm ERL
mgkn ada yang kesian tgk orang kaki dengkot ni berjalan
mgkn terharu tgk orang berbalut kaki nih berdiri
alhamdulillah!!


masih nikmat Allah yang tak perlu dipertikaikan
bukan senang nak dapat seat during peak hours
pagi2 post status kat FB
1st like -- en boss
sila takjub!!


aku hanya perlu struggle smp jumaat ini
sblm bercuti panjang
siapkan sumer keja yang masih on hold
follow up apa yg patut
make sure cuti kali ni berbaloi2


sblm berhenti membebel
sila tolong aku :-
aku perlukan sebuah kamera compact
dan aku sgt berminat dgn Nikon S100
cuma nak tanya pendapat utk low bajet bawah RM800
mana kamera compact yang lebih baik utk dibeli


aku dah survey few
ramai yang kata Panasonic Lumix
ada yang kata Canon
ada jugak kata Fuji Fine Pix yang terbaik
stress aku!!


so rasa2 korang
ok x pilihan aku ni ?


jap..aku tepek gambar dia

sexy kan ?
 ini review spec dia --sini
retail price : RM 798.00

kali ni mmg nak beli utk diri sendiri
reward yourself kan ?

tq in advance for those yang memberi cadangan

sayang kawan2 !!

22 May, 2012

malang tak berbau :(

kaki gajah mama :))





memang malang x berbau
semalam on the way balik dr keja
menuju ke LRT
tiba2 ada motor yang hilang kawalan merempuh dr belakang
terkenakan aku yang berada di tepi jalan

subhanallah!!
mujur hanya cedera kecil
lutut luka- sagat jalan
tapak tangan-sagat sikit
yang betul2 sakit ada left ankle
sprained ankle
mungkin sbb menahan badan spy x tersembam ke jalan

sakitnya..nauzubillah!!
last sekali terlibat dgn accident
masa 6 thn lepas
itupun accident kereta

elok plak..lepas jatuh smlm..dok sok-sek tepi jalan
tgh memikir boleh jalan ke tak ni?
sbb memikir lohkong yang berjanji nak jupe kat jelatek stesen
gagah jugak bangun--sambil menahan sakit yaa amat
darah meleleh2

dlm tren sok sek nangis sorang2
mmg drama betul
sampai stesen jelatek- tggu lohkong 5 minit
dlm keta baru bgtau kena langgar dek motor yang breknya x makan
lohkong terus heret g klinik idzham kat setiawangsa
dressing luka & bandage ankle for support

apapun syukur, masih bernyawa hari ni
1 Rejab kan hari ni
terima shj qada' & qadar Allah
smg menjadi penghapus dosa hdknya

hari ni aku MC
dan bangun pagi ni dgn badan sengal yaa amat
mungkin kesan jatuh semalam
jalan masih dengkot2

mulanya rasa nak marah jugak pada motorcyclist tuh
tp bila pikir2 inilah namanya kemalangan
tak ada siapa yang mahukan kemalangan
Allah jua yang maha mengetahui
baik-buruk disebalik kejadian ini

doakan aku cepat sembuh yea
esok,,kalo xde aral akan kembali bertugas macam biasa

Salam 1 Rejab
ingat smlm nak posa ganti hari ni
tapi as usual-- period plak..

ok..nak jalan2 BW
dah lama x buat BW penuh..
memanjang touch  & go shj

bz like bees kan...


:))

21 May, 2012

final week & still on battle


:))

ini minggu terakhir sebelum bercuti panjang
banyak benda kena hadap smp jumaat ni
keja kena tip top
sumer benda KIV kena wat follow up smp siap

apa benda claim patut submit
submit hari jumaat
hadap segala benda spy cuti x terganggu dgn panggilan dr opis
itu sgtlah x best!!

battle minggu terakhir
dgnharapanKPIbolehstatiksmphjgbulan#
sila fengsan!!

tp malas nak pikir sgt2
serabut perut
serabut kepala
baik pikir ittinerary yang still x siap lagik

apapun doa panjang Suboh tadi
semoga dipermudahkan kerja sepanjang minggu ni
esok mula 1 Rejab
semoga panjang umur kita sampai bertemu Ramadhan nanti

as usual baru terhegeh2 nak ganti posa bulan Rejab
ayatnakkenalempangberdas2#

ehhh pagi ni sejuk betul kan?

