Pages

03 May, 2012

malu bertanya sesat jalan :((

pagi ni instead of taking ERL to sentral
aku gatal2 pi cuba naik bas rapid dr putrajaya- bandar utama
dgn harapan boleh berenti kat kelana jaya

ok..bayar tiket rega rm2
save rm7.50 dpd tiket ERL
naik bas - dlm hati teragak2
kat mana nak berenti nanti
almaklumlah 1st attempt

sampai kat kelana jaya
tgk ramai org turun situ
aku pun bajet mesti area tuh dekat dgn LRT Kelana Jaya
rupanya LRT jauh lagi ke depan
tanya punya tanya
at last si bijak pandai ni
g amik teksi smp lrt KJ
bayar teksi RM7.50

muahhahaa!!
sama dgn harga tiket ke Sentral dr Putrajaya

tapi still rasa x ralat sgt
sbb ini namanya belajar dr pengalaman
so next time tggu depan sikit baru boleh berenti

dgn amik bas kul 7am dr Putrajaya
aku amik masa 1 jam smp KJ
kos hanya rm2/=
still worth it jgk
jalan mmg jammed - tp still bergerak

so this is called learning from mistake
next time hopefully boleh agak tempat yang betul utk turun ke LRT
^___*

jangan takut buat silap -its learning process :))

7 comments:

gadisBunga said...

lepas ni mesti terer dah kak. 1st trial mmg gitu. kalo tak takde la saya menapak lebih 1km pasal kes salah hentian dulu. ngeee~

Imaan09 said...

in fact..berharga sgt pengalaman tu..

Daddy Ziyyad said...

saya dah berkurun lamanya tak naik LRT/bas/komuter. ERL pun tak pernah naik tau..~ahahaha

littlehumblelynn said...

Gb,

tuh ler kan.akak pun silap x bertanya td.huhuhu

littlehumblelynn said...

Lea,
yes!
Pricelessssssss

littlehumblelynn said...

Drdaddy,

kena naik jgk sekali sekala,bwk ziyyad & zayyan skali.sure bdk2 suker

gadisBunga said...

kakak!!! ya Allah saya terlepas birthday ain!! saya sgt blur this lately sampai byk benda saya terlepas sebab lupa. sori sgt kak!

*ish rasa bersalah sgt nih!