Pages

28 February, 2011

layan gambar IMPIAN HOTEL -MORIB PART 2

sambungan entry semalam : )

agak2 pas asar we headed to pantai morib
actually boleh sgt jalan kaki dr hotel
but kesian tgk auni yg jalan2 jatuh memanjang
so naik keta aje ke pantai tuh

sgt happening ok!!
ada gerai makan..ada tempat lepak..
ada kedai jual mainan budak2
sana-sini budak2 main balloon..main layang2

tp motif utama nak bwk bdk2 g beach
adalah nak main pasir
nak mandi laut x dapeklah..air tgh surut that time

so layankan aje gambar2 yg sempat ditangkap masa tuh
as usual..menci tul nak upload gambar guna berukband nih
makan masa betul!!!

apapun mmg suka g morib
mmg happening lah!!!


muka excited anak2 bandar jupe pasir pantai..

bestnya main pasir mama !!!


kite's everywhere !!

teh o ais limau 1..

walking with proud..mama!!

keep walking without know where to stop!!

see,monkey's on the beach,,sila percaya ok!!

helping kids with the sandy handcraft!!

x abis2 tanya bila nak main pasir nih..

relaxing moment while seeing the kids play with balloon..awesome!!

kites here & there!!
esok will update some more

see you !!

27 February, 2011

Weekend getaway-HOTEL IMPIAN-MORIB Part1

as  mention pre entry
aku & family kecikku had a blast weekend
aku & en papa bawak anak2 ke morib
mencurik sedikit masa dlm kesempatan yg ada
seriously the weekend getaway was awesome
without proper planning
aci redah aje!!

kitorg menginap di chalet Hotel Impian-Morib
kat sini ada hotel bilik superior/deluxe
dan jugak ada chalet
disebabkan kak ain masih takut dgn lif-kitorg sewa chalet shj
rega weekend rm230 with 2 breakfast
kalo nak more info..sila google ye kawan2..
entrance hotel

di depan lobi hotel

chalet-ada katil single/katil double..

ada tv cinonit ,mini bar,sofa ,heater/acond as well..
gambar didepan chalet kami




chantek kan!!
as usual kak ain surely req nak masuk pool
tp yg over adalah si auni
abis air kolam di telannya
aku lak jd tukang photog
melaram kamera besar gedabak nih!!!
rasa mcm jurugambar professional sdgkan haram x tau menda
nak adjust ISO macam apa lagik..

apapun sila layan gambar dulu ok
berukband wt perangai..nak upload gambar amik masa berjam2!!

muka  excited si auni !!

ini mmg hantu kolam mandi !!

muka x puas hati si auni kena paksa mama kuar pool..maafkan saya..sy sexy sikit!!

ok ...nanti aku upload more picca's
banyak sgt2!!

nak tgk monyet mandi laut
sila tunggu ok...

ini monyet betul ok..bukan main2..x tipu punya!!

hehhhehe...org morib jgn marah ok!!



25 February, 2011

luruh jantung aku !!!!

aku balik keja ptg nih
ajak en papa ke tesco beli barang2 umah 
yang dah kehabisan kat umah...
ini acara wajib bila dapat gaji kan..

tgh2 makan kat restoran santai di tesco ampang
en papa cerita perkara paling aku takut -seriau-x terbayang akan terjadi pada anakku
luruh jantung aku weiiii.......
kisah dia & kak ain lepas balik keja..
selalunya papa akan amk anak2 pas balik keja

kisahnya nak masuk lif
kak ain dah masuk ke dlm lif lebih awal
suddenly auni yg sepatutnya masuk lif berlari ke luar
si notti nih mana suke berdukung..asyik nak berlarik je kejanya!!
en papa secara spontan berlarik tgglkan ain yang dlm lif & mengejar si auni
ain yang masih di dlm lif-lif tertutup dgn sendirinya
en papa punya panik
lif dah naik ke tgkt 23
kalo aku yg di tempat en papa
haruslah aku menangis x berenti masa tuh!!
datang chinese lady tegur en papa
en papa bgtau kak ain dah ternaik lif dgn sndrnya
chinese lady tuh willing utk tggu di bawah
takut2 kalo kak ain turun semula
baik sgt chinese lady tuh..

