Pages

10 February, 2011

"belum masanya utk preggy semula "


nak kena menabung dari sekarang kalo rasa nak preggy tahun depan..bagus x idea aku ?
 budak2 opis aku yang gatai mulut
suka-suki bertanya bila nak menambah sorang lagik
means nak pregnant semula

wahh..tgk org pregnant
mmg terasa nak pregnant balik kan..!!!
sapa rasa macam nih?
sila angkat tangan!!

org yg pernah mengandung & melahirkan shj yg tau
betapa indahnya detik semasa mgdg kan........
wpun sakit sana-sini..tp kita ttp suka nak preggy balik!!

tp bila memikirkan aku yg bekerja full time nih
x terkejar lagik dgn anak2 berdua kat rumah tuh
dgn kos sara hidup yang makin meningkat
gaji pulak dok takuk tuh aje..
harus pikir 6-7x kot..

aku x merancang secara official..x makan ubat..x amik IUCD..x pakai implanon
sumer yilekk..xde..
mungkin belum masa lagik...
mungkin belum ada rezeki seawal ni
nak bg auni adik kot..
auni pun x puas nak manja2 sama mama agaknya..
jalan pun memanjang jatuh sana-sinun
so x sesuai idea preggy semula tuh ok!!

tp utk kwn2 yg sedang preggy
tumpang happy & mendoakan kalian smg sumernya selamat hdknya
melahirkan baby x kira lelaki ke pompuan ke
as long as semuanya selamat hdknya..amin..

aku expect kalo nak preggy balik pun mungkin tahun depan paling sesuai kot
auni pun dh besar sikit..kak ain pun dh masuk 6 tahun kan
by time nak bersalin auni dah 3thn +
so tahun ni tahun study m/mana nak usaha utk preggy baby boy
kita usaha je kan..mana tahu menjadik!!

apapun perancangan aku xkan nak sama dgn perancangan Allah
apapun yang bakal mendatang
kalo ada rezeki..kita terima & bersyukur sgt2..
dpd org lain yg menunggu bertahun2
smp ke sudah belum rezeki menimang cahayamata..lagi sedih kan!!


mode : tgh merepek smbl menunggu waktu balik keja ..heheeh!!

6 comments:

ayu said...

sama la lynn..ayu pun nak kena study dulu tips2 utk dapat baby gurl plak...plan nak pregnant pun biarlah time hariz dah 4 atau 5 thn..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ramai kan org pegnent taun ni..nak2 lagi bloggers..waaa..makin meriah laaa nanti..:-)

cik puan akish said...

aha.....betol tuh....next year plan mau ade bby..sekang sudah start utk menabong!!!

mmg...tgk prg prgnant...konpem kite pon rase camm naaaakkkkk juge!!!sonot owhh ngandung nih!!!!

emm..yom2...next year...kite boyot same2..=)

DrSinga said...

gua sudah tutup kedai !
You go Babe!!
:)

PynGees said...

betul3x...bila tgk org preggy rasa nk preggy blk...tp memandangkan 1st bb dulu ceaser, makanya kena la b'sbr sket...sbb yg menanggungnya kita pompuan...bisanya msh terasa..huwaaa..apapun, bak kata k.lynn, perancangan kita x kn sama dgn Nya..apapun kurniaanNya harus kita terima dgn redha...segalanya rezeki dr DIA...

littlehumblelynn said...

ayu;

harus ayu..kata org kena rajin makan ayam-daging sblm nak bersama tuh..ntah betul ntah x ?

rose;

tuh ler meriah dunia blog..ramai mummy tgh preggy :)

cik puan akish;

wah best ada geng..awak kena study dpt girl lak..hehehe..

dr;

aci x aku g check up dgn ko je doc?

gee;

kalo czer harusler tahan niat tuh dulu..xper gee muda lagik kan!!