Pages

11 February, 2011

lepas gian :)

botol susu x lepas lagik..bantal busyuk dah 5 tahun kelek kehulu-hilir..sila fengsan!!


alahai duhai anak terchinta kesayangan hamba mama

bila lah kamu mahu berenti minum susu botol nih?

umur dah dekat 5 tahun nak oooiiiiiiiiiiitt!!

jenuh mama membebel..mama beli sipper cup dr yg mahal-ke murah

ko layan jugak botol susu busyuk tuh

otw nak g kindy pun mesti mintak sebotol

ain still menyusu botol..susu dia aje 4kg sebulan..either Dutch Lady /Nespray/Sustagen

bengkoklah mama.......... kak ain. :-)

aku dah  xreti nak guna idea apa nak bg dia berenti menyusu botol..
kata mak "bubuh jadam"-jadam tuh apa jadahnya ?huhhu

kata en papa..kita letak lipas nak mama...macam  dia kena dulu..
x tergamak lak aku..sian anak...


harapnya bila dia tahu malu nanti..dia akan berenti sendiri...

tp aku x tau bila??

korang ada idea??help me out..





8 comments:

Mieja@Amiizaa2001 said...

salamss lyn

bagusnya mou menyusu walaupun nak gie school. ali iqbal tiap hari akak buatkan sebelum prg school, langsung dia tak minum+tak habiskan pon:(:(

tasekM said...

menyusu tu tak pe...
yg tak nak tu bergayut botol tu ye dak...?



.

littlehumblelynn said...

kak mieja;

wsalam

anak akak menyusu botol lg ke?5 tahun ke?

tasekM;

aha..bab botol tuh x leh tahan tuh.. :-(

PynGees said...

alahai..tomei..tomeinya k.ain complete ngan uniform..cuma slack sket sbb ada botol susu kt mulot tu...susu baik utk kanak2 tp tang nk lepas botol tu plk la mslhnye ye..mgkn leh try letak s.thing yg rasa pahit @ kelat kot kt puting susu tu...maybe bila dia rasa lain dia xmo botol tu...who knows??

Aku said...

Salam,
Aku pun nak sajes cam PynGees, sapukan getah bakawali yang pahit tu. Kalau payah nak dapat, letak serbuk panadol pun ok gak kut. Panadol pahit gak kan?.. hahaha

(jangan letak panadol betul2 lak...)

zailamohamad said...

Haziq pula sejak bersekolah ni kurang minum susu tapi even Haziq pon still gunakan botol, tak nak bila Zaila cakap nak buat dalam gelas..tapi takperlah..as long as dia nak minum susu..lama2 nanti pandailah tu diorang stop minum guna botol..

mzhany said...

uissshh susah jugak eh nak cerai susu botol nih...ishh taks angka lak smpai mcm tuh...

littlehumblelynn said...

gee;

x smp hati sgt2!!

aku;

waaaaaaaa...ibu nih sgt x smp hati ok!!

zaila;

hopefully dia akan tggl sendiri botol dia tuh!!

hany;

fuh.....susah sgt2 hany!!sabar je lah..