sampai terlajak bangun 15 minit dr biasa
huhuhuhu!!

apapun selamat hari Isnin
mulakan pagi dgn senyuman

^___^

20 May, 2012

sengal !!





gara2 kelantan vs sime darby
ini lohkong pi set LED projektor dia
melayan bola kat dinding living room atas

aku yang menengok
alahai...stress!!

kalo dah mari penyakit sengal
macam2 daaa...\

mujur menang
kalo kalah



lagi stress!!!!

happy weekend :))

18 May, 2012

tiada sempadan utk DOA


:))

aku x malu utk mengaku
terlalu banyak doa yang tanpa sedar aku panjatkan
terlalu panjang doa utk aku listkan

doa x semestinya nak panjang umur, murah rezeki
doa aku kadang2 bunyinya kelakar
banyak situasi & banyak bezanya

kalo nak kejar ERL pukul 7.05
in case masih dlm keta kul 7.00am
mulut aku akan terkumat-kamit berdoa
"smg Allah permudahkan aku utk kejar tren 7.05am"
alhamdulillah..selalunya berjaya
puncanya- aku x suka buang masa utk tggu next train lagik

atau bersesak-sesakan dalam tren
berdoa lagik
semoga tiada yang mengambil kesempatan saat2 macam tuh
aku xnak ada tragedi kena copet/diraba dalam keadaan begitu
mintak jauh!!

aku yakin
biarlah doa aku kadang2 x spt yang aku harapkan
still kena bersangka baik pada Allah
sbb Allah lebih tahu apa yang lebih baik utk aku
mungkin ada yang cepat, mungkin jugak lambat

doa slps sembahyang
mungkin sama dgn semua umat islam
berdoa smg Allah ampunkan dosa kita suami-isteri
ampunkan dosa ibu & ayah
ampunkan dosa adik beradik

permudahkan segalanya
permudahkan rezeki yang halal
dan menetapkan iman smp mati
dan semoga mati dalam keadaan husnul khatimah

+- mungkin ada doa2 lain yang lebih bersifat peribadi
mungkin nak cepat naik pangkat
atau mungkin jugak macam aku
"semoga Allah mengurniakan aku & suami seorang anak lelaki "

apapun jangan takut utk berdoa
dan yakini Allah itu maha pemurah
doa sbg pertalian antara kita dgn maha Pencipta
last resort tawakal shj

Allah tau mana yang lebih baik

salam jumaat :))

17 May, 2012

spine care review ?






Dr Backbone - google

aku suffering sakit belakang akhir2 ni
makin hari makin teruk  rasanya

aku xnak salahkan postur badan
boleh?

tapi nak salahkan seat opis yang design langsung x ergonomik
x memikirkan kesihatan
keras- adjuster macam harem!
kualiti-- boleh masuk longkang
mmg giler bajet opis nih..

memang sakit kalah org mengandung tggu hari
kalo tgh mengandung dok kerusi nih
mau berjalan merangkak jadinya
giler sakit!!!

so bila merempan dlm FB
kawan2 suggest Dr Backbone
ada sapa2 pernah guna?
kot ada review

kalo betul ok,aku nak g beli
mmg x tahan sgt dah ni

ikut hati..harus jugak aku beli kerusi empuk utk diri sendiri
biar berhabis janji x menyakitkan badan macam nih
angkut pg opis terchinta
tapi takut org kata aku over plak..

semalam jenuh suh lohkong picit
sampai balik rumah smlm mmg x turun bawah dah
sakitnya ...ya rabbi
memang membongkang dlm bilik smbl berangan ada masseur dtg rumah
tolong picit2 tolong regang2kan urat yang tegang

verangan itu memang best
dan sebab verangan itu terus pengsan sampai pagi
the good thing kul 4am dah terbuntang bijik mata
sambil layan hujan turun dgn lebat pagi tadi

kan best kalo dapat tido lama lagik..

verangan jer lah !!!

