Pages

01 December, 2010

when you have nothing else to worried ..you can smile & keep smiling..insyaallah..allah always listen & granted our wishes :)



alhamdulillah syukur ke hadrat ALLAH
kerana mengurniakan 1001 hikmah disebalik 1001 ujian
terutamanya dalam menangani kesihatan auni yg on-off sejak awal tahun

auni dah discharge on 29/11
banyak kisahnya..kalo ada yg terbaca dlm FB aku
mmg lama giler babas aku tggu insurance releases
as auni dibenarkan discaj oleh doktor kul 10.15am
sepatutnya paling lewat pun billing dah send out invoice pd insurance kul 12tghr
ini smp kul 4pm aku x terima apa2 pun call dr billing dept
ttg urusan discaj auni

auni as usual mengamuk ler
sbb aku asyik kurung dia kat katil
x bagi dia turun katil sgt
tau ajelah dia tgh nak melasak
tp x boleh nak turun katil..mmg cranky tahap gaban!!

aku tel pihak insuran ,insuran infm baru terima billing kul 3.10pm
bayangkan aku dok tercongok dr kul 10.30am -kul 3 baru diorg send out invoice
pihak insuran infm dah send out back reply ke TH pukul 3.57pm
aku bengang  giler babas !!

turun billing..tanya ttg reply dr pihak insuran
diorg leh kata x terima
tggu lak 15m lagik..insuran re-fax semula..
siap ada BOLD wording.. _alrdy FAX 2 TIMES..

so gedebuk-gedebak 5.30pm  baru safely discharged dr TH
dgn ubat auni sebeban
dgn kad appointment
dgn xray film bagai..
aku dah macam apa lagik..

balik2 aku dok belek ubat auni 1 demi 1
ada 7 jenis yang berlainan
dan hampir setiap jam ada ubat yg dia perlu telan
hampir setiap jam ada gas to be taken
ada 2 jenis lak tuh........
aiyokhh doktor nih..kat spital ubat dah banyak
balik umah lagik banyak!!!!!!
pengsan!!

apapun syukur alhamdulillah
mmg nampak banyak kurangnya even still flu lagik
kata doktor flu dia due to allergy
dan full result allergy akan kuar pd minggu dpn 6/12
yang aku confirm auni hanya allergy pada penincilin
ttg allergy lain aku mmg x tau sblm nih
so masa  warded that day paed run banyak test allergy
aku x kisah sgt..tp pihak insuran sgt kisah ok!!
aku kena bayar sumer kos utk allergy test tuh
as diorg kata x related to the disease..macam hampeh !!
bukanke bila paed wat test tuh maksudnya to find exactly whats wrong with her
why she still had pneumonia within 3 months
insuran nih mmg suker nak ajak aku bgaduh aje
sabar ajelah..

next 13/12 auni appointment
ada repeat chest x ray

smg my lil auni akan kembali sihat macam biasa
x jatuh sakit lagik!!
cukuplah smp sini shj episod auni & hospital
aku betul2 serik sgt2...

terima kasih atas doa yg kwn2 yg x putus2 jengok bloh ntahapaapa aku nih
terima kasih banyak2

ada banyak gambar auni di TH tp as usual aku cukup malas nak trfr guna kabel
later will paste sikit kat sini
sbg kenangan masa hadapan..

** baru nak senang hati..just rec called from hubby MIL warded due to high BP..alahai !!

13 comments:

Suliana said...

alhmdlh.. dah sihat.. akak amik insuran apa? tu la pihak insuran ni, agaknye dah byk sgt kena byr, mcm2 alasan. aqil pakai prudential bsn tkaful..

littlehumblelynn said...

sue;

auni amik insuran Great Eastern..ingat nak tukar gak nih..macam hampeh!!

