Pages

30 December, 2010

mencari nahas :(

aku baru balik dr jupe surgeon di APSH stlh confirm esok cuti umum
baru lepas mengadap ubat ni..
ubat laxative 45ml   

ada 2 botol kena dihabiskan antara pukul 6pm & 630pm
fungsinya untuk "preparation patient for surgery"
esok pukul 830am akan mengadap APSH dgn rela -paksa utk endoscopic examination
dan kata surgeon akan dibius penuh esok..
mmg cari nahas...malam ni confirm tido dlm bilik air smp pengsan..

dalam susah2 hati sempat wat puding caramel..


masih dlm pengukus lagik!!    

walllaweeeiii..jadik ler..rasa sesedap rasa mulut aku
tak manis sgt..i likey!!
antara alasan utk tersenyum stlh rasa macam nak gigit telinga surgeon td..
tuh ler.. xpasal2 mencari nahas..tetiba rasa nyesal jupe surgeon td..
uwaaaaaaaaaaaaa..........

so esok x confirm lagik
samada warded atau tak?
harapnya takler..dan aku leh balik umah esok jugak..

apapun still takut utk masuk bilik OT lagik..
doakan aku yek..smg bleeding ni berenti hdknya..

kalo x sakit..esok aku hapdet ok!!
tp kalo x hapdet maksudnya aku sakitler tuh......uwaaaaaaaaaaaaaa...makkkk!!!

tlg doakan aku yea :(

mode : sgt takut  :(



kalo ada anak lelaki nanti akan aku namakan Khairul Fahmi hehhee..tp nama Firman pun menarik gak kan??

ini entry tgh happy...dan..dan berangan nak dpt anak lelaki
x tau entah bila..huhuhu
best giler tgk bola malam td....
baru terperasan betapa len chainya keeper Msia kan..si Khairol Fahmi
althought game mlm td kita bolos 2 gol tp player main sgt ok..after 2nd half
tgk striker Safee Sali main..alahai..pantang dpt bola dia tuh kan..
apapun tahniah pasukan Malaysia..
first time rasa seronok benar layan bola..dgn ain2menjerit2

update bleeding agak kurang sikit pg nih
rasa sakit pun ada sikit kurang 
esok kena jupe surgeon..kalo nasib baik mungkin xde apa2..dpt smbg MC ke..huhuhu
kalo nasib x baik mau kena warded balik...neihiiii!!!!!
apapun berdoa utk yg terbaik..

betul ke esok cuti umum?
sila hapdet ye kawan2..sbbnya mau confirm dgn surgeon lak..
if not kena mengadap surgeon hari nih lak..

semalam berjaya misi buat cekodok kak ain
setelah 5 tahun x wat kuih nih
see..menjadik gak kan...


hasilnya org yg 5 tahun sekali masak nih..
(buat cekodok pun nak kecoh kan..suka ler kan..ini misi 5 thn sekali ok..)
licin-licau..ptg ni niat mau buat puding karamel..
kalo jd akan publish kat sini..as usual..ini pernah wat sekali 7 tahun lepas sblm kawin..
so bayangkan aje jadi ke tak niat aku petang nih..

ok..selamat bekerja kwn2 di penghujung tahun 2010.
smg SKT /KPI masing2 chantek2 ok..


esok reramai wat checklist apa yg kita capai @ x tercapai sempena menyambut tahun baru nih..dan sama2 buat azam baru..

till then..chow chin chow..

29 December, 2010

org sakit yang berlagak sihat..padankan muka kat diri sendiri :(

padan muka dia !!


aduhai...pg nih baru perasan luka bekas bedah tuh bleeding semula dgn jayanya !!
masa kena x rasa lak sakit..bila dah nampak darah meleleh baru rasa pedih..
ada lak gituu..kan..mengada2!!

jumaat ada TCA ngan surgeon semula di APSH
smg luka nih dah berenti bleeding that time
aku malas ler nak dok spital semula @ lain2 prosedur yg surgeon nak wat lak
dah x kuasa aku mgadap spital lagik..