16 May, 2012

the things that make me smile

pic : google :)


i dont know when exactly  im addicted to Cleo mags
rasanya kalo x salah masa berumur 16 thn
im started to save few penny - just to buy a Cleo which is that time cost about RM5.40
tapi x tau kenapa skrg harga Cleo dah turun RM5.00
phuhhh...

last time Cleo is widely used during English class
cikgu masa tuh paksa kitorang beli
utk jadi mock teaching dia

memang menarik
since sekolah pompuan belaka
so this is really have fun
sambil belek Claudia Shiffer as Guess model masa tuh
sambil berangan nak beli itu- ini
Cleo will be use for whole month as references
dan pembelajaran menjadi lebih menarik

aku mmg adore cara cikgu ni mengajar
mmg truly best & sejak itu aku mmg suke english class
biarlah vocab aku berterabur that time
tp with help of her & Cleo
aku rasa improvelah jugak English aku
hahahhahah!!

berlarutan kegilaan ini smp aku kawin dan beranak 2
dan sampai skrg dok beli jugak
lebih2 lagi bila aku rasa stress
bila aku rasa perlu momentum utk move on for the whole months
suka baca macam2 tips
suka tgk best beauty pick & kadang2 terpengaruh jugak g beli
suka join contest itu- ini
adoikkhh..lohkong mmg bisinglah..kalo tgk aku ralit sgt dgn mags.

sila berTabah
Cleo kan tebal-- so utk habiskan sehari mmg amatlah sukar
dgn tekanan masa & kepenatan menguruskan rumahtangga & kerjaya
tapi Cleo will be a good therapy utk aku lelapkan mata

aku mmg minat membaca
dan minat ini boleh diterjemahkan dgn rak buku hampir 70% penuh dgn buku aku
majalah jangan cakap
sampai bila nak pindah rumah- benda alah ni buat aku pening jugak
ada yang terpaksa aku buang/ jual/tinggal di rumah lama  
sebab susah nak angkut banyak2
sebenarnya lohkong yg x bagi bawak

pagi ni aku rasa nak beli majalah
abis melantak mc d breakfast kat Sentral
pg newstand beli Cleo
gambar Emily Vancamp kat dpn
kena baca kat opis time break nanti
sekurang2nya ini jadi tempat release stress
tgh2 bulan nih ramai suara sumbang meroyan
kadang2 dah x terlayan

tak tahulah sampai bila nak hadap Cleo
selagi ada minat, aku still beli
at least..bila kak ain besar nanti
bolehlah dia tumpang baca
inikan harta mama?
ada sesiapa yang giler Cleo jugak ?

* to all teachers - happy teacher's day.esspecially to mr Lohkong- jadilah cikgu yang baik & akan dikenang jasa sampai bila2.utk Pn Zuli - my bestest teachers-- im owe you a lots , pray for your happiness till the end..dan semua cikgu yang pernah mendidik aku, hanya Allah yang dapat membalas jasa2 anda.amin..

14 May, 2012

cancelled :"(

meroyan :))

aku hari ni gatal2 masuk AA website
as usual terpengaruh dgn iklan promo AA

ntah kenapa senang sgt masuk
x dok dlm waiting room bagai
mmg mencari good deal ke KK

perghhhh rm50 sehala-- pg balik rm100
kalo 4 org rm400
belum + baggage lagik

mmg menarik
tetiba time nak confirm payment
aku rasa baik tak payah dulu
sbbnya aku mmg standby utk conceive 3rd baby
mana tahu Allah nak bagi rezeki awal
so by time nak fly tuh- dah sarat
sila lupakan shj niat nak berjimba2 itu

aku tau bunyinya macam berangan lebih
tp memang niat nak conceive tahun ni
smg Allah mempermudahkannya

in case kalo hujung tahun x preggy lagik
baru aku meroyan semula
hadap website AA smp ke sudah
misi tahun depan --menawan KK :)

sila doakan yea..

utk kawan2 yang berjaya booking --congrats:)

* ittinerary nak g kuching bulan 10 pun x siap lagik--ada hati nak merayap ke lain.. +____+

13 May, 2012

utk mak- Selamat Hari Ibu

pic : google :)



Selamat Hari Ibu
terutamanya utk bonda terchinta
Ainee Bt Mat

jasa & pengorbanan mak membesarkan aku &  7 adik beradik yang lain
dgn ketiadaan suami
memang aku salute !!