ComeyBelako said...

take care dear. moga auni cepat sembuh.

ayu said...

macam2 ye lynn bila berurusan dengan insurans ni....MIL masuk wad plak..mmm...dugaannya..

gadisBunga said...

hmm...sentiasa doakan Auni cepat sembuh..

and you MIL too...

penyakit akan menyerang tanpa amaran. jaga diri ya. :)

DrSinga said...

insurans company memmmang nak ngelat kan!!!

secangkir madu merah said...

semoga terus menjadi ibu yg tabah...

Mieja@2001 said...

alhamdullah auni dah balik...harap2 cepat sihat.....amin amin.....

PynGees said...

alhamdulillah...

syukur...auni dh discharge...
ntah nape hati nie agak worried
bila x dpt baca n3 mama auni...just
keep on praying nothing bad happen to auni...happy sgt bila dpt p'khabaran yg dia getting better...

moga cepat baik ye lil auni...moga mama auni x susah hati lagi...insyaAllah..

ibuafiqahhuzaifah said...

Alhamdulillah..
Auni dah discharge..
irnie pun worried sbb xdgr kabar auni kat blog..so dah pkir macam2..
hopefully auni leh recover sepenuhnya...

utk masa terdekat nie,lynn jgn antar auni ke taska dulu...
sbb mcm irnie pun huzaifah still x g taska lg..takut kena bronkitis semula...
risau tul kan..

littlehumblelynn said...

CB;
kak,tq for drop by :) i/allah..auni is recovering rite now .

ayu;

ituler ayu..ada insuran susah..xde pun susah jugak!!MIL mari tgk cucu..lupa bwk ubat BP dia..at last g klinik pg td..BP dah naik smp 239.kena tahan lak kat HKL..macam2 dugaan !!

GB;

tuh ler org2 tua kata malang x berbau kan :(

dr;
ituler pihak insuran..mmg suka sgt nak ajak bergaduh!!geram tul bila diorg tak cover allergy test that day..td call dah bahan cukup2..diorg kata nak check semula !!

secangkir madu merah:

agaknya sumer ibu akan jadi ibu yg kuat & tabah bila anak2 sakit..i/allah..tq for drop by :)

mieja@2001;

tq for still drop by :)
alhamdulillah..auni nampak bertambah baik..makin buas..makin becok!!

pyngees & irnie;

alahai..so sweet dear ;)
maaf mmg x sempat nak on lappy semalam.stlh berhari2 tgglkan rumah..sessi mengemas umah,melipat baju yg menggunung,membasuh baju & pinggan yg penuh dlm sink ..belum lagi bab membeli barang dapor yg kehabisan..mmg sibuk betul!!

dan semalam mmg penat sesgt!!auni still membuaskan dirinya ..aduhai!!penat sgt..dia rajin betul memanjat skrg nih..berderau darah tgk dia panjat kabinet tv..alahai anakku..

alhamdulillah..dia nampak ok..skrg tgh monitor ubat,gas 24jam..kalah nurse,..siap ada carta bagai..hopefully dia x jatuh sakit lagik!!i/allah :) doakan yek..

tq pyngees for still drop by :)

irnie;
kita mmg x htr dia g taska lagik..en papa jaga anak tp since MIL yg masuk ward pg td..htr umah mak lynn dulu..macam2 hal..tq for still drop by & concerned pasal auni..

smg silaturrahim terus berkekalan..amin.!!

kakyong said...

Lynn,
Alhamdulillah ade juga insuran cover,, mcm kakyong ni... memang xde.. Alhamdulillah, anak2 kakyong sihat & jrg sakit.. hrp2 tdk diduga dlm keadaan kami yg kasi pagi makan pagi ni...

Alhamdulillah auni dah discaj.. tp still x leh amik mudah kan... byk pula bekalan ubat tu...

se oga auni cepat sihat, & lynn pun dpt berehat...

littlehumblelynn said...

kak yong,

sbb itu untung jd HW,leh jaga anak2 kat umah,provide the best home cook pd diorg,macam lynn keja full time.anak htr taska..masak ikut sempat jerk..anak2 yg dok taska terdedah pd kuman..senang berjangkit .nak x nak lynn kena invest utk insuran anak2..susah kan kak!!