Pages

19 February, 2011

RESTORAN ABSOLUTE THAI -IKANO POWER CENTRE

entry nih boleh membuatkan anda lapar serta-merta
jangan salahkan tuan-tanah ok
dah inform awal2 nih..hehhehe.


ENTRANCE RESTORAN
harus cuba-kangkung goreng belacan & meat with oyster sauce

tomyam seafood & crab meat fried rice

agak terlewat nak buat entry pasal restoran nih
namanya ABSOLUTE THAI di IKANO POWER CENTRE-MUTIARA DAMANSARA
tptnya next to IKEA shj-sebelah DOME restaurant

kebetulan dah kebuluran selepas merayap IKEA hr tuh
so aku decided nak makan kat restoran tuh 
sbb  xtahu nak makan mana pun..

aku order as seen as above picca
nasi goreng harusler utk anak2 aku
dan kesukaan aku-tomyam..kalo pg mana..ini mmg harus ORDER ok!!

seriously..SEDAP!!
berani potong jari sendiri --ikut tekak aku mmg sedap

saat entry nih aku taip
bergelen air liur meleleh..
tomyam seafood mmg yummy.......sedap sgt2..pedas+masam+manis..aiihhhh sumer ada!!
fried meat with oyster sauce..mmg yummy..dagingnya sgt lembut..sgt manis..sgt yummy !
alahai.....berapa banyak yummy daaaaaaaaaaaaa...........
kangkung goreng belacan--mungkin menu biasa..but seriously kalo korang sempat pg sila order yg ini ok..
menjilat kaki jari...

harga..macam biasa..standard restoran THAI yg lain rasanya
reasonable lagik...
that day kena RM83.20..campur tax bagai..

this is really recommended for those yg suka makanan Thai
but seriously said..org sgt ramai..kindly reserve sblm dtg should be ok kot!!


bila nak pg lgk nih..?
mau try green curry lak.....xpun ayam pandan..wallaweii..sedapnya :)

perghhhhhhhhhhh..lapar lak weiii!!!
















6 comments:

Wan said...

dia punya tomyam nmpak pekat elok... tetiba teringin lak nak mkn, haruslah masuk dlm wishlist nih!! :)

mzhany said...

green curry? kaler ijau eh? nnti kalau dah try, share eh kt sini

PynGees said...

wahhh..pepagi lg wat perut gee m'didih...dlm bnyk2 tuh i plng teruja dgn daging tuh!...perggghhh..

secangkir madu merah said...

tomyam memang yummy...makan dgn nasi panas2, kawankan dgn telur dadar...furhhh berpeluh..

zailamohamad said...

zaila pon suka makan ayam pandan tapi xreti nak buat..dulu ada sorang akak tu dia orang siam jual nasi berlauk pagi2 ada ayam pandan, tapi sekarang ni xtahu dah dia niaga kat mana..sedih woooo..tapi since dah tertengok kat sini, bolehlah ajak en suami p coba kat sana, selalu p IKEA lepas tawaf IKEA terus balik je

littlehumblelynn said...

drwan;

serious doc..sedap ;)

hany;

hijau fav dia ler tuh :)

gee;

jom turun KL..kita g makan sama2 !!

secangkir madu merah;

wahh..itu mmg fav sy tuh kak!!

zaila;

harus cuba tau!!