mak x pernah biar kami berlapar
mak x pernah buat kami susah
wpun hidup serba x kecukupan
tapi x pernah lagi kami rasa berlapar

tiap2 tahun ada aje baju baru
ada jer belanja sekolah, x pernah miss
ada jugak kelengkapan baru nak beraya
kasut baru, baju baru kurang 2 pasang,even underwear baru
nak masuk sekolah awal tahun--sumer kelengkapan baru
merasa jugak mak bawak bercuti
merata dia bawak..biar bukan obersea pun..

mak akan cuba memberi segala yang terbaik walaupun aku & adik beradik sudah tiada abah
arwah abah meninggal usia aku baru 9 tahun
dan aku x pernah rasa kekurangan dr segala segi
wpun tanpa abah disamping

mak jarang kata tidak
mak jarang kata tak boleh
cepat dgn lambat
mesti mak akan beli apa yang kami mintak

kalo jatuh sakit
mak akan membebel
itu & ini
sambil heret pg klinik--heret pg hospital
sebenarnya aku tau
"dia susah hati kalo kami sakit"
tgh2 malam mesti dia akan tgk/akan jamah kepala kalo kami sakit

dulu aku pening dgr mak membebel
tp sejak aku bergelar ibu
aku tau membebel itu terapi utk seorang ibu
bila dia penat- dia membebel
dan selalunya bebelan itu hint - to get heard please :)

mak x pernah lupa ingatkan
jangan tinggalkan solat
jangan ringan-ringankan solat
jaga aurat ,jaga makan

even dah kawin beranak-pinak begini
mak x pernah jemu
bagi nasihat/bagi panduan
mak memang tempat aku bertanya
mak jugak tempat aku mintak nasihat
she never make me down

masakan mak --the best in the world
walaupun mak masak sambal bilis cili padi
still sedap-still makan bertambah2
sebab air tangan mak --siapa pun x kan boleh lawan
mak masak   dgn kasih sayangnya
subhanallah !!

kalo nak list down-- faveret dishes aku
memang banyak sgt2!!
sbb tuh kalo pg rumah mak- makan macam bela hantu raya
x terkira..mak jenis pandai masak lauk-pauk
kalo bab kuih-muih mak x berapa nak pandai

apapun mak still WORLD
mak still the best mom ever

semoga Allah panjangkan usia mak
semoga Allah pelihara mak
semoga Allah beri kesihatan yang baik buat mak
semoga Allah mengasihani mak

dan semoga Allah jadikan aku anak yang solehah
permudahkan masa & keupayaan aku utk berbakti pada mak
selagi aku masih hidup, ya allah.,

permudahkan ya allah
amin ya rabbal alamin

mak,lin sayang mak sgt2 !!


utk semua mereka yang bergelar ibu/mama/mummy/mak
selamat hari ibu
semoga kita jadi ibu yang amanah mendidik amanah Allah
semoga kita jadi ibu yang ikhlas serba-serbi
semoga kita jadi role-model yang baik utk anak2 kita
dan semoga Allah mempermudahkannya

11 May, 2012

checklist ke Kuching :))



nak tgk meow besar kata auni :)


setelah sentap baca travelogue zaila g Sabah baru2 ni
terus meroyan wat itinerary
nak g kuching bulan 10nih kan?

terus telek booking.com
dah selamat booking bilik hotel
tempah 2 bilik sekali
sbbnya ada 4 dewasa & 2 kanak2 yang akan join sekali

so x payah pening pasal bilik penginapan dah
sekarang tgh dok kira2
samada nak sewa kereta/mpv kat sana
atau sewa van sekali dgn driver sekali
sebab tgk banyak pakej 3hr 2 mlm --travel agency offer

kalo sewa mpv - bawak sendiri
kelebihannya mungkin senang kita nak rancang masa kita sendiri
x kelam-kabut dgn masa driver tuh
kosnya mungkin x semahal sewa van + driver sekali   rasanya

keburukannya - kena standby map bagai
kena bawak garmin
dan memenatkan diri drive kat sana

kalo amik van+driver sekali
kebaikannya : just standby driver dtg- dia siapkan ittinerary utk kita
kita bersandar aje..

keburukannya : kita tak boleh atur masa kita
dah ler berjalan dgn kanak2 kecik
susah jugak tuh!!
kosnya mungkin sedikit mahal
kalo nak kira dr segi RM kan..

sapa2 blogger yang pernah pg Kuching ?

boleh bagi advice?
mana tau ianya membantu buat aku

susah jugak nak buat keputusan
lohkong lebih suka aku handle semua sendiri
dah namanya aku yang bersungguh2 nak ke Kuching kan?

sengal *

tapi itu dimaafkan
as long as lohkong bagi bajet

kan..kan..kan..

