Pages

12 December, 2010

sgt kreatif ok :)

layan lagik gambar2 iklan luar negara
sgt creative kan??
kat msia agaknya terlampau banyak restriction rules & regulation
so they cant explore with such of great idea like this..
mungkinlah kan..........

Gambar yang lekat pada mesin jual kopi ni menunjukkan jika kerja pada tempat yg x best salah tidak akan membawakan kegembiraan kpd anda...



Beli jam tangan mestilah cuba dulu. Tak cuba sendiri takkan tahu kesesuaiannya. Cuba dgn cara yang ini....kreatif tak?


Tak tahu macam mana dia orang buatkan effect berasap ni...tapi mesej yg dibawa olehnya sangat jelas dh...kopi tak panas, tak yummy sedap...



Tidur dengan gadis seksi setiap malam...kelakarnya!!
agaknya tgh promo jual tilam/cadar..hehehe

Anjing ni bodoh ke ataupun gambar ni terlalu seiras dgn yang betul ?







Walaupun tak faham komersial ini tentang apa, tapi agak kreatif juga...
agaknya tgh iklan ttg gym-fitness..kan..kan..kan





Mestilah rajin berus gigi, jika tidak...gigi akan PATAH...haha!
ini dah sah2 iklan insurance utk dental
kat msia ada x?



4 comments:

Daddy Ziyyad said...

iklan2 kat oversea mmg best...iklan kat malaysia kalau nak unik pun harap arwah yasmin dulu aja lah yg buat..yg lain too stereotype

PynGees said...

mmg cukup mengkagumkan compared to M'sia nye advertisement...cukup m'gambarkan yg dari segi creativity nih mereka jauh ke depan & kita still t'tinggal di blkng...

FIESYAH said...

tunggu & lihat je lah kemajuan kat malaysia ni...bkn nak kutuk p bnyk sngt nak jage ati org...itu yg lebih diorg utamakna di cni...

littlehumblelynn said...

daddy/pyngees/fiesyah;

layankan aje penulis blog yg rajin kongsi gambar macam2 nih!

tp its good to be true kalo msia boleh seadvance ini ;)