Pages

23 December, 2010

referring her to ENT speciallist & the appointment is set 2 weeks time...

setelah penat bertimbang-kira,,
setelah mengambil kira banyak pendapat
setelah google sana-sinun
aku rasa x guna kalo terus menunggu bulan depan utk TCA auni d TH

korang pernah dgr ttg Otitis Media @ jangkitan telinga tengah?


auni skrg nih dah masuk sebulan ada wax yg kuar dr telinganya on-off
dan aku sgt risau bila tahu yg ianya boleh effect hearing & speech ability dia
kalo x dirawat dr awal

bukti sahih.anak sedara terkena penyakit yg sama
masih menerima rawatan di hospital
dan masih x pandai bercakap secara teratur berbanding kakaknya
mmg penyakit ni akan effect pendengaran & pertuturan sekaligus
apapun nampak anak sedara beransur pulih skrg nih
tp mendengarkan rutin menyedut wax telinga tuh..wat aku sedikit ngeri!!

so aku amik keputusan ke govt klinik pg nih
menunggu hampir 3jam hanya utk sekeping surat refer
aku yakin kalo kes macam auni confirm doktor akan refer ke ENT jugak..

after dpt surat refer terus shoot ke H.ampang
dan agak kecewa
bila dpt appointment date hanya 2 minggu akan datang..
dan sedikit termenung dibuatnya
dalam tempoh 2 minggu macam2 leh jadik!!
tgh memikirkan option lain utk ke specialist lain
masih dlm pertimbangan!!

dlm serabut kepala..now auni mula dpt fever lak
temp 38.3..just now!!tp still aktif dan makan mcm biasa..
kalo kak ain yg demam aku x kan serabut mcm nih..
sbb kak ain x alah ubat..bukan mcm auni
tp bila auni yg demam..aku & en papa sama2 termenung panjang
semoga demam auni x melarat..mintak2 hanya demam berkalih bulan shj..mintak2!!

mode - susah hati!!

yayang mama...cepat kebah demam ok!!


esok ada TCA di Ampang Putri ..bersama surgeon Dr Khoh...
semoga esok lebih baik dr hari nih ..insyaallah!!



8 comments:

K-Baby said...

Hi Mommy,
Let's win cute slogan tees for your kids in conjunction with our blog launch!
mykedaibaby.blogspot.com

pearl said...

moga cepat sembuh dan allah berikan yg terbaik

lily azliyana @ mama zara said...

siannya Auni..hope demam die cpt sembuh k..psl appoinment tu pon, harap akak n hubby dpt solution yg terbaik..lame gak nk tunggu 2 minggu tu ye tak..huhu

ibuafiqahhuzaifah said...

salam lynn,

masa fiqah umur xsampai setahun dia dah kena penyakit cam auni nie..
bila refer kat pakar an nur doc cakap nie adalah salah satu penyakit pneumokokal(correct me if wrong spelling)
so,doc suggest utk amik cucuk pneumokokal...
masa tu xpkir nak amik pun,sbb bila mkn antibiotik ok.

now,dah 'book' utk suntikan tuh
sbb takut kejadian kat adik dia.(pneumonia)terkena kat dia plak..
huhuhu...

PynGees said...

kak lynn...

moga sntsa diberikan kekuatan dlm menempuh dugaan yg t'lalu m'cabar keimanan...moga hati makin teguh...kuat melalui segala kepayahan..moga derita auni berkesudahan..amin

kakyong said...

TCA tu apa?

semoga auni cepat sihat ya..

suhailas said...

Sian Mommy n Auni...moga cepat sembuh yaaaa...

littlehumblelynn said...

pearl;

tq :)

lily;

alhamdulillah..demam auni dah settled!ituler tgh memikirkan option yg lebih baik utk dia skrg nih..

irnie;

auni has taken 2 jap pneumococoal..tp still terkena jugak!

pyngees;

tq dear :)

kak yong;

TCA-tuh ayat penuh lynn x tau..tp yg lynn tau ia adalah appointment selepas discharged hospital

suhailas

tq awak ;)