ini gara2 org x reti diam sejak kuar spital
buat keja macam org sihat..
hu-ha sana-sini macam org elok sihatnya..huhuhu!!
yang paling x tahan,,,sempat merayap ke Jakel beli kain ela..huhuhu!!
puncanya bila rasa kesian kat diri sendiri..bila ada wedding..memanjang dok ulang-tayang pakai baju raya..
aku jenis hanya beli baju kurung masa raya..sgt sadis kan!!

dan skrg as usual bila beli kain ela x tau mana nak g tempah kat area KL /Ampang nih
sbbnya selalu tempah kat dungun..sekali bawak balik kg smp 5-6 pasang terus
sbb jahitan yg kemas,selesa & yang paling penting sgt murah..sepasang baju kurung hanya RM18..ok!!
kat KL,,mana nak jupe?
tp disbbkan beli kain ela utk kak ain sekali dia sgt excited nak pakai cpt2..
so pada sesiapa yg nak recommend tailor @ boleh menjahit baju kurung ..harapnya leh leave kat comment ok..jasa kwn2 sgt sy hargai :)

malam ni jangan lupa layan Bola lagik ok..
smg kemenangan milik kita..dan pas ni footballers leh senyum smp ke telinga sbb bonus boleh tahan jugak..lumayan beb!!

bestkan..keja main bola jek..sekali dapat berganda2 bonus diorg..
kita lak keja macam nak mati..banyak tuh jer..nak boleh bonus pun jenuh!!


menu hr nih :-
pg nih selamat masak cucur ikan bilis,kopi seteko..auni makan ngap2..mcm org tua!!
ptg  nih nak carik pisang sbb dari semalam kak ain mengaruk nak makan cekodok pisang..alahai anak2..:)
tghr nih menu unpredictable..at last mungkin masak sup ayam utk ain & auni & ayam masak merah utk en papa & mama..tumis sayur kacang buncis..jadik...!!
malam kang-kita ulang tayang lauk tengahari..aci?/hehee..

ok selamat bekerja kwn2..
nak menyambung kemas bilik kak ain yg disaster berterabur ngan barang mainan dia & auni..sabor jelah :)

**penat weii jadi suri rumah ni..!!


28 December, 2010

loh kong..i lap u lah :)

aku as usual masih dgn habit aku
yang suker membelek katalog IKEA tanpa jemu
x tau berapa ratus x membelek..
dan verangan x sudah2..hehhe..bukan kena bayar kan!!


aku dah lama teringin kan benda alah ni..
utk dapur mini aku nih..
sgt comel & sgt efektif kan..


BEKVAM kitchen trolley dan harganya RM199.00
bagi aku mmg agak mahal ler..
so aku tunjuk kat en papa..
en papa terus amik buku sketch dia & start mengukur kat dapur kami
katanya nak wat sendiri...

dan projeknya bermula hanya seminggu
menggunakan kayu2 terpakai..
yang papa kutip kat kawasan umah mak
en papa hanya beli roda & skru sahaja..
maka jadiler trolley nih...





aku sgt takjub ok..
mungkin x secantik & sekemas buatan IKEA
tp ianya hasil tangan  suami terchinta!!

apapun in entry khas utk suami terchinta
wpun kita kdg2 x cukup itu @ ini..
papa..never failed to fulfill his wife dream to become truth..

i lap u lah papa...
dan masih ingat pesan en papa-jangan tgk lagik katalog IKEA tuh..kang dia fening nak melayan kerenah aku lagik!!hehhe..



mode : x sudah2 verangan lynn..hehehehe..






27 December, 2010

suke betul bab bergaduh dgn CS CELCOM..



aku mmg pengguna tegar Celcom prepaid-as usual similar reason xmo commitment
aku pengguna celcom sejak belum kawin lagik
rasanya ada 8 tahun kot kalo x silap
wpun bukan penop-up tegar..maksimum sebulan hanya rm30 shj


baru2 ni ada promo percuma CMT ( call me tones ) utk sebulan
as usual aku bukan jenis up to date
aku not hype on this kind of trend tp dah diorg bagi percuma aku pun say YES je lah..
sebulan itu pun tamat dgn jayanya..so aku mmg x intend utk renew..as aku mend tion..aku x not type of person..
elok aje sebulan tuh tamat..aku keep received sms dr celcom setiap minggu

mengatakam rm1.50 ditolak setiap minggu utk renewal CMT
kali pertama dpt sms tuh aku wat heran x heran sbb that time kat spital
tp bila aku dpt kali ke 3 dan check baki..aku jd naik hangin!!