10 May, 2012

KB -misi CUTI-CUTI MALAYSIA :))

aku akan bercuti panjang bermula minggu terakhir
bulan may ni
aku amik cuti 2 minggu
spend quality time dgn kanak2 & lohkong

KB :))

1st destination adalah Kota Bharu
berkunjung pulak ke negeri serambi mekah
selamat booking motel murah2
utk 2 malam

hanya rm80
sila tgk sini

aku rasa dah lama sgt x ke KB
last sekali pg 5 tahun lepas
selain nak merayau ke KB
pusing2 pasar khadijah
gi rantau panjang
aku jugak nak jupe kawan terbaik yang pernah aku ada
di Pengkalan Chepa -Husna

tetiap hari aku belek kalendar
rasa lambat sgt nak mula cuti!

kalo xde aral
ada rezeki--akan melanjutkan percutian ke Perhentian Island
sedang godek2 booking.com
utk book resort jugak

doakan semoga semuanya berjalan lancar
x sabarnya nak cuti-cuti malaysia!!

jangan jealous :))

yahoooo!!

09 May, 2012

3 baju 2 kasut baru ?



bila tertengokkan iklan
sempena hari ibu di Astro

si anak pun bertanya

" mama nak apa utk hari ibu?"

mama nak kasut 2 pasang boleh

sambil si anak terus menoleh pada papanya

buat ayat

"papa, beli mama kasut 2 pasang dgn baju baru 3 pasang "

kahkahkahkahkahkah!!

mengekek aku gelak pecah perut

mama mintak kasut-pandai2 lak ko tambah suh beli baju 3 pasang lagik
nampak sgt mama memerlukan banyak baju baru kan
kata nak  cuti2 malaysia hujung bulan nih kan

utk anak2 mama
mama tak perlu sumer itu
kalo mama nak , mama boleh beli sendiri
kan mama kerja

yang penting kamu berdua
jadi anak yang baik
anak yang bakal membanggakan mama suatu hari nanti
dan menyayangi kami

tapi kalo lohkong nak bagi hadiah
sila bawak mama g Seoul Garden esok
apa salahnya kan?

hahahahhahahahah

* jangan nak membahan ttg isu pengharaman Hari Ibu dlm blog ini..x semestinya kita sambut hari ibu nak mengenang mother theresa - niat itu lebih penting dr kisah simboliknya..apa pun kisah asal-usulnya its nothing got to do with me..

08 May, 2012

storage blogspot ?

pening !!


sapa2 leh tolong
sbbnya dah nearly exceed quota storage

sapa2 leh assist macammana nak beli storage tuh?
sbbnya tgk new plan
yang ada  monthly plan...
takde yang yearly plan pon!!

rasa rugi pulak nak beli tetiap bulan :(
sila tolong!!

07 May, 2012

Birthday Bash - Ain Darwisyah 6 years old :))


kak ain & adik auni -with her new dress custom -made from Reezdesign


alhamdulillah
syukur kehadrat Allah
perancangan hampir sebulan lamanya berjalan begitu baik
cuaca yang baik bagai merestui doa aku

selamat mengadakan majlis sambutan hari lahir ain yang ke 6 thn bersamaan hari lahir opahnya yang 63 tahun
early edition--sbnrnya birthday ain jatuh pada 8hb Mei

utk para tetamu yang sempat datang
terima kasih banyak2
ada few gambar shj yg sempat di tangkap
sbbnya mmg sibuk sgt2
dgn guest yang sudi dtg
kejap ke luar-kejap kedalam

ada few blogger yang sempat datang
mmg happy dpt jupe..tima kasih sekali lgk

main dishes adalah Mihun Soto/Soto ayam
itu mmg homecook
kuih-muih mmg aku order dr bangi
ada roti jala
selebihnya coklat kanak2, buah2 & air panas /sejuk shj

tapi sebabkan jarang hosting masak sendiri
mmg aku totally flat
penat giler babas!!
apapun still puas hati sbb bila masak sndr
boleh makan puas2
makan pun x membazir- ada jer yang tapau bawak balik



cutting cake session :))


at 11pm - baru sempat bukak all pressie ..tq a million :))

walaupun penat 
still seronok buat makan2 macam ni
semoga Allah mengurniakan rezeki
kesempatan waktu
so next year boleh wat makan2 lagik

sekali lagik terima kasih pada yang sudi hadir
semoga lain kali jangan serik datang yea!!

