Pages

16 January, 2011

AUNI & HAEMOPATHI HASAN-PKNS BANGI

Entrance haemopathi tuh
 
as previous entry
aku nak bawak auni mencuba kaedah perubatan alternatif
so semalam 1/2 hari aku di PKNS Bangi
menunggu giliran utk auni bertemu pakar haemopathi tuh
mmg ramai giler.........
dan mostly org melayu kita
dr yg tua smp ke baby yg baru lahir
wahhhhhhhhhh sgt hebat kan!!


no shoes allowed!!nih kat sblh dlm..ramai kan..kat luar lagik ramai : )

smp turn auni
mmg pakar tuh nampak sempoi giler
but utk org yg selalu mengadap GP,Specialist
aku ni mmg lil bit fussy sikit
sehingga sedikit terlupa-ko bukan jupe doktor ler lynn..ketuk pala
yea ler aku nak ler dgr apa diagnosis dia
tp nampak gayanya mmg dia x wat apa2 diagnosis pun
dia hanya cakap akan bagi ubat utk jauhkan flu shj
sbb mmg aku inform yg auni mmg x leh flu
sbb flu merupakan kunci utama kepada kesakitan dia yg lain
alahai..........

tp aku still yakin dgn haemopathi
so dia bagi 3 jenis ubat
dan agak pelik
ada yang makan setiap sejam
ada lak yg makan setiap 2 jam
ada jugak yg setiap 8 jam sekali
ikutkan aje..

nasib baik auni sgt suker..dia ingat coklat
bukan main lagik dia hisap..

kata pakar tuh habis aje ubat tuh
kena jupe dia semula
dan the best thing caj hanya rm16..murah sgt2!!

apapun berserah & bertawakal pd Allah
smg dgn berkat & izin Allah jua
smg auni cepat2 sembuh...i/allah :)


makan ubat haemopathi macam makan coklat !

5 comments:

ayu said...

mudah2an serasi dengan auni ye..

Imaan09 said...

mudah2an penderitaan auni berakhir..
kakak, my imaan makan ubat tu, muntah 1 ari, dan berakkan kahak dia 2-3x.. mmg dlm najis tu kahak semata2.. sbb masa g jumpa tu pun dia suspek ada kahak 40-50% kt lung lagi..so, jgn risau lak ku auni tetiba muntah n cirit dlm 2-3 ari ni

ibuafiqahhuzaifah said...

moga auni serasi dgn ubat2 homeopati ini..insyaAllah..

PynGees said...

insyaAllah... semoga apa jua usaha k.lynn m'dapat keberkatannya... siapa yg tau...kita x pernah tau...hanya DIA yg tau... oleh itu b'serah lah hanya pd DIA yg satu...amin..

littlehumblelynn said...

ayu;


harapnya begitulah :)

imaan09;

yea ke..so far xde cirit lak..x nampak apa2 sign lagik..mungkin lambat sikit kot!!

irnie;

harapnya begitulah awak :)

gee;

insyaallah..kak lin siang-malam doakan dia..smg x melarat sakitnya..:)