the reason yang aku naik hangin bukan sbb duit yg diorg caj
tp the way Celcom manipulate customer..

aku call CS yang x berdosa tuih..(mmg dia x berdosa tp as frontliner of the company mmg dia kena bahan kaw2 dgn aku..)
aku marah2 sgt2 sbb aku x renew CMT & kenapa celcom keep on charging setiap minggu
nilainya mungkin teramat sikit tp kalo begini organisasi terbesar wat manipulasi ..aku yakin mungkin ada 1000 @ 5000 customer yg terkena sekali..so berapa untung diorg dpt?you do  a count..

aku demand full reversion of amount charged dalam akaun aku within 14 days
aku jugak demand for full invesigation as aku mmg confirm x pernah req anything instead of FOC that time..
dan aku harapkan everything goin smoothly..
dan if this thing tak settle jugak.aku akan wat further complaint pada pihak yg lebih bertanggungjawab  as their silly manipulation towards customer..they dont hold the integrity in the biz system..so as customer aku rasa ada hak utk buat apa yg patut utk melindungi hak sbg pengguna..

mmg aku nampak membesarkan isu remeh ttp bg aku its kind of our right ..kalo kita tak pertahankan hak kita..smp bila2 kena pijak..kena injak..!!we might a lil smurf but smurf can make an elephant fall down with only simple way..bit on the trunk..hehhehe...

ada x sesiapa yg terkena sama macam aku kena?


bagi aku kalo kita rasa kita di pihak yang benar..x salah kalo kita dpt hak yg sepatutnya..

*13 days left :)







niat dihati nak bertukar ke maxis..tgh tggu green light en papa :)




bila berblogging dr rumah..kena paksa auni & ain main jauh2!!heheh

bukan main seksa nak online dr rumah
sat g kang dgr auni nangis..kak ain lepuk
sat g lak dgr kak ain nangis auni cepuk
jangan x tau anak2 aku wrestler buas  belaka

alhamdulillah auni dah baik demam
buat pertama kali auni demam x smp 24 jam..
lega sgt2 aku rasa :)

recovery process aku berjalan dgn baik
wpun ada next TCA lagik jumaat ni
kata surgeon luka dlm still x okey lagik
so dia akan monitor smp luka sembuh
berapa lamaa daaaaaaaaaaaaa...
semalam bergegak-gempita seluruh kondo kat ampang nih
sbbnya sumer pakat jerit ramai2 bila Malaysia berpesta gol belasah Indon malam td
aku yg xrajin tgk bola pun naik sheikh sekali..hehhee..
cant wait this 29-12-2010....tgk next game kat Indon lak..

makin nak hujung tahun
aku makin dup-dap-dup-dap
teringatkan keja berlambak kat opis tuh
terkenangkan KPI aku yg ntahapaapa..
teringatkan kak ain yang akan masuk kindy baru
teringatkan auni yg akan htr ke taska semula
sumer wat perut aku bergelodak
susah hati...sebenarnya @ ini sumer paranoid shj..wallahuallam!!

tahun depan tahun final
aku & en papa dlm usaha mendapatkan sebuah rumah kami sendiri
aku x harap rumah besar,stylo..
asalkan rumah itu selesa utk kami 4 beranak & kami mampu membayarnya mortgagenya
dan ianya rumah kami sendiri..tenancy agreement  kondo nih  akan tamat June 2011..so mmg kali ni berharap utk pindah ke umah sendiri sblm June 2011..i/allah..

apapun still on searching & review prospect property
masih mengira tabung ayam utk downpayment rumah kami
apapun smg urusan dipermudahkan Allah hdknya..
doakan aku yek !!

banyak benda nak membebel sbnrnya
tp bila si auni nak mengempeng
x dapeklah kwn..tggu sat g dia tido baru leh melawat umah kwn..

till then..jupe lagik!!
jangan tido ok..selamat bekerja di hujung tahun kwn2!!



ini budak baru baik demam-paling notti !!





