sementara en papa naik ke atas kot2 ada kak ain di atas
syukur alhamdulillah jupe kak ain
yang tgh menangis teresak-esak..

subhanallah!!!
syukur ya allah..

mcm2 boleh jadik ...
aku x boleh bayangkan kalo kak ain x dpt ditemui
macam2 akan terjadi

wpun ain sedikit trauma dgn lif skrg nih
aku ttp memanjatkan 1001 kesyukuran
smg kejadian tak diingini takkan berlaku lagik..

syukur sgt kerana Allah melindungi anakku!!

si mata sepet-kak ain,si mata boolat si auni..kedua2 pengarang jantung hati aku !!

**sibuk mau packing utk weekend getaway esok !!

24 February, 2011

time off its a MUST ok !!!

as mention before aku dgn jayanya telah mengMCkan diri aku hr nih
selain suffered sbb period pain aku tuh
aku jugak x cukup tido,kejap2 terjaga tgh2 makan malam
penat sgt2 rasanya bila kita  x cukup tido nih kan..

g klinik..muka pucat kata doktor
muka cengkung..mata ala2 panda
dlm hujan yg sgt lebat pg tadi
terpaksa jugak..sbbnya opis aku yg bijaksana hampeh
req MC SLIP # before 10am..macamler kita nak larik sgt kan..!!

tp xdelah rehat sgt org sakit ni
menjaga kanak2 yg lasak macam hantu raya nih
buat org sakit terus sihat
org sihat pun leh jatuh sakit
kejap  diorg 2 beradik elok main2 sama
kejap lagik..diorang gaduh gusti2 lak
pening pala aku!!


en papa sibuk sgt minggu ni
saat aku ketuk lappy ni
dia masih di luar..aku xdelah kisah sgt
dia kesana-kemari cuma aku kesian tgk dia penat wat mcm2 hal..
bos dia ntahapapa punya planning
planning macam2..yg running bagai nak rak dah tentu en papa & kwn2 dia..sian sgt2!!
aku jenis x heran kisah sgt kalo suami aku keluar pg mana2
bagi aku lelaki jgn dikongkong
beri kebebasan & beri sedikit ruang utk diri dia nak bersosial
tp alhamdulillah..en papa mmg family type sikit
kalo xde hal penting jarang dia nak dok luar

x sabarnya nak tggu sabtu nih
aku & family kecikku nih nak gi jalan2 bagan lalang sepang!!
dah lama x mengadap laut nih
kak ain sgt excited smp paksa mama beli goggle!!huahuahua..

aku lagik excited sbb dah lama sgt xde cuti2 msia
kalo cuti sikit memanjang balik dungun je pun.
hajat tahun lepas nak merayap ke penang x menjadik
gara2 operation mengejut

smg tahun nih lebih kelapangan masa
smg tahun nih lebih kemurahan rezeki
moga-moga..insyallah !!!

ihsan: google
anyhow happy weekend kwn2
teruskan bekerja ok
tp as usual Friday keja macam x keja kan..

stress xkan sama spt keja di hari isnin
sila lah percaya ...












23 February, 2011

bila kawan baik datang :(

sakit rasa macam nak beranak pulak!!
dulu2 masa zaman anak dara
kalo kawan baik nih mari
harus aku MC dr pg sekolah
period pain aku mmg severely painful ok!!

so sblm period dtg
agak2 4-5 hr sblm..aku dah telan painkiller awal2
ini petua doktor gomen yang aku selalu amik ubat masa zaman anak dara dulu
aku kalo start period
mood swing -habis tunggang-langgang sapa yg terkena swingnya
belum lagi aku mula sakit kepala ala2 migrain
dan backpain yg sgt2

mak kata pas kawin..pas beranak hilanglah tuh..
mmg betul...tp kdg2 je kalo bernasib baik
selalunya tidak..
tp last year aku dah wat fully check up masa OP 17-12-2010 lepas
no endemetriosis detected -ve ..
kata doktor ada possibble seseorg yg kerap sakit teramat during menstrual ada endemetriosis ok..

sgt takut!!


