Pages

09 February, 2011

gastrik..gastrik..gastrik...datang x bagi warning langsung :(

aduhai..bila mari penyakit yg satu nih
aku lg rela sakit gigi
sbbnya sakitnya semacam..nak duduk x leh..nak jalan membongkok..nak berdiri x kena
kebetulan ubat gastrik tggl dlm keta en papa.

sepanjang nak menunggu smp umah..
rasa nak tido terlentang tgh jalan..
sakitnya satu macam..en

aku mula dapat gastrik tahun 2008..siap kena tahan kat ED-hosp Ampang masa tuh..
pantang lewat sikit @ ter miss makan..confirm akan kena dgn jayanya..

ikutkan aku makan pg td..belasah nasi goreng yang aku masak pg2 buta
tengahari dah kenyang xmo makan nasi
elok kul 4pm penyakit nih mari lak..say hai kat tuan badan

apalagik..rasa serba x kena..rasa kejap tuh jugak nak balik umah..
tahan kejap..mari pulak..
aikkkhhhh x leh jadik..kena cepat2 balik umah..abaikan niat suci nak melantak Kenny Rogers kat Aeon AU2..
sbbnya nak cepat2 balik umah..telan ubat ..sapu minyak panas & paksa kak ain pijak belakang aku..

ini gara2 malas nak telan ubat yg doktor bagi


ZENPRO-ubat utk menyembuhkan ulser yang aku malas betul nak telan..hehehe..




aku suke sgt,bila sakit baru nak terhegeh2 carik ubat..makan ubat putih tuh..makan ubat Fucon..ubat gastrik


tp setakat malam ni (waktu entry nih aku taip)
aku tobat dah.........esok akan mula makan ubat  zenpro ikut waktu..hehhe
sila lempang aku kalo mengadu sakit lagik pasnih ok..

tgh boring..en papa tido kul 9..kanak2 sumer dah tido macam pelarian perang
aku jugak yang terkulat-kulat,smpt BW mana yg patut..tp sgt terbatas disebabkan berukband macam hampeh..slow giler babas!!

verangan nak pakai Unifi..tp kondo nih x de coverage lagik..

**cis bedebah.............





*** kak ain punya muka hari nih bukan main happy..katanya hari nih takde homework mama..alahai anak..

7 comments:

PynGees said...

alahai...gastrik la plk ye k.lynn...mcm2 dugaan...rasanya klu dibandingka k.lynn ngan pharmacist dh hmpr sama level...apa x nye..dh mcm2 nama ubat dh k.lynn hafal...sabar..sabar ye kak...moga cpt baik...

lily azliyana @ mama zara said...

huhu..sy pernah sekali kena gastrik 2 tahun lepas..serius tak sangka mcm tu sekali sakitnye..1st time kena gastrik, trossss admit kat wad..nasiblah lepas tu takde kena dah..apepon, smoga cpt sembuh k..=)

gadisBunga said...

takmo dah kene gastric!!!

selalunya kalau buat perangai skip2 makan, kalau diugut dgn gastric mesti terus hilang malas nak makan tu. sakit wo kalau kene...

littlehumblelynn said...

gee;

awak org ke5 yg bagitau benda yg sama pd akak..akak mmg suka amik tahu ttg UBAT..lg2 kalo ubat utk budak2..dulu mengaji wat finance,nak jd doktor mengaji x pdi!!hehhe.

lily;

kalo dah pernah kena sekali means ada kemungkinan utk kena lg..sbb ulser dh luka..jd kena jaga makan jgn jd mcm kak lin yg makan ikut suka je!!

gb;

sakit kan..mmg sakit..kena jg makan jugak..nasihat utk dr sndr gak!!

SYANI said...

Aku pun tak suka gastrik... Sekarang kena jaga makan & tak boleh lewat makan. Jaga2 sebelum kena lagi.

zailamohamad said...

siannya..jaga diri ya!!

littlehumblelynn said...

syani;

tuh ler sekali kena nak wat menda x leh..

zaila;

tq awak :)