23 December, 2010

referring her to ENT speciallist & the appointment is set 2 weeks time...

setelah penat bertimbang-kira,,
setelah mengambil kira banyak pendapat
setelah google sana-sinun
aku rasa x guna kalo terus menunggu bulan depan utk TCA auni d TH

korang pernah dgr ttg Otitis Media @ jangkitan telinga tengah?


auni skrg nih dah masuk sebulan ada wax yg kuar dr telinganya on-off
dan aku sgt risau bila tahu yg ianya boleh effect hearing & speech ability dia
kalo x dirawat dr awal

bukti sahih.anak sedara terkena penyakit yg sama
masih menerima rawatan di hospital
dan masih x pandai bercakap secara teratur berbanding kakaknya
mmg penyakit ni akan effect pendengaran & pertuturan sekaligus
apapun nampak anak sedara beransur pulih skrg nih
tp mendengarkan rutin menyedut wax telinga tuh..wat aku sedikit ngeri!!

so aku amik keputusan ke govt klinik pg nih
menunggu hampir 3jam hanya utk sekeping surat refer
aku yakin kalo kes macam auni confirm doktor akan refer ke ENT jugak..

after dpt surat refer terus shoot ke H.ampang
dan agak kecewa
bila dpt appointment date hanya 2 minggu akan datang..
dan sedikit termenung dibuatnya
dalam tempoh 2 minggu macam2 leh jadik!!
tgh memikirkan option lain utk ke specialist lain
masih dlm pertimbangan!!

dlm serabut kepala..now auni mula dpt fever lak
temp 38.3..just now!!tp still aktif dan makan mcm biasa..
kalo kak ain yg demam aku x kan serabut mcm nih..
sbb kak ain x alah ubat..bukan mcm auni
tp bila auni yg demam..aku & en papa sama2 termenung panjang
semoga demam auni x melarat..mintak2 hanya demam berkalih bulan shj..mintak2!!

mode - susah hati!!

yayang mama...cepat kebah demam ok!!


esok ada TCA di Ampang Putri ..bersama surgeon Dr Khoh...
semoga esok lebih baik dr hari nih ..insyaallah!!



22 December, 2010

Entry tertunggak-sehari sebelum jatuh sakit!! the best port of nasi lemak i've ever tried ever :)

korang pg2 sure ada tempat fav nak tapau makan kan?
aku mengaku..aku jenis heavy breakfast
all time fav-dah tentu nasi lemak..
tgkler body kan!!

kat sini aku nak kongsi 1 port yang plg yummy aku rasa
dan agak menarik
dia meniaga thru boot keta WIRA
in case kalo aku g keja terdrop by ke masjid jamek
aku akan selalu beli kat sini..
dan yang paling jadi igauan nasi lemak sambal sotong
(x sabar nak tggu jan 2011..nak g sana..skrg tgh pantang makan pedas..makan seafood)



tgk betul2 ramaikan org beratur..makcik nih jual nasi lemak guna boot keta WIRA..   


tempatnya di hadapan bangunan HSBC yang bersebelahan LRT M.jamek.

lapar tgh2 malam bila teringat nasi lemak sambal sotong nih...



kawan2  yg berdekatan leh ler g cuba
harga standard ..berpatutan!!
dan yang paling penting mmg SEDAP!!



*** sepatutnya entry ni aku wat awal lagik.apa nak wat dah jatuh sakit that day..

21 December, 2010

recovery process Day 1,auni milestones & jalan-jalan cari KINDY ain -finally :)


hari pertama di rumah selepas kuar ward
jalan still macam oshin..aku x selesa lagi utk bergerak
still on medication..berpinar mata baca arahan ubat surgeon bagi nih
ubat tahan sakit @ steroid ada 42 bijik..makan 6 biji sehari
ubat antibiotik ada 14 biji utk 7 hari makan..
routine menuam/merendam/membasahkan  bekas luka dgn air garam suam..3x sehari./tp hr nih baru sekali aku wat..huhuhu
jangan ngeri ok..ituler yg aku hadap sepanjang 3 hari lepas..
kata surgeon its good to heal the swollen..first time wat meleleh air mata menahan pedih..sakit weeiiii!!
tp alah bisa tegal biasa ok!!