kalo x bernasib baik macam bulan nih
harusler sibuk demah perut dgn seterika panas alas dgn kain batik

sakit weeeeeeeeeeeiiii!!

kepala menyucuk2 sejak balik keja
makin sakit bila tgk kak ain yg melalak2 xmo wat homework dia
makin pening bila tgk baju ala2 gunung everest mintak dilipat
makin serabut tgk umah x rupa umah..

dan makin sakit tgk en papa berlingkar tido atas sofa

ini mmg mendatangkan marah!!!!!!!!!!!!

selamat telan ponstan 500mg..dgn harapan aku dpt tido & kurang rasa sakit nih...syuh..syuhh.!!


mode-x sihatler..harus jugak aku MC esok kalo gini gayanya..en boss sila take notes ok!!








when we talking about neighbourhoods :- o

hampir 6 bulan aku pindah ke rumah skrg
dan hampir selama itulah aku x kenal jiran aku yg pindah sebulan selepas kami pindah masuk
yang aku tau pasangan melayu berumur-mungkin around 40-50
ada sepasang anak yg dah remaja


selalu terserempak..tp jiran aku nampak macam pelik sombong sikit
kita senyum..dia jeling semacam..kita sengih dia paling ke lain lak
belum bab wat macam bukan duduk berjiran lagi tuh bila selisih mana2
so itu mmg last time aku sedekah senyum pd dia
smp kak ain leh label "jiran sombong"

tp just recently en papa informed..itupun after 5 bulan ok..
jiran sombong kami mula nak cakap2..mula nak sengih2

wah ini perkembangan yg baik..kan!!
so alhamdulillah!!

aku pun kalo boleh suka nak kenal2 dgn jiran2 nih
kalo susah2 jiran org paling terdekat
dlm islam banyak memperihalkan memberatkan isu jiran
memberatkan isu kebajikan jiran terutamanya
betapa besarnya pahala hidup berjiran nih rupanya!!

tp x semua org tau @ amik tahu kan??
mungkin leh jenguk sini

benda ini mmg kecik kan..tp besar pahalanya kalo kita memberatkan isu yang kecil ini
bersamalah kita mengukuhkan semangat kejiranan
semoga ukhuwah terus terjalin

jiran awak macammana?
jiran itu saudara terdekat kita kan?




* tetiba teringat jiran lama masa baru kawin dulu..org ARAB- student PHD kat UPM..dia masak apa mesti dia hantar semangkuk kat umah..baiknya hati..smp skrg terkenang2 makanan yg selalu dia hantar kat umah dulu2..




22 February, 2011

katil double decker ?



cantik gak kan..ihsan google!!

baru2 nih ada  flyers kedai perabat smp umah aku
as usual aku masih dgn kegilaan membelek flyers smp lunyai

dan penyakit aku nih dah berjangkit pada kak ain
smp dlm keta otw  ke kindy dia--dia x  puas membelek lagik

di pagi isnin yang indah

kak ain mula wat kelakar 

"mama,belikanlah kakak katil 2 tingkat nih"

oklah..nanti adik besar sikit mama belilah..adik tido bawah..kakak tido atas

dia leh jawab..

"ain nak kongsi sama papa..papa tido atas ,ain tido kat bawah"

pecah perut aku pagi2 sama papanya..

kan papa kena tido sama mama..ain tido sama adik auni..

dia menyengih aje..buat muka  x bersalah !!

sejak ada auni mmg dia tido ngan papa dia..
kdg2 aje mau tido sendiri dlm bilik dia..jenuh bersuruh pun..
skrg lebih suka tido depan tv..katanya panas dlm bilik


tapi kalo sakit..demam..batuk..
mmg surrender--akan cari mama jugak!!

alahai si anak manja  papa nih..



