Pages

13 December, 2010

kak ain ,kfc & sakit gigi..mama lak sgt susah hati :(

sabtu lepas aku bawak kak ain ke opis
as dia sibuk membebel
katanya aku dah lama x bwk dia g opis
aku pun malas nak  cakap banyak..bawak ajelah
biar dia tgk betapa susahnya mama dia keja cari duit utk dia & adik auni

nasib baik dia sgt good girl
x kacau mama dia sgt wat keja
tp asyik mengaruk lapar
the best thing katik boss bg dia coklat..suka sgt dia

balik keja dia mintak nk makan KFC
aunty (kawan aku lija) siap upah dia RM50 beli jajan,
murah rezeki ain & smg lija cepat2 dikurniakan seorg baby jugak.

so layan  aje maskot KFC kat ampang park nih
favoritenya adalah wipped potatoes & drumstic chicken ler..dan mesti ada toys sekali..





dan pg2 tadi dia mengada mengaruk mangadu kat aku
yang gigi dia sakit
aku tgk gigi gerahamnya berlubang
dah tentulah sakit..kalo aku yg tua bangka nih kena sakit gg pun leh demam
inikan dia yg masih kecil
aku pujuk dia makan PCM dulu as painkiller
nasib baik ain jenis senang telan ubat

so aku g keja pas tuh
hr nih balik keja lewat sikit
dkt 830pm baru smp
terus g makan kat kedai thai..sbb x smpt nak msk
ain merengek2 sakit gigi katanya
bak kata papanya spjg dok seharian dgn papa 
dia x  mengadu sakit lak
agaknya dia nak bermanja2 dgn aku kan!!
tp adatlah kan.anak nak mengadu sakit itu -ini mesti cari mak punya!!

tp  aku still worried gak
aku paksa dia berkumur air garam suam utk kurangkan bengkak gusi dia
bg telan PCM lagik & bg ubat piriton utk bg dia lena tido

kalo esok dia still ngadu lagik
aku nak pujuk dia ke dentist lak
kalo perlu ditampal..tampal dulu
kalo terpaksa cabut kena pujuk dia pelan2..

aku pun  xsuka g dentist inikan anak kecik umur 5 thn kan??

harapnya x melarat..tp aku still nak bwk dia g dentist gak
kalo x esok...within this month jugak..
ikutkan bulan nih aku sdg sgt sibuk
nak mengejar KPI utk 2010
dan mengejar year end report..
so no more EL & MC ok..lynn :)







itu cannot promiselah boss......
huhuhu!!







psst : kat mana ada dentist specialist utk kanak2 yek..sila roger kat aku yek!!kot ler ada tpt yg menarik ..dia jadi x takut lak kan..kan..kan..ain yg penakut atau aku yg paranoid nih!!ee


***its not easy to become mommy when seen your lil ones feel pain & fall sick..how i wish to switch the body to feel the pain as long as the baby x hurt at all..


































7 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

yekla..klu budak2 ngadu sakit gigi mmg susah hati dibuatnye..takut diorang taknak jumpe dentist plak kan..kite yg besar ni pon tk suke gi dentist (ehhh..itu merefer pd sy sbnrnya..mmg takut ngan dokter gigi sbb gigi tak cantek..huhuhu)

Wan said...

siannya kak ain.. bwk la dia jumpa dentist, biasanya kalau sakit sangat/bengkak diorg bg antibiotik+painkillers je dulu, sambil2 'panas enjin' introduce her to dental clinic..kalo tgh2 sakit, terus wat treatment, mmg akan fobia nnti..dan bila dah tak sakit baru boleh wat treatment.. tak sure lak mana dental specialist private utk kanak2 kat kl tuh.. tryla bawak ain ke any dentist, shud be ok kot.. kalo tak then baru try cari pediatric clinic..

PynGees said...

alahai...sian kak ain...baru sronok2 dpt mkn kfc, skt gigi plk yg dtg...

demi anak, apapun kita sggp lakukan...klu nyawa jadi taruhan pn kita sanggup jadi galang gantinya...itu la dia kasih ibu yg tiada tolok bandingnya...

moga sakit gigi ain x melarat & hope she get well soon...

littlehumblelynn said...

lily;

tuh ler akak risau sgt..dia dgr nak g klinik gg terus nangis..dulu dah pernah tampal sekali..alahai anak aku!!

dr wan;

nasib baik dr drop komen kat sini..tuh ler tgh pujuk dia g dentist nih.mcm2 digula2kan..alahai ain..gg dia mmg teruk lubangnya..dulu dah pernah bwk g tampal sekali..tuh yg dia fobia tuh!!anyhow tq dr :)

pyngees;

ituler..kasih seorg ibu..!!tgh dlm usaha memujuk si ain lagik!!

DrSinga said...

mamanya yang penakutttttttt!!!!

littlehumblelynn said...

dr

smp hati ko...huhuhu..wpun penakut mcm ku ini..tlh berjaya meneran 2 org baby tau!
kak ain mmg takut dentist sejak kes kena g tampal gg dulu..

Wan said...

alamak ain dah pernah ada bad experience ke sblm ni? hmmm susah gak tuh! kalo ain tak makan pujuk, mmg kena try cari klinik pediatric specialist la..