hari pertama setelah bersenang -lenang bagai puteri beradu kat kayangan kat APSH
balik umah back as normal routine
memasak,,mengemas..mengelek si auni yg super duper buas..baru dapat kaki nih
jangan x tau semalam perkara pertama stlh smp umah dgn jalan gaya oshin lagik!!
aku masuk dapor memasak sup ayam & grg ayam utk anak2 makan..sian sgt tgk dorg x makan tghr lagik wpun dah kul 3pm..sian sgt2!!
terpaksa wat dengar x dengar arahan surgeon semalam
"do not carry heavy things ok as it will worsen your wound"
as auni tetiba meragam tahap gaban mintak dukung as she is 9kg last 2 week..skrg x tau ler berapa kg dah dia nih...hantap ke main..!!
mungkin auni rindukan aku..dah lama aku tgglkan dia dalam jagaan en papa jek semasa aku warded that day..
alahai anak...!!

pg nih aku & en papa selamat daftarkan kak ain di Tadika Pasti area ampang gak
registration hanya rm545
termasuk yuran ,buku2 & pakaian seragam..
terpaksa jugak daftar dia pg nih..takut lewat2 langsung x de kekosongan 
lagipun kak ain dah membebel nak tgk school dia sgt2 dr 2 minggu lepas
so selamat dah 1 perkara............
aku tawakal ajelah..smg pilihan aku & en papa pilihan yang tepat
smg ain suka sekolah dia & boleh belajar dgn baik nanti!!
insyaallah :)

lupa nak inform last 17-12-2010
my lil auni irdina dah 16 bulan..
the best thing yang nak aku kongsi disini..

auni irdina at KLCC pool last 2 week :)

as kakak ain..auni jugak hanya boleh BERJALAN di usia 16 bulan
berkongsi jangkamasa yang sama aku & en papa masa kecik jugak..
kami berdua pun leh jalan umur 16 bulan jugak bak kata mak & mil...hehehe..

auni dah pandai banyak sgt..
dah pandai mintak benda
dah pandai cepuk kak ain
dah pandai rebut barang sama kak ain
dah pandai cakap nak..angkat..dukung..mintak..
selain ayat2 biasa..mama..papa..kakak..opah..

dah pandai merajuk pun yea jugak...hehhehe...
paling suka lagu/zanji..dia akan mengoyang2kan badannya
pandai membebel.....(ini mmg anak mama..)

so far auni nampak sihat.aktif..tp ada sedikit  yg membimbangkan aku & en papa
telinganya masih ada wax..
so is not a good news for us..
kami kena refer dia ke ENT speciallist kalo perkara ni still berlanjutan
apapun aku berdoa yang terbaik utk dia sepanjang masa..

ok till then,..auni merengek ...
smg esok akan lebih baik dr hr nih wat semua...

good nite kawan2!!



















20 December, 2010

semoga ini dugaan kali terakhir di tahun 2010..moga2..insyaallah :)

maafkan aku kalo ada kwn2 yg menjengah tertanya2 (ada ke ?)
kerana blog ini sepi tanpa bebelan ku
blog ini sunyi tanpa repekan aku.

dalam aku merangka macam2 perkara sepanjang disember ini
dalam usaha nak melonjakkan KPI penghujung tahun dgn jayanya
aku sedikit terlupa bahawa perancangan aku tak sehebat perancangan DIA!!
Allah lebih tau apa yang lebih baik utk aku..

rentetan & repekan ttg kesakitan aku
biarlah aku coretkan disini
sedikit-sebanyak cerita disebalik kehilangan aku..

abaikan kulit aku...the main thing tag yang aku pakai tuh!!hehe..

dah dapat hintnya?
aku  telah warded di APSH & undergo urgency operation pada petang jumaat 17-12-2010 bersamaan tarikh auni masuk ke 16 bulan.
pada mula pada hari sebelumnya aku ke govt hosp-hosp ampang
to seek medication as aku kalo boleh malas nk g APSH sbb confirm doktor suke tahan aku punye,,
pada pendapat aku kalo g govt..kalo kena tahan pun plg lama 2 hari