21 February, 2011

aku membebel nih............uwaaaaaaaaaaaa :(ma



pg keja..keja ala komunis..ala tentera hendap..
kena cekap..kena tangkas ..kena hebat..kena ligat..
kejap check email..kejap reply urgent email..
keja memanjang online dgn para pelanggan budiman
gaduh2 sikit..gaduh2 banyak
pas tuh siapkan proposal itu..hantar proposal ini..
lg nak hujung bulan..lagi semput nak tarik nafas!!


nak menjeling2 manja pada blog..x dapeklah..
nak godek mudah.my--jangan mimpiler!!
nak google kedai makan best macam dulu..alahai wat makcik kempunan jerkk..
nak check iproperty.com pun dah xde masa
belek2 macam belek kitab lama..xde feel..xde nafsu..
kang tuan boss lalu lalang..sgt  x best ok!!


ini gara2 bulan Februari bulan singkat
keja macam nak beli organisasi
keja lebih dari kuli..wpun merasa pakai moltar board ngaji tinggi2!!
waktu keja...nak menguap pun rasa bersalah ya amat..


padahnya..hari ni the whole day back pain
penuh aku sapu dgn Tiger Balm
bau satu macam..
belum lagi bab badan angin semacam..
balik umah telan Ponstan 500mg
setelah bertungkus lumus masak makan malam ala campak2
setelah mengamuk ala gorgon sbb kak ain yg tertido senja mengamuk bagai dirasuk hantu
dan melihatkan auni yang sengaja buat mama dia jadi lollipop tgk dia hirup sup ayam guna mangkuk bukan lagik sudu..ntah sapa yg mengajar..
macam sama daaaaaaaaaa!!


wahhhhhhhhhh..........lambatnya nak abis Februari ni
aku nak relax..nak goyang kaki tinggi2..
nak tido..nak golek2 ..alahai keja!!


ok sambung keja kawan2.
tima ksh melayan aku membebel
kan aku kata...aku suka membebel


entry lepas tension sbnrnya nih...

mode :penatssss.......... :-(

maaf BW mana sempat shj..mmg  x sempat..will BW pelan2..


19 February, 2011

RESTORAN ABSOLUTE THAI -IKANO POWER CENTRE

entry nih boleh membuatkan anda lapar serta-merta
jangan salahkan tuan-tanah ok
dah inform awal2 nih..hehhehe.


ENTRANCE RESTORAN
harus cuba-kangkung goreng belacan & meat with oyster sauce

tomyam seafood & crab meat fried rice

agak terlewat nak buat entry pasal restoran nih
namanya ABSOLUTE THAI di IKANO POWER CENTRE-MUTIARA DAMANSARA
tptnya next to IKEA shj-sebelah DOME restaurant

kebetulan dah kebuluran selepas merayap IKEA hr tuh
so aku decided nak makan kat restoran tuh 
sbb  xtahu nak makan mana pun..

aku order as seen as above picca
nasi goreng harusler utk anak2 aku
dan kesukaan aku-tomyam..kalo pg mana..ini mmg harus ORDER ok!!

seriously..SEDAP!!
berani potong jari sendiri --ikut tekak aku mmg sedap

saat entry nih aku taip
bergelen air liur meleleh..
tomyam seafood mmg yummy.......sedap sgt2..pedas+masam+manis..aiihhhh sumer ada!!
fried meat with oyster sauce..mmg yummy..dagingnya sgt lembut..sgt manis..sgt yummy !
alahai.....berapa banyak yummy daaaaaaaaaaaaa...........
kangkung goreng belacan--mungkin menu biasa..but seriously kalo korang sempat pg sila order yg ini ok..
menjilat kaki jari...

harga..macam biasa..standard restoran THAI yg lain rasanya
reasonable lagik...
that day kena RM83.20..campur tax bagai..

this is really recommended for those yg suka makanan Thai
but seriously said..org sgt ramai..kindly reserve sblm dtg should be ok kot!!


bila nak pg lgk nih..?
mau try green curry lak.....xpun ayam pandan..wallaweii..sedapnya :)

perghhhhhhhhhhh..lapar lak weiii!!!
















when you know that u so STRESS :(

sleepless nite !!
overeating even you not that hungry :(







kalo aku stress ..ini yang selalu terjadi pada aku
kadang2 tuh seteko kopi aku layan sampai kesudah........

im hate when im in stress mode

boleh buat dunia jadi tunggang -langgang..
nak wat apa keja pun x menjadik..
dan yang lagik best sumer benda xmo wat..aci gitu!!

kalo korang stress m/mana?

ada yang berniat nak panjat KLCC ?
atau bungee jumping...??

asal jgn bunuh diri sudah ok..hehhee..






