Pages

16 May, 2012

the things that make me smile

pic : google :)


i dont know when exactly  im addicted to Cleo mags
rasanya kalo x salah masa berumur 16 thn
im started to save few penny - just to buy a Cleo which is that time cost about RM5.40
tapi x tau kenapa skrg harga Cleo dah turun RM5.00
phuhhh...

last time Cleo is widely used during English class
cikgu masa tuh paksa kitorang beli
utk jadi mock teaching dia

memang menarik
since sekolah pompuan belaka
so this is really have fun
sambil belek Claudia Shiffer as Guess model masa tuh
sambil berangan nak beli itu- ini
Cleo will be use for whole month as references
dan pembelajaran menjadi lebih menarik

aku mmg adore cara cikgu ni mengajar
mmg truly best & sejak itu aku mmg suke english class
biarlah vocab aku berterabur that time
tp with help of her & Cleo
aku rasa improvelah jugak English aku
hahahhahah!!

berlarutan kegilaan ini smp aku kawin dan beranak 2
dan sampai skrg dok beli jugak
lebih2 lagi bila aku rasa stress
bila aku rasa perlu momentum utk move on for the whole months
suka baca macam2 tips
suka tgk best beauty pick & kadang2 terpengaruh jugak g beli
suka join contest itu- ini
adoikkhh..lohkong mmg bisinglah..kalo tgk aku ralit sgt dgn mags.

sila berTabah
Cleo kan tebal-- so utk habiskan sehari mmg amatlah sukar
dgn tekanan masa & kepenatan menguruskan rumahtangga & kerjaya
tapi Cleo will be a good therapy utk aku lelapkan mata

aku mmg minat membaca
dan minat ini boleh diterjemahkan dgn rak buku hampir 70% penuh dgn buku aku
majalah jangan cakap
sampai bila nak pindah rumah- benda alah ni buat aku pening jugak
ada yang terpaksa aku buang/ jual/tinggal di rumah lama  
sebab susah nak angkut banyak2
sebenarnya lohkong yg x bagi bawak

pagi ni aku rasa nak beli majalah
abis melantak mc d breakfast kat Sentral
pg newstand beli Cleo
gambar Emily Vancamp kat dpn
kena baca kat opis time break nanti
sekurang2nya ini jadi tempat release stress
tgh2 bulan nih ramai suara sumbang meroyan
kadang2 dah x terlayan

tak tahulah sampai bila nak hadap Cleo
selagi ada minat, aku still beli
at least..bila kak ain besar nanti
bolehlah dia tumpang baca
inikan harta mama?
ada sesiapa yang giler Cleo jugak ?

* to all teachers - happy teacher's day.esspecially to mr Lohkong- jadilah cikgu yang baik & akan dikenang jasa sampai bila2.utk Pn Zuli - my bestest teachers-- im owe you a lots , pray for your happiness till the end..dan semua cikgu yang pernah mendidik aku, hanya Allah yang dapat membalas jasa2 anda.amin..

9 comments:

Suliana said...

Slmt hari guru tuk hasben akak :-)

su pulak masa dah kawin stat beli majalah pa & ma.. skrg dah stop beli sbb beli tak sempat nak baca. huhu

mummY daniSha said...

huhu....sy suke baca gak..dulu suke baca remaja kkekeke..skang suke parenthood,pama =)

Daddy Ziyyad said...

wah, cikgu guna Cleo utk bahan pengajaran! :)

Patutnya makin lama, makin mahal harga...pelik jugak kan

DaZzlingLilLy said...

i pun sama dr zaman remaja lg gilakan cleo ni..padat dgn info and paling best banyak fashion2 terbaru yg ada kt dlm tu..harga plak murah berbanding mag fashion yg dlm bahasa melayu..

littlehumblelynn said...

Su,

pa&ma k.lin rajin beli time preggy je.huhuhu

littlehumblelynn said...

Mummy danisha,

dh nama ibu kan,parenthood mmg on list :-D

littlehumblelynn said...

Drdaddy,

cikgu sy tuh sgt kreatif,dia guna cleo utk attract ank murid suka english.menjadik;-)

littlehumblelynn said...

Lily,

kita sekapal lah kan.best cleo nih,lbh2 lgk bab tip,trick tuh.

Imaan09 said...

bestnya entry ni.. macam ini punya olang pon ada ek?? hehe.. cleo.. bukan ada banyak iklan je ke..?tu y best kan..boleh verangan..siap free tester pun kadang attached sekali..