aku ke A & E after dpt refer letter dr panel klinik
sampai hosp ampang-jupe doktor dia periksa lebih kurang..
amik darah.pasangkan IV line
letak aku kat ward observation
then pakar surgical datang tgk....setelah ada 2 jam aku menahan sakit
setelah diseluk sana-sini oleh 3 doktor yg berlainan
aku diberitahu utk balik
dan dibekalkan ubat tahan sakit (steroid)sebeban..ubat itu..ubat ini..antibiotik
mmg macam harem hampeh!!!!!!!
after kuar dr ward observation tuh..aku still in pain
malah lebih sakit dr sblm waktu aku jupe doktor sebelumnya
called mak-mak paksa dtg umah dia
smp umah mak...aku makin sakit..malah sampai tahap x leh berjalan,x leh duduk..x selesa berbaring menangis kaw2 punya
aku sgt2 sakit..smp x tau nak explain m/mana..
rasanya macam sakit nak beranak..atau sakit lepas dijahit..macam tuh lah lebih kurang
tido semalaman kat umah mak..(kalo ler boleh aku katakan tido..sebab aku mmg x leh baring...x selesa sgt2)

keesokan pgnya 17/12 aku terus shoot ke APSH
jupe pakar surgeon Dr Khoh
jupe2 dia...dia tgk..diagnose siap2..
terus tanya last time makan kul berapa ?
aku cakap 10am..
ok..you starting fasting we will be having urgent OP this afternoon
kalo org lain dgr OP..mau pengsan kot!!
aku sgt coolrelax ok..sbbnya mmg x tahan SAKIT sgt2!!

doktor bagi painkiller..baru aku rasa lega sikit..
en papa tgglkan aku sat sementara dia pg solat jumaat
aku bantai tido sementara tggu papa balik as ubat painkiller tuh mengantok gak..

sedar2 nurse dtg bwk baju utk ke bilik OT
suh salin..buang segala pakaian dalam..
sign surat bagai...
dan trolley katil mula disorong ke OT ..
masa ni baru rasa muka pucat..kalo toreh confirm x berdarah
yes...aku sgt TAKUT..en papa x smp lagik..
then pakar bius Dr Ooi dtg terang prosedur bius & suh sign surat lagik

disorong ke bilik OT..aku menggigil..sgt..
jenuh lak nurse tuh suh aku relax..tarik nafas
yang aku ingat..pakar bius tuh hanya cucuk ubat warna putih
dan bgtau "sy nak bagi awak tido ni"
nurse letak gas kat mulut & tampal segala perkakas kat dada..
tetiba sedar nurse kejutkan..
"puan,kita nak hantar puan naik ward nih"
aku rasa macam baru aje terlelap rupanya 2-3 jam aku kat situ rupanya

kat luar OT nampak en papa..
atas ward..baru rasa sgt sakit..pegang tpt bedah tuh berbalut bagai,,
rasa nyeri ngilu pun ada..
nurse bg painkiller..cucuk kat pungkok punggung
aku try makan -minum sikit2 as sgt lapar..
agaknya kesan bius..muntah lak pas tuh!!huhuhu...

malam pertama di ward mmg en papa x tunggu
kalo tggu aku sapa lak nak tggu anak2 kan..
tp lmoral of the story..
first day after op..memang kena ada org tggu sbb malam pertama tuh tepat kul 12 t/malam
aku sgt2 sakit..smp rasa nak jatuh katil ward
dah ler duduk sorang2 dlm ward..
nasib baik leh picit2 pggl nurse kat luar..

panjang sgt citernya...tp begitulah lebih kurang cerita kesakitan aku
sakitnya --kalo aku elaborate ramai lak yg takut
just aku nak inform ianya ketumbuhan yg x sepatutnya..begituler lebih kurang!!

setelah 4hari di tahan..now aku dah balik umah
with bundle of medicine to take
dan the best thing MC sampai hujung tahun ok....

apapun im need to rest a lots..
recovery process not that easy kan..
take time jugak..

bundle of thanks utk en papa yg susah-payah jaga wife terchinta
disamping menjadi MR MAMA
im really loves you,.papa :)
dan jugak buat mak & adik-beradik yg susah-payah dtg menjengok..
im really touched!!dah kawin anak 2 im still my mom baby..kalo sakit still nak merengek2 menangis kat mak jugak,.huhuhu...

anak2 yang tumpang tido bila dtg tgk mama..en papa yang kepenatan..tido kat sofa jek!!

apapun ini sedikit dugaan aku & family di penghujung 2010 harapnya
aku redha & aku yakin ada hikmah tersembunyi disebaliknya
hikmahnya-----aku dapat cuti & rehat smp hujung tahun..
dpt spend masa sama anak2 sblm struggling back tahun depan!!

kawan2 doakan aku cepat2 sembuh ok..
will updates later
rindu nak BW umah kawan...

kena pelan2 kayuh..auni tgh galak nak berkepit skrg nih!!


