Pages

05 January, 2011

bekerja di hari pertama setelah cuti selama 16 harik..mode sgt penat!!




penat..penat..penat..
sekali lagik mengeluh..
yea ler.dah lama cuti tetiba kena g keja..mau dtg semput aku
nak catch up segala  macam mak nenek kat opis tuh
nak hadap new boss lagik..
apa jadah opis aku nih..pantang tahun baru mesti ada muka baru.
.katik dah tukar lagik
xde panjang sgt jodoh aku ngan si katik rupanya
hehehe,...

bulan nih bulan mencantikkan KPI yg hancur lebur sejak 3 bulan lepas..
so bulan ni kena keja macam nak beli opis tuh
nak lagik best keja macam KP..ok!!

the best thing di hari pertama bekerja di 2011
nak curik tgk blog sendiri pun x sempat..big clap utk dr sendiri!!
so bulan nih..kena hadap keja berlambak2 tuh & hanya akan BW di malam hari..
doakan smg usaha yg bakal aku buat mendatangkan sedikit hasil hujung bulan ini..
harap2nya..i/allah :)

sempat tgk Bersamamu tadi
dan sgt teruja melihatkan usaha murni pengasas rumah sinar salam
dan begitu terkejut dgn pengakuannya..
smg Allah membalas setiap pengorbanannya dgn sebaik2 kebaikan..amin..

tertanya2 pd diri sendiri
apa yang telah aku sumbangkan utk masyarakat ?
nothing...mmg xde apa2..selain kdg2 tuh menderma pd MAKNA..
selebihnya takde...cakap terus-terang nih!!

agaknya tahun ni kena mula pelan2..
mana tau ada 1 perkara yg aku mampu buat utk masyarakat wpun sedikit..

dan tahun nih belajar utk 'SAY NO TO PLASTIC"
tgh rajin mengumpul beg recycle..hehehe..
terselit jugak agenda shopping tuh..huhuhu

ok time to get sleep
mau tido dgn kedua2 budak dumpuk tuh..
si notti & dan si manja mama..kak ain..
si auni yg x tau dok diam & dan pandai mengajuk mama..

jupe next entry ..i/allah :)










6 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

adehhhh..pas cuti lebih 2 minggu kompem LEMAU nak kerja..ehehehe..nway, slamat kembali bekerja ye kak lynn..berusahalah utk mengcover sume kerja yg telah ditinggalkan itu..=p

Imaan09 said...

Best of Luck kakak, kerja kerja jugak...jgn jatuh sakit lagik sudah..
erm, beg 'mesra alam' sgt banyak kt umah..tp bila nak guna, mesti xbawak..*mode : bengang*

DaZzlingLilLy said...

lamanya cuti sampai 16 hari..yes i sokong guna recycle bag tuh...

Kaseh NazLieza said...

terima kasih kerana drop msj yg amt berguna utk lieza ea kak..

littlehumblelynn said...

lily,

tau xper..macam apa lagik rasa nk pg keja..tp no choice kena keja jugak!

imaan09;

i/allah..smg x jatuh sakit lagik ;)

dazzlinglily;

that day buang fibroid-op itu pasal yg ct lama sgt2!!hehehe..

naz;

x problem dear :) smg husna cpt baik..

PynGees said...

kak lynn,

selamat kembali bekerja...moga setiap matlamat tahun baru "menjadi"..I/Allah...

semoga kedua2 anak dara k.lynn pun akan ceria & dijauhkan dari segala mcm penyakit hendaknya... moga penderitaan & dugaan x kn b'terusan...amin