03 May, 2012

malu bertanya sesat jalan :((

pagi ni instead of taking ERL to sentral
aku gatal2 pi cuba naik bas rapid dr putrajaya- bandar utama
dgn harapan boleh berenti kat kelana jaya

ok..bayar tiket rega rm2
save rm7.50 dpd tiket ERL
naik bas - dlm hati teragak2
kat mana nak berenti nanti
almaklumlah 1st attempt

sampai kat kelana jaya
tgk ramai org turun situ
aku pun bajet mesti area tuh dekat dgn LRT Kelana Jaya
rupanya LRT jauh lagi ke depan
tanya punya tanya
at last si bijak pandai ni
g amik teksi smp lrt KJ
bayar teksi RM7.50

muahhahaa!!
sama dgn harga tiket ke Sentral dr Putrajaya

tapi still rasa x ralat sgt
sbb ini namanya belajar dr pengalaman
so next time tggu depan sikit baru boleh berenti

dgn amik bas kul 7am dr Putrajaya
aku amik masa 1 jam smp KJ
kos hanya rm2/=
still worth it jgk
jalan mmg jammed - tp still bergerak

so this is called learning from mistake
next time hopefully boleh agak tempat yang betul utk turun ke LRT
^___*

jangan takut buat silap -its learning process :))

02 May, 2012

sup tupai-kala jengking-hempedu ular ? uweeeeeeeeeeekkkkk

misi free aerochamber :))


semalam  aku google petua2 utk ubati lelah si auni
saje2 jer setelah serabut kepala dgn auni yg lelah lebih dr sebulan
aku terjupe link web nih
mmg terkejut baca contentnya

macam2 petua pelik2
makan sup tupai
kala jengking
hempedu ular
aduikhhh!!

biar betul!

sila tgk sini

setakat bancuh madu + limau nipis dgn air suam
still ok

bagi minum susu kambing
pun masih relevan lagik

makan sup kambing
ok..itu masih ok lagik

pokok ati2
disapu kapur-tekap di dada anak atau rebus air + daunnya - bagi anak minum
boleh terima lagik

rasanya aku x sanggup nak suap anak makan benda2 macam tuh
biarlah sakit kalo sampai tahap begitu sekali
kita g klinik sudahnya

x tergamak weeiii!!

korang ada berani ?

* auni dah kurang sikit lelahnya ..baru masuk 2 hari..itupun sbb tukar antibiotik azythromycin (zithromax) baru nampak lega sikit..

get heard & be heard : x

pic : google


the rally began very smooth
but as usual end up very chaotic

they want to be heard
they didnt know any other way around
with too many guideline
too many birorcracy
too many obstacles
too many biased
too many here & there
this the only way for them

this is really unexpected
when people using their power

human power !!

im not a truly supporter of this rally
but with this rally
we know something not right

as marhaen
we only can look, listen & wait
then we can decide on next PRU 13
the power its still ours

so no more issue cow in condo

Peace no war!!

* do not politicised this entry - im neutral

01 May, 2012

Birthday Bash Invitation :))

*this is sticky post entry -kindly scroll down for new entry :))
(kalo ada)








Jemputan khusus utk rakan2 blogger
bukan kenduri besar-besaran pun
just makan-makan
sembang-sembang

just to celebrate my daughter Ain Darwisyah 6th birthday & my mom 63rd birthday
they both sharing the same birth date :)

for those yang nak join
pls RSVP selewat2nya sblm 30/4/2012
- so tuan rumah leh estimate guest-
sila email : mamawicah@gmail.com

atau leave your email to comment box below yek!!

nanti will email back the address & my contact number ok.


harap dapat jupe nanti !!