14 December, 2010

aku yang suffered!!sampai hati ko doktor :(

as aku mention entry sblm nih
aku tgh suffering "thrush infection" mostly candidiasis
sng cakap penyakit org pompuan
sapa2 yang x tau..aku advice korang google yek..

so pg2 td sebab dah x tahan sgt
aku g klinik panel kat opis je
sbb dah confirm doktornya pompuan

aku nih kalo bab penyakit lagi selesa nak bercerita dgn doktor pompuan
doktor tanya apa masalahnya?

aku pun cerita apa yang aku suffer sgt2
dan inform pernah kena last sekali pas bersalin auni dulu..
masa auni 6 bulan rasa aku..
sejak itu aku x pernah kena lagik!!

so doktor suh amik urine

dapat result doktor kata urine infection
dan fungal infection as well..
doktor mumbling sbb aku kurang minum air suam
(itu aku mengaku..aku nih sweet tooth ok,)
tp skrg dah insaf sejak suffering macam nih

doktor perscribe ubat antibiotik utk 5 hari 2x sehari
makan ubat anti fungal-dia bg hanya 1
ubat insert
dan jugak ubat utk clear urine katanya 
nama ubatnya namanya POTCIT MIXTURE-kandungannya yg paling banyak adalah citric acid & pottasium citric Bp--aku yakin ini ubat lawas kencing.

aku dh start minum ubat tuh ptg tadi dalam kul 4pm
masalahnya selepas 1 jam..tetiap 5 minit aku rasa nak buang air kecik
smp otw nak balik umah dr PJ
jenuh menahan dr terbuang air lak..
dan rasa macam sedikit sakit masa nak buang air
punyalah seksa aku rasa!!
rasa nak nangis pun yea jugakk..so what aku mmg mcm nih..sgt x thn sakit

aduhai..kalo aku still continue ubat nih
confirm malam nih aku x dpt tido ngan tenang
mau aku pakai diaper auni lak kalo muat
huhuhu........seriously sgt x selesa..

so aku amik keputusan memandai sendiri
utk stop ubat tuh..
aku betul2 sufffered...nih pun terasa macam nak terkucil gak..
kalo still continue mau wat keja opis esok dlm toilet sepanjang hari,,

gini gayanya aku rela telan air mineral bergelen2
dr makan ubat yg betul2 menyeksakan aku tuh
sila insaf!!!!

taubat x mo dah............



update kisah gigi kak ain-
suddenly pagi tadi aku bersiap2 nak bwk di gi klinik..terus dia bgtau ain dah x sakit mama...ko lagik penakut dr mama rupanya..alahai!!
ikut ko ler nak...














13 December, 2010

kak ain ,kfc & sakit gigi..mama lak sgt susah hati :(

sabtu lepas aku bawak kak ain ke opis
as dia sibuk membebel
katanya aku dah lama x bwk dia g opis
aku pun malas nak  cakap banyak..bawak ajelah
biar dia tgk betapa susahnya mama dia keja cari duit utk dia & adik auni

nasib baik dia sgt good girl
x kacau mama dia sgt wat keja
tp asyik mengaruk lapar
the best thing katik boss bg dia coklat..suka sgt dia

balik keja dia mintak nk makan KFC
aunty (kawan aku lija) siap upah dia RM50 beli jajan,
murah rezeki ain & smg lija cepat2 dikurniakan seorg baby jugak.

so layan  aje maskot KFC kat ampang park nih
favoritenya adalah wipped potatoes & drumstic chicken ler..dan mesti ada toys sekali..