17 February, 2011

auni at 18 months today :-)

auni & mama tgh verangan dok aim sofa kat IKEA
sian auni..
mama kena work hr nih
so auni kena gi amik immunisasi 18 bulan sama en papa


auni is 18 month today kwn2,,
how times flies..
sekejap je dia membesar
sekejap sgt rasanya aku tgk dia masih merangkak..masih tido atas pangku..masih tido atas dada
rasa macam baru sgt aku struggle dlm labour room melahirkan dia


auni super duper notti ok
dia jauh sgt beza dgn kak ain yg pasif sikit
dia x tahu takut org..lebih confident
dia lebih bersifat pretender..so jgnlah ada sapa2 nak kacau dia..


at 18 months..as aku pernah mention dlm entry sblmnya
dia lebih alert..
dan faham arahan aku & sumer org lain
paling manja dgn aku..tiap kali nak tido akan dtg kat aku..mintak kena dodoi
tp kalo nak main..nak gusti dia akan cari papa dia
nak bergaduh cari kak ain dia

selalu bangun pg..perkara pertama yg dia akan sebut adalah "kakak"
wpun dia selalu kacau-tarik rambut kakak-gigit kakak
dia paling sayang kakak dia !!


skrg fav dia adalah toys ..dia bagi susu kat toys..bagi bantal busyuk suh share dgn dia
dtg hangin dia ..dia tidokan bebear dia..selimut bagai..
alahai anak...ini sgt kontra dgn kak ain..kak ain x suka bebear sgt
setakat gitu2 aje..


dan perkara ke 2 kegemaran dia skrg
main pensil & buku kak ain
jenuhlah kak ain terjerit2 kalo adik mengerjakan beg sekolah dia
notti sgt2!!

apapun smg auni sihat hdknya
membesar jd anak yg bijak-pandai
dan hormat papa & mama
smg jd anak solehah ..
i/allah...

16 February, 2011

apa kata kita pergi IKEA..mama..

semalam bangun pg en papa dah siap beli nasi lemak x sedap
aku siapkan anak2 mandi..
breakfast bagai..then aku baru terhegeh2 nak mandi
ingat nak pg bank-urusan payment x sudah2!!

after kuar dr bank..aku tanya en papa
kita nak g mana nih..
belum apa2..kak ain dah menyampuk
"apa kata kita pegi IKEA mama"

sila fengsan ok..anak aku sgt cerdik bab nak merayap nih~~

tuan driver kata ok!!!

layan kan aje anak2 nih...

sebenarnya kak ain suke pg "Smaland" tpt utk budak2 kat bawah IKEA tuh..
dia bukan heran sgt nak tgk barang2 IKEA tuh sgt..

name tag ain masa dlm Smaland tuh



si auni yg sibuk nak main teng-teng jugak depan Smaland

kak ain mencuba teng-teng..alahai!!

waiting time nak masuk smaland..

semalam ramai sgt orang
aku meronda x lama sbb mmg x de apa yg nak dibeli
lagipun seriau tgk auni buas semacam
stroller mahal2 aku beli lgsg dia xmo duduk..
abis sumer perabot display kat IKEA dia panjat
abis org dipaut kakinya..budak2 di tarik rambutnya..dia geram x pasal2..fengsan!!
belum lagik bab dia berlari macam IKEA dia yang punya

auni lagik sibuk nak try kerusi IKEA ok dr mamanya :)

moral of the story
kat mana lak aku nak carik tali panjang yang safe utk aku pin pada  baju dia waktu berjalan2 gini..kwn2 ada nampak x kat mana ada jual yea?

ini auni buat mama dia kena attack LELAH..
belum lagi kena heart attack..
mama ko dah dpt high BP pulak..



silap2 innalillah aku..alahai anak :-)






