Pages

09 May, 2012

3 baju 2 kasut baru ?



bila tertengokkan iklan
sempena hari ibu di Astro

si anak pun bertanya

" mama nak apa utk hari ibu?"

mama nak kasut 2 pasang boleh

sambil si anak terus menoleh pada papanya

buat ayat

"papa, beli mama kasut 2 pasang dgn baju baru 3 pasang "

kahkahkahkahkahkah!!

mengekek aku gelak pecah perut

mama mintak kasut-pandai2 lak ko tambah suh beli baju 3 pasang lagik
nampak sgt mama memerlukan banyak baju baru kan
kata nak  cuti2 malaysia hujung bulan nih kan

utk anak2 mama
mama tak perlu sumer itu
kalo mama nak , mama boleh beli sendiri
kan mama kerja

yang penting kamu berdua
jadi anak yang baik
anak yang bakal membanggakan mama suatu hari nanti
dan menyayangi kami

tapi kalo lohkong nak bagi hadiah
sila bawak mama g Seoul Garden esok
apa salahnya kan?

hahahahhahahahah

* jangan nak membahan ttg isu pengharaman Hari Ibu dlm blog ini..x semestinya kita sambut hari ibu nak mengenang mother theresa - niat itu lebih penting dr kisah simboliknya..apa pun kisah asal-usulnya its nothing got to do with me..

6 comments:

Imaan09 said...

saya sokong tulisan kecik tu! niat lain.. xsemertinya arah ke situ.. dah tu, klu bukan time ni, bukannya ari2 kita di treat mcm 1 ari ni kan..kan..kan??

Imaan09 said...

saya sokong tulisan kecik tu! niat lain.. xsemertinya arah ke situ.. dah tu, klu bukan time ni, bukannya ari2 kita di treat mcm 1 ari ni kan..kan..kan??

Daddy Ziyyad said...

Seoul Garden tu kat mana? ada apa?

littlehumblelynn said...

Lea,

btl tuh.kita bkn buat benda x tentu hala.at least ada 1 hr meraikan ibu kan!

celebrate mana esok?

littlehumblelynn said...

Seoul garden tuu steamboat +grill restoran.ada
kat kerinchi stesen

akma said...

kat one utama pun ada seoul garden. syok sangat makan sambil main masak2. tapi dah anak kecik ni tak sesuai pergi sana, rugi!! belum nak start masak anak dah melalak, jom balik okbai uwaaaaaa.