dan pg2 tadi dia mengada mengaruk mangadu kat aku
yang gigi dia sakit
aku tgk gigi gerahamnya berlubang
dah tentulah sakit..kalo aku yg tua bangka nih kena sakit gg pun leh demam
inikan dia yg masih kecil
aku pujuk dia makan PCM dulu as painkiller
nasib baik ain jenis senang telan ubat

so aku g keja pas tuh
hr nih balik keja lewat sikit
dkt 830pm baru smp
terus g makan kat kedai thai..sbb x smpt nak msk
ain merengek2 sakit gigi katanya
bak kata papanya spjg dok seharian dgn papa 
dia x  mengadu sakit lak
agaknya dia nak bermanja2 dgn aku kan!!
tp adatlah kan.anak nak mengadu sakit itu -ini mesti cari mak punya!!

tp  aku still worried gak
aku paksa dia berkumur air garam suam utk kurangkan bengkak gusi dia
bg telan PCM lagik & bg ubat piriton utk bg dia lena tido

kalo esok dia still ngadu lagik
aku nak pujuk dia ke dentist lak
kalo perlu ditampal..tampal dulu
kalo terpaksa cabut kena pujuk dia pelan2..

aku pun  xsuka g dentist inikan anak kecik umur 5 thn kan??

harapnya x melarat..tp aku still nak bwk dia g dentist gak
kalo x esok...within this month jugak..
ikutkan bulan nih aku sdg sgt sibuk
nak mengejar KPI utk 2010
dan mengejar year end report..
so no more EL & MC ok..lynn :)







itu cannot promiselah boss......
huhuhu!!







psst : kat mana ada dentist specialist utk kanak2 yek..sila roger kat aku yek!!kot ler ada tpt yg menarik ..dia jadi x takut lak kan..kan..kan..ain yg penakut atau aku yg paranoid nih!!ee


***its not easy to become mommy when seen your lil ones feel pain & fall sick..how i wish to switch the body to feel the pain as long as the baby x hurt at all..


































mode busy !!


wah..hujung2 tahun keja tgh banyak
nak BW  pun x sempat
balik umah memanjang lewat
audit sana ..audit sini.......aiyaaaaaaaakk!!

dan skrg tgh suffering "thrush infection"
sapa2 x tau sila google ok..
sgt2 seksa dibuatnya
x sempat nak pg klinik lagik
DrSinga sila tolong hamba!!!!!!!


sabtu & ahad pun kena keja
semalam g keja
rushing g wedding kwn2
sempat jugak melepak kat putrajaya umah adik smp lewat malam
smp umah terus melepek
penat..........penat!!!!!

x tau sempat atau x nak merendang ayam malam nih
dan nak menanak pulut esok pg
atau leh mintak tlg bonda wat kan..
heheh..ayat mengelat aje memanjang!!

nak lepas niat utk auni
auni dah bertambah sihat..montel & cheeky..

smg auni tetap sihat & membesar bagai johan!!

malam nanti akan BW umah kawan2 kalo sempat
till then..chow chin chow!

happy working everyone
jangan tido ok

12 December, 2010

sgt kreatif ok :)

layan lagik gambar2 iklan luar negara
sgt creative kan??
kat msia agaknya terlampau banyak restriction rules & regulation
so they cant explore with such of great idea like this..
mungkinlah kan..........

Gambar yang lekat pada mesin jual kopi ni menunjukkan jika kerja pada tempat yg x best salah tidak akan membawakan kegembiraan kpd anda...



Beli jam tangan mestilah cuba dulu. Tak cuba sendiri takkan tahu kesesuaiannya. Cuba dgn cara yang ini....kreatif tak?


Tak tahu macam mana dia orang buatkan effect berasap ni...tapi mesej yg dibawa olehnya sangat jelas dh...kopi tak panas, tak yummy sedap...



Tidur dengan gadis seksi setiap malam...kelakarnya!!
agaknya tgh promo jual tilam/cadar..hehehe

Anjing ni bodoh ke ataupun gambar ni terlalu seiras dgn yang betul ?







Walaupun tak faham komersial ini tentang apa, tapi agak kreatif juga...
agaknya tgh iklan ttg gym-fitness..kan..kan..kan





Mestilah rajin berus gigi, jika tidak...gigi akan PATAH...haha!
ini dah sah2 iklan insurance utk dental
kat msia ada x?