14 February, 2011

rahmat disebalik sedikit dugaan kecil :-)

awal2 pg dah bangun
mandi2 ..solat subuh & siap mandi anak2 
dlm kepala hr nih nak amik time-off sbb kena bwk kak ain pg jupe GP
dia demam pulak..tgh malam td aku tido x lena sgt dok monitor temp dia
nasib baik yg dia nih..sng sgt makan ubat..tgh mamai pun dia telan ubat dia
kalo dgn auni..mau berpeluh ketiak dibuatnya..bersilat mama-papa nak bg makan ubat

smp klinik 715am..klinik panel yg biasa aku pg klinik idzham
jupe dgn Dr Naza..the best GP ever yg plg aku suker..
dr kata mungkin sbb throat infection sbb nampak tekak merah
so far lung ok..x wheezing lagik!!

bg ubat demam-batuk-flu & antibiotik
bawak kak ain makan roti canai dulu,
suapkan ubat baru htr dia ke taska lak..so mmg x  bagi dia g tadika hr nih..
smp taska..tgk auni jap..
belikan vitagen fav dia..rasa badan dia macam dedar sikit..amik temp 37.6..
ini confirm demam jangkit ngan kak ain..

so no choice htr sms pd boss "no choice,need to take an EL..both of my kids has fever"
as usual bila auni demam..aku lebih gelabah-gabra sikit..
balik rumah..tukarkan baju dia..bg ubat PCN..dua beradik tuh..

alhamdulillah nampak berpeluh dah tuh..
x smp setengah jam..umah tunggang-langgang buat dek 2 beradik nih..
pening kepala mama!!

panjat sana-lompat sinun..
belum lagik bab memunggah toys x reti nak kemas balik
dan hobi auni yg suka mengemas almari baju..
sila fengsan!!

apapun rahmat disebalik dugaan yg sedikit ini..
boleh pulun lepak dgn anak2..rehat & memasak
setelah seminggu yg lepas non stop bekerja..

heaven kan!!

smg esok kalian berdua beransur sihat & kita gegar lake park lagik ok!!

esok cuti lagik..
jom jogging kawan2..

golek2 kat umah layan Astro First pun ok jugak !!




13 February, 2011

First colouring contest for Ain Darwisyah !!

semalam aku pg keja sekejap
ada ad-hoc things to be done
aku dok opis dr 1120am-300pm

balik umah tapau KFC utk anak2 & en papa
reward anak2 sbb tpaksa tggl kat umah since mama kena pg keja

smp umah dlm kul 4.10pm
makan bagai..dlm kul 5.15pm ajak en papa ke AEON AU2
sbbnya nak mencari barang dapor yg serba x ada

tgk Felda baru launching kioks nama SAWARI
mcm2 barang ada jual
sumer produk IKS..dan sgt chantek

due to the launching ada pertandingan mewarna
kak ain beria sgt nak join
aku x kisah sgt..
layan kan aje..

ramai jugak yg join..seronok plak
tp as usual bila ank yg masuk
mak-pak yg beria2 .hehehe.

saje suka2 je..
nak menang x dpatlah kan..
anak aku pegang colour pun kekok lagik
heheh..

layankan aje gambar kami
taken from E5 only..
mama & kak ain..

mama confirm akan tolong kan..hehehe..si auni pun nak tolong jugak tuh!!
hasil kerja CIK DORA yang x semenggah!!

anyhow its great to have a quality time spend with the family
mungkin aku terlalu sibuk dgn kerjaya
yg x sudah2
tp anak2 tetap priority

now..kak ain x berapa nak sihat
dpt flu & batuk..pakej sekali
harap2 x melarat smp ke demam

auni pulak mula flu..
ini mmg buat hati aku gundah-gulana
smg x melarat hdknya

isu kesihatan anak2--masih isu global ku..
alahai anak..

12 February, 2011

Kopitiam Dungun

ramai jugak pg2 mcm nih..


melayan auni yg cranky nak turun meronda




makanan yg kitorg order,roti sekeping lagik dh selamat masuk perut kak ain..heheeh


aku adalah peminat tegar Kopitiam
boleh kata tetiap minggu akan jengah kopitiam
selalunya OLD TOWN ler..


balik kg..nampak kedai Kopitiam Dungun ni
paksa en papa singgah after bwk auni amik ubat kat klinik SURA

aku order kopi panas,teh tarik & roti bakar
sgt yummy ..kopi sgt kaw..

wah..........teringat2 kat sini..

mode : lapar sbnrnya nih!!