Pages

23 May, 2012

struggle till the end :))

berjaya jugak melawan sakit wpun still flu & sakit bila berjalan
pg2 dah bangun
tumis air sayur bayam utk lohkong
lauk dah masak siap2 mlm td


bersiap & mengejutkan kak ain
utk ke sekolah
smpt catch up ERL 7.05am
dan alhamdulillah-pagi ni dapat seat dlm ERL
mgkn ada yang kesian tgk orang kaki dengkot ni berjalan
mgkn terharu tgk orang berbalut kaki nih berdiri
alhamdulillah!!


masih nikmat Allah yang tak perlu dipertikaikan
bukan senang nak dapat seat during peak hours
pagi2 post status kat FB
1st like -- en boss
sila takjub!!


aku hanya perlu struggle smp jumaat ini
sblm bercuti panjang
siapkan sumer keja yang masih on hold
follow up apa yg patut
make sure cuti kali ni berbaloi2


sblm berhenti membebel
sila tolong aku :-
aku perlukan sebuah kamera compact
dan aku sgt berminat dgn Nikon S100
cuma nak tanya pendapat utk low bajet bawah RM800
mana kamera compact yang lebih baik utk dibeli


aku dah survey few
ramai yang kata Panasonic Lumix
ada yang kata Canon
ada jugak kata Fuji Fine Pix yang terbaik
stress aku!!


so rasa2 korang
ok x pilihan aku ni ?


jap..aku tepek gambar dia

sexy kan ?
 ini review spec dia --sini
retail price : RM 798.00

kali ni mmg nak beli utk diri sendiri
reward yourself kan ?

tq in advance for those yang memberi cadangan

sayang kawan2 !!

4 comments:

zailamohamad said...

aku pakai Panasonic Lumix 10 Megapixel ke apa namanya..beli masa 2009 RM700 sampai sekarang ok lagi..gambar biasa2 jelah tapi ok lah dari takde langsung kan:P

gadisBunga said...

kalau nak beli lumis compact, make sure lens nye leica ye. sebab itu the best lens in the world. gambo akan jadi sharp gile!

Rai said...

kalau compact yang saya pernah cuba nikon dan canon..canon lebih user friendly..tapi personally saya rasa gambar dari kamera nihon nampak lebih cantik..

yang lain2 takde pengalaman so tak pandai nak komen..tapi kalau nak tengok beli baik tengok spect yg kena dgn kita..dan kalau boleh cari yg ada correction utk gegar.tak sure nama specificnya apa.. kebanyakan kamera dah ada..tapi better check..

gambar cantik lebih kepada skill.. cuma 10-20% je sebab kamera..nanti da beli kamera tu berlatih pakai insya allah dapat gambar cantik :D

Daddy Ziyyad said...

kalau compact kamera, pilih between 3 brands: canon/nikon/panasonic.

setiap darinya ada pro & cons.

Yg penting, as usual, people behind the camera yang operates the camera :)