Pages

08 January, 2011

vietnam anyone ?

antara gambar menarik sekitar vietnam
pelbagai jenis pengangkutan & kegunaan yang diluar jangkaan..

jarang kita nampak situasi begini kat Msia agaknya..

jom layan!!




delivering garbage


tumpang hantar leh ?


delivering pigs ..yakkk!!



delivering roasted dogs..uwekkks




delivering hot foods..



dont try this ok..ini namanya menempah lubang kubur!!




lori ke basikal ke bas tanpa bumbung..u name it?

teringinnya nak g vietnam
kain chantek2 kata orang...

6 comments:

Daddy Ziyyad said...

vietnam ni kalau you suka shopping branded items mcm Nike, Adidas tu semua, OK lah..murah kat factory outlet mereka.
Tapi the rest, personally, saya kurang berkenan. Byk penipu, lagi teruk dari Indon.

zailamohamad said...

husband memang selalu juga outstation ke Vietnam, tiket ke HCMC kalo tempah awal2 dengan AirAsia agak murah juga sebab dekat je (duration flight almost 1hr), tapi kalo naik MAS pon ok juga, haritu hampir booking tix ke Vietnam pasal nak cuti2 d sini tapi last2 xjadi bila balik rumah tgk bil air rumah sampai RM500..ayarkk!! so terpaksalah dahulukan mana yang penting!!

insya allah, memang berkeinginan untuk ke HCMC..apalagi kalau bukan untuk shopping!!

secangkir madu merah said...

salam lyn, gelinya tengok gambar2 itu...hehehehhe..apapa pon klu nak cari kain dan tudung2 mmg bnyak pilihan dan murah2 belaka di sana...

ayu said...

lynn, yg delivered pig n dog tu sangat geli hokeyyyy..dah la tengah mamam ni..huhu..btw, bos ayu ada buka kedai makan kat sana..mmmmm..tah laku ke idakkk..

ummu said...

assalamualaikum Lynn
macam2 style diorang guna pengangkutan kan?
yang penting mereka berusaha untuk survive hidup mereka,kan Lynn?
pembantu rumah saya dulu orang Kemboja.khabarnya kain2 murah di sana.
Jurnal Kehidupan

littlehumblelynn said...

daddyziyyad;

yea ke..tq for the info!!

zaila;

wah bestnya hubby zaila..tuh ler kena pandai berjimat & plan betul2 kalo nak berjalan the whole family ni..kenapa bil air tggi sgt zaila?leaking ke?

secangkir madu merah;

tuh ler..geli betul..nasib baik xde kat msia nih..

ayu;

hehe..sorry..makan jgn x makan ok!!

ummu;

tuh ler..kita msg2 struggle carik rezeki kan kak..nasib masing2..tq for drop by :)